domace sijeno

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

domace sijeno

PostPostao/la TENK » ned lis 21, 2007 22:10 pm

ima li itko za prodati ili pokloniti?

to mi puno radje jedu nego ovo kupovno, pa im nemoram toliko suhe hrane davati....
hvala unaprijed :)
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » ned lis 21, 2007 22:26 pm

imam ja za pokloniti :) iako na kraju uzimam od Salatice i Lilo..i opet ne jede previše :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la TENK » ned lis 21, 2007 22:28 pm

pa nebi ti htjela uzimati od osobnih zaliha :huh:
ali ako bas imas viska...bit cemo ti jaaaaako zahvalni... ne svidja nam se prestige sijeno, a bunnyja bas vise nema za uzeti :blink:
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » ned lis 21, 2007 22:29 pm

imam viška :wink: javi se na pm da se dogovorimo
ako neće htjeti proslijedi nekome :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » pon lis 22, 2007 4:29 am

kaj ne vičeš ;D

spakiram ti i sijeno i ballegare na probu :wink:
salatica

PostPostao/la zekili » pon lis 22, 2007 9:43 am

salatica je napisao/la:kaj ne vičeš ;D

spakiram ti i sijeno i ballegare na probu :wink:

salatice vidim ja da ti tu nesto prodajes ;D nego daj mi molim te reci kaj ima u tim balegicima? :D

i da..zivis li ti na selu? zanima me zato kaj bi ja neke debele grane koju smiju cincile papati..da mi to negdje nabavis..ili ne znam, zbunjena sam, ne znam od kuda ti izvor sijena i toga..ja necu neko vrijeme na selo, i sijena imam u zalihama, no eto trebaju mi te grane..a i voljela bi napokon nabaviti neke debele grane za cinca, koje nisu spricane jel :wink:
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » pon lis 22, 2007 10:55 am

je, duga je to priča ;D
a desila se zahvaljujući mojoj bandi i nekom kliku u glavi :D
uglavnom, pred godinu dana sam zaključila da želim otvoriti pet shop i to niti najmanje sličan ostalima...
u međuvremenu se situacija malo zakomplicirala, ali i dalje sam na tom putu

naravno, zekani bi u tom dućanu imali svoj dio prirodne i zdrave hrane tj. barem poslastica i tako se desilo da ono što sam ja doma kemijala, postane proizvod prije vremena

sva sreća pa imam doma pokusne kuniće ;D
a s vremenom se pokazalo da su kvalificirani kušači i da znaju dobro procijeniti želje i potrebe tržišta :)

negdje sam i napisala da su baleggary nastali na ideji stricijevog recepta, ali da je u njima gotovo jedino sijeno ostalo kao sastojak
s obzirom da su moji recept proglasili obiteljskom tajnom i zaprijetili mi odricanjem preko novina ako ga otkrijem :rolleyes: , smijem reći samo da je cca 90% sijeno, a ostalo su sve same fine, prirodne i zdrave stvari koje zekani vole

službeno ne živim na selu, čak spadamo pod vrlo uglednu i cijenjenu općinu grada Zagreba, ali smo dovoljno daleko od smoga velegrada
nije baš da sam oduvijek uživala u kvartu, jer sam navikla na asfalt, smog i ostale prednosti poput pljunuti do placa, tramvajske stanice i sl.... ali... od kad imam bandu, zapravo sam presretna boravištem
pred ulaznim vratima mi rastu same poslastice poput trputca, maslačka, stolisnika - koje do nedavno nisam znala ni prepoznati i nemilosredno sam gazila po njima i tjerala najdražeg da kosi, a sad mu ne dam s kosom niti blizu ;D

za činčile bi se prvo morala podsjetiti koje grane smiju grickati, pa onda potražiti vizuelno kako izgleda dotično drvo - muke raspoznavanja bilja i drveća su čak dobile ime po meni :huh:
priča o lijeski i otkriću iste (čak i u vlastitom vrtu :rolleyes: ) bi bila čisto zabavna da nije tragična :D
... ili mi nakelji slike s nazivima, pa ja sprintam i krenem u potragu po brdima :D

i ovo je potpuni i debeli off, pa da ga zakamufliram povratkom na temu....
nije svako sijeno isto - moji pokusni kunići su ga testirali preko godinu dana, a ja u međuvremenu naučila o sijenu sve kaj se dalo
danas ga prepoznajem po mirisu i na prvi pogled, ali sam se nabacala količine da bi se kamion mogao zapuniti
salatica

PostPostao/la TENK » pon lis 22, 2007 11:23 am

javila se vec charlieca da ce mi donijeti. al od malo vise sijena glava ne boli. sad cu ja ko umiljato jagnje i tebe zamoliti da mi se javis na pm, pa da se dogovorimo oko tog sijena :wub:
hvala salaticaaaaaaaaaaaaa :)
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » pon lis 22, 2007 13:56 pm

idem se javiti ;D
salatica

PostPostao/la Andie » čet lis 25, 2007 10:52 am

Joj curke i ja bi se uguzila za malo sijena :D moj je papao bunny sijeno i sad ga vise nema pa sam uzela od prestigea al on to tak brljavi :lud: bas ko klinci kad se igraju s hranom :rolleyes:

Pa ak imate jos bila bi jako zahvalna :blush: :wink:
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » pet lis 26, 2007 16:29 pm

zbog upita, stavljam fotke

slika slika
salatica

PostPostao/la Kokica » pet lis 26, 2007 19:16 pm

čak je i lijepo spakirano :wink:
Bunnies are peaceful, why are people not ?

Atra esterni ono telduin...
Kokica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la DUDU » pet lis 26, 2007 22:22 pm

ja sam isto zainteresiran za sjeno ;D
VOLIM SAMO DINAMO, ALKOHOL I ŽENE I NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE... (a mrzim hajduk i torcidu)
DUDU
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la moxa » sub lis 27, 2007 18:34 pm

Pa evo i moja preporuka, dave se u njemu!
salatice, ako ces trebat partnera za shop javi pa da se ne ogranicis samo na zecove i hranu, mozda i napravimo biznis s izradama gajbi po mjeri, imam ja i neke prirodne stvari za kornje, dalo bi se svasta! Savrsena ideja pa ako mogu pomoci, vec sam ti rekla, vici (ne moras otkrivat tajne sastojke :wink: )!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » ned lis 28, 2007 18:23 pm

moxa :pusa:

home made gajbe su odlična ideja, naročito zbog slabe ponude (i bezobraznih cijena) velikih gajbi i gajbi za specifične potrebe (npr. činčile)
i prirodne stvari za kornije isto :)

upravo to je ono što želim - umjesto mineralnih kamena za zekane - prirodni materijal za trošenje zubića, umjesto E-ovima nafilanih poslastica - prirodne, umjesto nizozemskog alpskog sijena :D - domaće, provjereno nešpricano sijeno....
da nije bilo ideje za pet shop koja me pokrenula i moji bi još danas ignorirali kupovno sijeno, a ja bi čupala kosu od jada zašto ne jedu, a svugdje piše da moraju i to puno
ista stvar i s poslasticama, prestravila me prvo boja dropsića, a onda i sastav

i svakako ću vikati i sve ideje su dobrodošle :)

(samo da konačno riješim to :no talking: s lokalom)
salatica

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan