Nino & Slavica

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

PostPostao/la Lela » ned ruj 07, 2008 10:55 am

stavila si thumbnails pa su male, ali ako staviš u punoj veličini onda će biti veće od dozvoljenih. trebaš ih prvo smanjit.

prekrasni su zekani, smeđi me podsjeća na moju Hophopicu :wub:
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » ned ruj 07, 2008 14:08 pm

da li je jimmyu dosta 1 čašica hrane (1 dcl) dnevno? malo je bucast pa mu pokušavamo malo smanjiti hranu.. kolika bi mu trebala biti težina odprilike? on je malo veći zeko pa pretpostavljam da smije i više papati..
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tweety » sub ruj 13, 2008 8:36 am

Ne znam, ona posudica koja je bila u hrani, u pravilu mu je bila dovoljna za jedan dan. Nekad bi pojeo i više. Ali ne brini, ti mu daj manje, ako postane previše gladan, mahat će posudicom za hranu, grickat žicu od kaveza i biti lagano nervozan, a kad mu daš još hrane, navali na nju.
Kad mu ne odgovara hrana ili je gladan (kako je ostavljao one crne, on bi smatrao da nema više što za jest,pa bi to istresao van) počne bacat posudicu za hranu nekad i lupat s njom.
Jesi li mu davala neko novo voće ili neke nove slastice? Ako jesi, kako su mu se sviđale?
tweety
Kunić
Kunić

PostPostao/la t-i-n-a » ned ruj 14, 2008 14:01 pm

momentalno je na GO u dalmaciji i uživa.. jede sve što i nino i što je na popisu dozvoljenog voća i povrća i voli salatičine poslastice.. još nije bacao padelicu pa valjda ipak nije gladan :D planiramo je sterilizirati (ako je žensko) pa bi ju probali spojiti sa ninićem koji ju jako vojjjiiii..samo bi molila da mi netko odgovori da li će se moći sprijateljiti s obzirom na razliku u godinama? veličina valjda nije problem.. miš moj je tako maleni u odnosu na nju:D
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » sub ruj 20, 2008 7:31 am

bila bi zahvalna na odgovoru u vezi prijateljstva ninića i slavice (jimmya) :sad:
nino ima oko 3 i pol godine i kilo i 10, a slavica (jimmy) oko 8 mj i skoro 2 kile :D planiramo slavicu sterilizirati i pokusati ih sprijateljiti, ali ne znam da li je problem razlika u godinama i kilama? oboje vole gospodariti.. nino je jako miran, a ona pravi vražić.. momentalno je na GO i od tada mi se nino čini nekako tužan.. ne znam da li mu ona fali (iako su malo zajedno i samo preko kaveza, ali čini mi se da bi on jako volio društvo) ili mama :D
mama prica da je neki dan slavica skocila na stol i njoj u krilo na češkanje.. kad im dođu gosto ona mora sve vidjeti.. uopće nije strašljiva (kao da nije zec ;D ).. kako je zahladilo mama joj je htjela staviti jastučić da na njega legne, da se ne prehladi, a ona ju je ugrizla i ispišala cijeli jastuk i nije se smirila dok ga mama nije makla :cool:
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tweety » ned ruj 21, 2008 19:11 pm

hehe, tvoju mamu znači jako voli, kad joj je u krilo skočila... :)
Čudno za jastučić, imao je kad je bilo hladnije maleni jastučić čak u kavezu, a inače je naviknut na ljenčarenje na kauču i kod mene je imao košaru u kojoj bi bio jastučić.... uglavnom, trebao bi bit naviknut na tako nešto...kažem i u kavezu je bio jastučić... :huh:
tweety
Kunić
Kunić

PostPostao/la t-i-n-a » ned ruj 21, 2008 20:14 pm

mama je stalno sa njom pa ju i najviše voli.. ali skače u krilo čim se netko sjedne na pod.. mazica je prava.. to mi je ful slatko kako skoči u krilo i namjesti se na češkanje.. jedva čekam da se vrati :kiss:
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » sub ruj 27, 2008 6:29 am

sada je i službeno da je jimmy=slavica ;D jučer smo bili na sterilizaciji.. 10ak dana pa ćemo vidjeti kako će se slagati.. koliko vremena prođe dok ona bude ona stara? sad je ful mirna i još nije jela ni pila?da li joj se uz suhu hranu i sijeno mogu dati balegari, svježa hrana? jednu kuglicu je izbacila. da li da ju češkamo ili pustimo na miru?danas idemo na antibiotik. čitala sam da se 3 dana ide, a mi samo 1?
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » uto lis 07, 2008 21:07 pm

da se malo izjadam :nowink: baš sam nekak :sad:
sterilizirali smo slavicu (njoj su jako hormoni radili) i mislili smo da ninića neće trebati kastrirati.. on je inače jako, jako miran i dobar zeko, ali je jako dosadan kad je zaljubljen :nowink: jedva smo dočekali da se slavica oporavi i da ih počnemo zbližavati, ali ništa od toga dok ga ne kastriramo.. ona njemu namješta glavicu, a njega glavica i ljubljenje ne zanima.. prasac mali.. on bi nešto drugo :dragonn-ccc-e: baš sam mislila da bu bilo sve supač..
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » čet lis 09, 2008 20:34 pm

mene nitko ne ferma :D
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tweety » pon lis 13, 2008 11:42 am

znači ipak je curica mala...velika...kao što sam već rekla, meni je prodavač rekao da je muško, a kako je bio jedini zeko, nije mi bilo ni važno. Nego, da li se njeno ponašanje promijenilo nakon kastracije?
tweety
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 13, 2008 11:49 am

Neće biti mira dok i njega ne kastriraš
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » pon lis 13, 2008 15:26 pm

ona je nakon sterilizacije još maznija jedino što se na trenutke jako boji, a ne razumijemo čega.. počne se ponašati kao da nije normalna i nenormalno trčati.. prije sterilizacije se ničeg nije plašila i svima je prilazila.. još uvijek su nam nogice problem jer nikako da joj počne rasti dlakica na stopalima.. dosta ružno to izgleda..
ninića smo kastrirali jer nije bilo druge.. napaljenko mali.. sad smo u pokušaju zbližavanja, ali nam baš i ne ide.. ona ga se boji, ali ne razumijemo zašto..odkud odjednom takav strah? je to nakon sterilizacije normalno?
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 13, 2008 17:27 pm

Pa ne znam baš za slučaj da tako postanu strašljivi vezano uz sterilizaciju. Možda je neki zvuk iritira na koji vi niti ne obraćate pažnju. Ponekad ih zvuk mobitela npr iritira i plaši
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » pon lis 13, 2008 19:51 pm

ljudi.. pomagajte sa zbližavanjem :D mislila sam da će se odmah ljubiti :nowink: situacija je slijedeća.. nino nju lovi, ona bježi i kad mu pobjegne razvali se na bok.. ne znam da li se boji ili im je to igra.. a nino i dalje guguće, ispušta neki simpatičan zvuk..
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan