strašno me veseli da svi zekani (osim jedne iznimke

) obožavaju sijeno koje su "odabrali" moji zekani
od komentara čujem i pitanja šta ja to stavljam u sijeno da ga toliko vole i jel normalno da ga tako puno jedu
ne stavljam ništa...
tajna je u tome da je to sijeno raslo na područjima na kojima se već više desetaka godina ne uzgaja ništa, pa se tako niti tlo ne zagađuje raznim pesticidim i sl. otrovima koji tjeraju nametnike, pospješuju rast i sl.
redovito ljudi koji kose sijeno i prodaju ga, špricaju otrovima protiv korova, kako bi dobili "čisto" sijeno
ono što sam ja tražila i na kraju našla je sijeno koje nije ničime kemijski tretirano, koje božanstveno miriši i koje zekani vole
najljepše travke, cvijetići, stabiljke rascvale kamilice i sl. su obično u najužoj povezanosti s raznim bodljikavim korovima
i upravo je to ono što zekani najviše vole - raznolikost i kvaliteta
a to objašnjava i činjenicu zašto jednu vreću sijena pakiram preko pola sata... (što je ujedno i objašnjenje zašto sam u zaostatku sa svojim poslom i kako to da toliko vremena provodim u podrumu i pojma nemam što s tim poduzeti)
sve ovo je i odgovor na pitanje zašto ne jedu kupovno sijeno
jer je jednolično, ne samo da ne miriši, nego čak i smrdi
i nema boje i okusa
jučer sam iz znatiželje kupila paket hrane Genesis i na moje zaprepaštenje u vreći našla i paket Genesis sijena
odlučila sam taj dodatak ipak uzeti i vidjeti o kakvom je sijenu riječ
odgovorno tvrdim da to nije sijeno
meni to izgleda kao slama, na pakiranju čak piše da je stelja?, a nacrtani su zekan i neki neobični stvor s okruglim ušima
danas sam skupila hrabrosti i otvorila vreću.... ljudi, to jednostavno smrdi
ok, možda sam se razmazila svim tim mirisima bilja i sijena koje moji zekani jedu, ali ovo sijeno je stvarno.... strašno
zaista je za razumjeti zekana koji ga odbije jesti
i da... ne samo da je normalno, nego je fenomenalno da zekani jedu puuuuuno sijena
u njemu se nalaze važni sastojci (minerali, vitamini, vlakna) za probavu i zdravlje tih premilih uhonja