Cuni Crispy za male kuniće?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Cuni Crispy za male kuniće?

PostPostao/la Xena » uto stu 23, 2010 14:17 pm

E sad, ponestalo mi hrane Cuni Junior Nature koju sam davala svojim kunićima starim oko 3 mjeseca i sad sam prošla trgovine u Čakovcu i nigdje nema za kupiti. :hm: Jedino što sam našla je od istog proizvođača Cuni Crispy.Znam da je to za starije kuniće ali sam svejedno kupila jer u Zagreb idem tek za 8 dana pa mi se to čini dugo da budu samo na sijenu, a obožavaju ovu hranu.Ne mogu im i izmješati sa starom hranom jer su kroz vikend sve pojele tako da bih im odmah morala dati samo Cuni Crispy.Sad da li bi im to moglo naškoditi ili ne? :zeko4:
Mislila sam ne bi smjelo s obzirom da je isti proizvođač.Zato sam im je i kupila.Još nisam otvorila vrećicu da čujem prvo vaše mišljenje jer se bojim da ne bi imale problem s probavom zbog promjene hrane (one inače kad čuju da šuškam vrećicom,polude od sreće i veselja )
Xena
Kunić
Kunić

Re: Cuni Crispy za male kuniće?

PostPostao/la zeko Simba » uto stu 23, 2010 14:49 pm

Svaka nagla promjena hrane može uzrokovati probavne probleme, ali sada nemaš drugog izbora. Daj im malo pa vidi kakve će imati kuglice
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Xena » uto stu 23, 2010 15:49 pm

znam da je to kod njih zeznuto s probavom zato nisam bila sigurna.Krivo sam procijenila jer sam mislila da će im hrane biti taman do tada ali očito nije.Imaju jako dobar apetit. :) Sada sam im dala manje od pola njihove posudice,a pošto jučer nisu jele kad su čule vrećicu komedija živa.Navalile su ko da nisu jele mjesecima :zeko7: sad ću pratiti kuglice,nadam se da će biti ok.Kad nabavim junior hranu onda ću im miješati dok ovu ne potrošim pa opet preči na junior.Mislim da će tako biti najbolje jer sada sam tu gdje jesam.Kad je u manjim gradovima sve problem nabaviti.
Kako dugo moraju jesti junior,do 6 mjeseci ili duže,kraće?Čini mi se da ne piše na vrećici.
Xena
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » uto stu 23, 2010 17:25 pm

Ma njih već možeš prebaciti na hranu za velike lagano. Budući da si ostala bez juniora ne bi se ja više ni vraćala na njega- Šteta što je tako nagli prijelaz, ali šta je tu je :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Xena » sri stu 24, 2010 18:32 pm

znači mogu one ostati na toj hrani,možda još bolje da im ne mijenjam opet.Za sada je sve ok s probavom,pa valjda bude i dalje :)
Xena
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sri stu 24, 2010 18:33 pm

Super da je ok :) mogu ostati na tome sada
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Xena » ned stu 28, 2010 18:26 pm

Hvala na odgovorima :)
dobro su prihvatile ovu hranu i probava je još uvijek ok, :) jedino što sam pročitala na forumu da ima boljih hrana od versele-laga, da ova crispy nije najkvalitetnija, a pošto su još male bojim se da li će imati dosta vitamina, tako da ne znam onda što bih dalje.Ne bih im htjela stalno mjenjati hranu, a problem je kod mene nabaviti neke vrste hrane.Prekosutra idem u Zagreb pa im onda mogu kupiti bilo koju vrstu ali najvjerojatnije ću im uzeti crispy jer su sada naučene na njega, a za kasnije ne znam možda complete ili koju već. :huh:
Xena
Kunić
Kunić

PostPostao/la Snoopy » ned stu 28, 2010 18:31 pm

Snoopy i Sara su navikli na mesavinu Cuni Crispy,Cuni Nature i Cuni Complete ponekad dam rebalans,ili cuni fit jer je Sara malo gojazna. :cool:
Snoopy

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan