Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini
ars je napisao/la:I da je očito da ta ista osoba koja ima pola grama mozga u glavi (ako) ima dvostruki ili trostruki acc i da se iskreno nadam da će biti banirana jer ovo je prestrašno za čitati.
renata je napisao/la:ars je napisao/la:I da je očito da ta ista osoba koja ima pola grama mozga u glavi (ako) ima dvostruki ili trostruki acc i da se iskreno nadam da će biti banirana jer ovo je prestrašno za čitati.
Reći da netko ima pola grama mozga u glavi, također zaslužuje ban - pravila zabranjuju vrijeđanje članova.
renata je napisao/la:smiljanić je napisao/la:sanjita je napisao/la:A kako onda se onda po vašem mišljenju postaje uzgajivač???
Sigurno ne parenjem Suri i Sivka. Mislim da razumijete kaj hoću reći.
Cura živi u stanu, preselit će u kuću i tada moći imati uzgoj, čemu onda srljanje?
Ako je uzgoj u pitanju, prva ću je savjetovati i pomoći joj, baš kako sam htjela i kod Suri, no bilo je prekasno.
Možemo krenuti odmah: Sivko potječe od kuda? Od kojeg uzgajivča? A ženkica, od kuda je/čiji je ona uzgoj? Da ne shvatite moja pitanja provokacijom, odgovori na njih su jako bitni za buduće potomke. Možda su u srodstvu, možda iz upitnih uzgoja...
Uzgajivač se postaje prvenstveno biranjem prvoklasnih, zdravih i provjerenih uzgojnih jedinki.
renata je napisao/la:Zar ne možeš biti određenija? To što je Sivko iz druge uzgajivačnice, ne znači da nije u rodu sa Buckom. Npr. ja u uzgoju imam 2 ženke od uzgajivačice s Črnomerca, i ako kupiš od mene zeca, a od nje zečicu - biti će u srodstvu. Nisam te pitala iz obijesti niti iz znatiželje, pitala sam te zbog niza komplikacija koje mogu nastati, što zbog parenja u srodstvu, što zbog križanja vrsta kod pojedinih uzgajivača.
Znaš li zašto je Suri najvjerojatnije uginula? Bila je iz mog uzgoja, križana je s Patuljasto obojanim i imala je usku zdjelicu koja je otežala porod i postporođajni oporavak, jer je parena s običnim Patuljastim zekanom. Zekonje, ne želim ti zlo, a kamoli tvojim ljubimcima, upravo suprotno, zato mi pomozi ako želiš da ti pomognem. Prepucavanja me ne zanimaju.
Ajmo ponovo: porijeklo ženke i mužjaka?
Marija123 je napisao/la:Ok je to što netko želi pariti kuniće i uzgajivati ih.Ali,problem je u tome što se ne zna gdje će ti kunići završiti..i čemu toliko često pariti kunicu i mučiti je bezvezno?
kunići neće zauvijek biti mali i slatki,narast će i oni i živjeti maksimalno 10-12 godina,osim ako nisu u svrhu jedne večerice.
renata je napisao/la:Zar ne možeš biti određenija? To što je Sivko iz druge uzgajivačnice, ne znači da nije u rodu sa Buckom. Npr. ja u uzgoju imam 2 ženke od uzgajivačice s Črnomerca, i ako kupiš od mene zeca, a od nje zečicu - biti će u srodstvu. Nisam te pitala iz obijesti niti iz znatiželje, pitala sam te zbog niza komplikacija koje mogu nastati, što zbog parenja u srodstvu, što zbog križanja vrsta kod pojedinih uzgajivača.
Znaš li zašto je Suri najvjerojatnije uginula? Bila je iz mog uzgoja, križana je s Patuljasto obojanim i imala je usku zdjelicu koja je otežala porod i postporođajni oporavak, jer je parena s običnim Patuljastim zekanom. Zekonje, ne želim ti zlo, a kamoli tvojim ljubimcima, upravo suprotno, zato mi pomozi ako želiš da ti pomognem. Prepucavanja me ne zanimaju.
Ajmo ponovo: porijeklo ženke i mužjaka?
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.