Strah ili samo nacin ispoljavanja ljubavi???

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Strah ili samo nacin ispoljavanja ljubavi???

PostPostao/la Fiffy » sri ruj 01, 2010 18:50 pm

Pozdrav!! Dobila sam Fiffy-a prije par dana, on je jos beba, ima tek 3 mjeseca, i jos je pomalo plasljiv...Moje pitanje se odnosi na wc i obavljanje nuzde..Naime, Fiffy je naucio da piski u posudicu, medjutim izmet ostavlja svud po kavezu. Kad ga pustim da skakuta po stanu, rijetko kad obavi nuzdu, ali svaki put kad ga uzmem u krilo da ga mazim, on se obavezno ukaki a nekad i upiski meni u krilo ili na krevet..Pitam se da li je to od straha, ali ne vidim razlog za to jer nikad se ne derem na njega ...Imate li neki savjet??

..I jos jedna sitnica, zanima me da li mu posudica za hranu treba biti uvijek dostupna, ili da ga hranim 2-3 puta na dan??
Hvalaaa :zeko3:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

Re: Strah ili samo nacin ispoljavanja ljubavi???

PostPostao/la Kunić Leopold » čet ruj 02, 2010 13:57 pm

Fiffy je napisao/la:Pozdrav!! Dobila sam Fiffy-a prije par dana, on je jos beba, ima tek 3 mjeseca, i jos je pomalo plasljiv...Moje pitanje se odnosi na wc i obavljanje nuzde..Naime, Fiffy je naucio da piski u posudicu, medjutim izmet ostavlja svud po kavezu. Kad ga pustim da skakuta po stanu, rijetko kad obavi nuzdu, ali svaki put kad ga uzmem u krilo da ga mazim, on se obavezno ukaki a nekad i upiski meni u krilo ili na krevet..Pitam se da li je to od straha, ali ne vidim razlog za to jer nikad se ne derem na njega ...Imate li neki savjet??
...

On je još beba, tek će naučiti nuždu obavljati na jednom mjestu. Jesi pogledala OVU temu? Tamo je hrpa načina kak ih naučiti na WC.
A zašto nuždu obavlja na tebi neznam. Većina ih ne voli podizanje, rijetko kojima se sviđa. Polako, ima vremena za maženje. Jel bježi kad ga pokušaš staviti u krilo? Sve to upoznavanje/navikavanje ide polako... Legni na pod, pusti ga da ti priđe.

Fiffy je napisao/la:...
..I jos jedna sitnica, zanima me da li mu posudica za hranu treba biti uvijek dostupna, ili da ga hranim 2-3 puta na dan??
...

Hrana - već mu počni polako ograničavati gotovu hranu (sijeno neograničene količine cijeli život), inače do trećeg mjeseca hranu trebaju imati na raspolaganju cijelo vrijeme. Neka je i dalje ima podosta, još se razvija.
Par mojih pitanja (:D) Jel oće jesti sijeno? Koju hranu mu daješ?

Nabaci koju slikicu u podforum Slike, filmići, priče ak već nisi, da ga upoznamo :)

EDIT: Mhmph...
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » čet ruj 02, 2010 16:27 pm

Ma vec se je on donekle navikao..kad ga podizem, vise se uopce ne opire..kad se sjetim kako se samo opirao kad sam ga prvi put uzela..zario mi kandze u kozu..a sad, sad se opusti i ceka da ga mazim..kad ga uzmem u krilo, stavi nogice pod njusku i "žmirka", a ponekad i zaspe...sumnjam da to rade zeke koji se ne vole maziti...

Od sinoc je par puta piskio u posudu, sto je dobar znak...jos da pocne kakiti u nju, bio bi super, ali nema veze...

Jos samo da mi je skontati zasto se kaka po meni?? Ponekad trckara po stanu po sat-dva vremena i nista ne uradi, ali dok ga stavim u krilo, u roku od 30 sec vec male kuglice pocnu da naviru :blink:
..ali valjda cemo i to ubrzo prevazici :nowink:

sto se hrane tice, zasad mu dajem samo "gotovu hranu" koju nabavim u pet shopu i dnevno jednom ili dva puta mu dam male komadice jabuke ili sljive ( sljive prosto obozava)... trenutno sam u fazi nabavljanja sijena, jer zivim u gradu pa je malo teze doci do njega, ali sam svjesna da mu to moram nabaviti cim prije jer sijeno cini 80% njihove prehrane :zekoo12:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » čet ruj 02, 2010 16:42 pm

On je premali da jede svježe, tek nakon 5. mjeseca se počinje uvoditi svježe u prehranu.
šljiva - imaju puno šećera – u većim količinama i sa vodom uzrokuju jak proljev, koščice uvijek izvaditi
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Fiffy » čet ruj 02, 2010 17:12 pm

sto se tice svjezeg voca, to su sitni komadici, tek toliko da ga nagradim kad bude dobar... vidim da je lud za njima i nisam dosad prmijetila nikakve promjene na izmetu..ali ako se voce preporuca tek nakon 5og mjeseca, neka tako i bude...ipak, zelim samo najbolje sa svog Fiffy-a :zeko1:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la semel » pon vel 14, 2011 20:58 pm

Hrana mu treba biti uvijek dostupna!!!
semel

PostPostao/la sanjita » pon vel 14, 2011 23:24 pm

semel je napisao/la:Hrana mu treba biti uvijek dostupna!!!

Krivo.....sijeno mora biti uvijek dostupno...ovisno o kojem uzrastu se govori...ako je mala beba,da suha hrana mora biti dostupna stalno dok se razvija....ali u pravilu poslije toga ne jer nece jesti sijeno a sijeno cini vecinu njihove prehrane inace vrlo cesto dolazi do zdravstvenih problema.Tako da je bolje kako zeko odrasta smanjivati kolicinu suhe hrane da bi se prvenstveno orijentirao na sijeno i eventualno povrce ako je dovoljno star.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » uto vel 15, 2011 15:44 pm

jaoo, ko iskopa ovu temu? :D

sanjita je u pravu...sijeno uvijek treba biti dostupno, jer ako mu je hrana dostupna 24h na dan, onda nebi jeli sijena i samo bi se debljali...saka suhe hrane ujutro i uvecer sasvim je dovoljna :zekoo3:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan