Domaće sijeno

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Domaće sijeno

PostPostao/la Anby » pet lip 08, 2012 20:02 pm

moji nisu htjeli jesti nekoliko vrsta sijena, cak domaceg, mislim jeli su-mrljali po ustima, ali otkad imam ovo sta sam od lika uzela iz bale negdje iz bosne, oni se jednostavno dave u njemu, smazali su mi u 10 dana ogromnu vrecu sijena! buduci da je vikend pred nama-a lik dolazi vikendom na tu pijacu, idem sutra da uzmem ponovo... neznam sta je u ovom sijenu pa ga tako vole, ali definitivno ako ti Nairo nece da jede-nevalja sijeno...

ja sam mislila da moji mudruju, ali sad vidim da sijeno nije valjalo, tako da altan nabavi kvalitetno domace sijeno negdje...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 09, 2012 8:18 am

Anby je napisao/la:moji nisu htjeli jesti nekoliko vrsta sijena, cak domaceg, mislim jeli su-mrljali po ustima, ali otkad imam ovo sta sam od lika uzela iz bale negdje iz bosne, oni se jednostavno dave u njemu, smazali su mi u 10 dana ogromnu vrecu sijena! buduci da je vikend pred nama-a lik dolazi vikendom na tu pijacu, idem sutra da uzmem ponovo... neznam sta je u ovom sijenu pa ga tako vole, ali definitivno ako ti Nairo nece da jede-nevalja sijeno...

ja sam mislila da moji mudruju, ali sad vidim da sijeno nije valjalo, tako da altan nabavi kvalitetno domace sijeno negdje...

Ukoliko ka tako dobro jedu moguce je da je seno puno deteline i da je veoma lisnato tojest puno razlicitih biljaka.Takvo lisnato seno jedu najvise, i to je seno prvog otkosa. Ono je najbloje ali ima i najvise kalcijuma i najhranjivije je .
Mixazeko

PostPostao/la Anby » sub lip 09, 2012 11:07 am

Mixazeko je napisao/la:
Anby je napisao/la:moji nisu htjeli jesti nekoliko vrsta sijena, cak domaceg, mislim jeli su-mrljali po ustima, ali otkad imam ovo sta sam od lika uzela iz bale negdje iz bosne, oni se jednostavno dave u njemu, smazali su mi u 10 dana ogromnu vrecu sijena! buduci da je vikend pred nama-a lik dolazi vikendom na tu pijacu, idem sutra da uzmem ponovo... neznam sta je u ovom sijenu pa ga tako vole, ali definitivno ako ti Nairo nece da jede-nevalja sijeno...

Ukoliko ka tako dobro jedu moguce je da je seno puno deteline i da je veoma lisnato tojest puno razlicitih biljaka.Takvo lisnato seno jedu najvise, i to je seno prvog otkosa. Ono je najbloje ali ima i najvise kalcijuma i najhranjivije je .

da, puno je razlicitih biljaka ali nema djeteline i nema puno kalcijuma, znam to po mokraci jer mi muku mucimo sa viskom kalcija, a otkad jedu ovo sijeno mokraca im je super, tako da...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » sub lip 09, 2012 18:32 pm

Ukoliko ka tako dobro jedu moguce je da je seno puno deteline i da je veoma lisnato tojest puno razlicitih biljaka.Takvo lisnato seno jedu najvise, i to je seno prvog otkosa. Ono je najbloje ali ima i najvise kalcijuma i najhranjivije je .[/quote]
najkvalitetnije je sijeno zadnjeg otkosa i zove se otava!u njemu ima najviše bilja i kosi se u najnižem otkosu,iza otave je moguće otkositi i otavič.
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Mixazeko » sub lip 09, 2012 18:38 pm

Lilo je napisao/la:Ukoliko ka tako dobro jedu moguce je da je seno puno deteline i da je veoma lisnato tojest puno razlicitih biljaka.Takvo lisnato seno jedu najvise, i to je seno prvog otkosa. Ono je najbloje ali ima i najvise kalcijuma i najhranjivije je .

najkvalitetnije je sijeno zadnjeg otkosa i zove se otava!u njemu ima najviše bilja i kosi se u najnižem otkosu,iza otave je moguće otkositi i otavič.[/quote]

Htedoh da kazem poslednjeg. Moja greska :kuko:
Mixazeko

PostPostao/la Mangy » uto lip 26, 2012 8:15 am

dobila sam hrpu domaćeg sijena, ali mislim da je od prvog otkosa. je li stvarno velika razlika između prvog i svih sljedećih otkosa pa da mu to ne dajem ili može tamanit i ovo?
Mangy
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » uto lip 26, 2012 10:08 am

velika je razlika ,no ponudi mu i ovo ,ako mu se dopada jesti će...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la bubimira » uto ruj 25, 2012 9:01 am

Bok ljudi i zečevi!
Nova sam ovdje, a registrirala sam se zapravo da pitam gdje mogu nabaviti finog sijena za moju zečinu. Šefica ima četiri godine i nažalost jede sijeno iz pet centara...i ne ljubi ga baš...
Uglavnom sam pročitala postove, i bila bih jako sretna kad bi se stvar mogla nabaviti ovdje...od Lilo? ak sam točno zapamtila..?
Hvala unaprijed na pomoći!
bubimira
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ruj 25, 2012 14:05 pm

Koliko bi zeko dnevno trebao pojesti sijena? Ja sam sretna ako moj pojede jednu sjenalicu, a forsiram sijeno maksimalno. I to sam mu kupila domaće iz pet centra, skupo, ali bilo na akciji pa rekoh, ajde da proba...
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zec Vice » uto ruj 25, 2012 14:20 pm

Pahuljica_Ri je napisao/la:Koliko bi zeko dnevno trebao pojesti sijena?

pa puno.. to mu je nesto sto mu se ne smije uskratiti i treba ga jesti maksimalno. domace ti je najkvalitetnije i gledaj nabaviti neko sa sela od pouzdanih ljudi,znaci da je cisto a ne puno buha i ne znam cega sve moze biti . ja imam svog sijena ali ne u toliko velikim kolicinama tako da ne mogu pomoci iako rado bi.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ruj 25, 2012 14:44 pm

Hvala, ma snaći ću se ja za domaće, nije problem. :wink: Ali ako ovo najskuplje domaće sjeno slabo jede, gubim nadu da će ikoje sijeno jest kako treba. Ima ga ona, naravno, u izobilju i uvijek dostupno na 2 mjesta, ali slabo ga jede. Ne znam koliko drugi zekani pojedu dnevno, pa zato pitam. Vjerojatno jedna sjenilica dnevno nije dovoljna? :zeko10:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ruj 25, 2012 14:47 pm

I da još napomenem da preko dana maknem hranu, pa ima samo sijeno ponuđeno, upravo iz razloga da ga više jede. Da i po noći maknem hranu koja ostane ili ne? Inače dobije ujutro i navečer suhu hranu i nju obožava.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la morrisonix » uto ruj 25, 2012 17:14 pm

Želim pitati da li Zeko može biti problem ako zelene trave staviм u plastičnu vrećicu za zimu?
morrisonix
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto ruj 25, 2012 17:29 pm

Kako misliš, spremit travu u vrećicu? A posušit ju? Inače izbjegavaj plastične vrećice za bilo kakvo bilje, bolje kartonsku vrećicu.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bubimira » uto ruj 25, 2012 19:50 pm

Pahuljica_Ri je napisao/la:Hvala, ma snaći ću se ja za domaće, nije problem. :wink: Ali ako ovo najskuplje domaće sjeno slabo jede, gubim nadu da će ikoje sijeno jest kako treba. Ima ga ona, naravno, u izobilju i uvijek dostupno na 2 mjesta, ali slabo ga jede. Ne znam koliko drugi zekani pojedu dnevno, pa zato pitam. Vjerojatno jedna sjenilica dnevno nije dovoljna? :zeko10:

Hm, moja zeca sijeno tu i tamo samo proba. Veterinaru ide samo na pedikuru, i u Bubi uvijek vele da je zdrava i u odličnom stanju.. pa onda pretpostavljam da su zecovi ko i ljudi, vole različite stvari..
Sad ću joj probat davati Liloinog sijena, jer se želim sa šeficom družit što je moguće duže.
bubimira
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan