je, duga je to priča
a desila se zahvaljujući mojoj bandi i nekom kliku u glavi
uglavnom, pred godinu dana sam zaključila da želim otvoriti pet shop i to niti najmanje sličan ostalima...
u međuvremenu se situacija malo zakomplicirala, ali i dalje sam na tom putu
naravno, zekani bi u tom dućanu imali svoj dio prirodne i zdrave hrane tj. barem poslastica i tako se desilo da ono što sam ja doma kemijala, postane proizvod prije vremena
sva sreća pa imam doma pokusne kuniće
a s vremenom se pokazalo da su kvalificirani kušači i da znaju dobro procijeniti želje i potrebe tržišta
negdje sam i napisala da su baleggary nastali na ideji stricijevog recepta, ali da je u njima gotovo jedino sijeno ostalo kao sastojak
s obzirom da su moji recept proglasili obiteljskom tajnom i zaprijetili mi odricanjem preko novina ako ga otkrijem

, smijem reći samo da je cca 90% sijeno, a ostalo su sve same fine, prirodne i zdrave stvari koje zekani vole
službeno ne živim na selu, čak spadamo pod vrlo uglednu i cijenjenu općinu grada Zagreba, ali smo dovoljno daleko od smoga velegrada
nije baš da sam oduvijek uživala u kvartu, jer sam navikla na asfalt, smog i ostale prednosti poput pljunuti do placa, tramvajske stanice i sl.... ali... od kad imam bandu, zapravo sam presretna boravištem
pred ulaznim vratima mi rastu same poslastice poput trputca, maslačka, stolisnika - koje do nedavno nisam znala ni prepoznati i nemilosredno sam gazila po njima i tjerala najdražeg da kosi, a sad mu ne dam s kosom niti blizu
za činčile bi se prvo morala podsjetiti koje grane smiju grickati, pa onda potražiti vizuelno kako izgleda dotično drvo - muke raspoznavanja bilja i drveća su čak dobile ime po meni
priča o lijeski i otkriću iste (čak i u vlastitom vrtu

) bi bila čisto zabavna da nije tragična
... ili mi nakelji slike s nazivima, pa ja sprintam i krenem u potragu po brdima
i ovo je potpuni i debeli off, pa da ga zakamufliram povratkom na temu....
nije svako sijeno isto - moji pokusni kunići su ga testirali preko godinu dana, a ja u međuvremenu naučila o sijenu sve kaj se dalo
danas ga prepoznajem po mirisu i na prvi pogled, ali sam se nabacala količine da bi se kamion mogao zapuniti