zapetljaj creva

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

zapetljaj creva

PostPostao/la Snjezana1998 » sri svi 04, 2016 19:51 pm

Htela bih ovim putem da pomognem nekome i da na neki nacin spasim necijeg zeca.moj patuljasti zeka je sinoc uginuo usled zapetljaja creva.To se kod kunica desava u odnosu 1:1000000. u utorak zeka je dobio mali proliv.bukvalno je samo malo bio zamazan.nije jeo,bio je slabiji,mirniji.Mislili smo da je od uvodjenja zelene hrane,da je pokvario stomak i dobili smo antibiotike.svaki dan je bilo isto.Javljao se tek tek proliv,kunjavost,i gubitak apetita.u subotu je zeka bio izuzetno lose i telesna temperatura mu je pala toliko nisko da toplomer nije mogao da je izmeri.I svaki sledeci dan je bilo isto,iako je apetit polako poceo i zeka je pomalo krenuo da jede ali izmet je i dalje vise manje izostajao ili bio u vidu malog proliva.Mislili smo da su paraziti na koje su se nadovezale bakterije i lecili smo,ali nismo uspeli.zeka je sinoc cičio,vrištao ne znam ni kako da kazem i uginuo je u roku od 10 minuta.obdukcijom je utvrdjen zapetljaj creva gde je tanko crevo zavezalo jedan deo debelog creva sto je dovelo do zacepa i nemogucnosti izbacivanja sadrzaja.Crevo je bilo uvecano nekih 5-6x vise od normalne velicine.postoji mogucnost da se hirurski creva otpetljaju ali mi smo to kasno utvrdili.Tako da se nadam da ce ovo nekada,nekome mozda pomoci i da ce neko drugi na vreme reagovati :sad:
Snjezana1998
Kunić
Kunić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan