Da li ja mogu...

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Re: Da li ja mogu...

PostPostao/la anci » čet vel 04, 2010 21:54 pm

to divljanje
nije mucenje samo za vlasnike to je prije svega mucenje za kunice
jer divljaju zbog hormona a nema zenke/muzjaka u blizini i to je za njih jakooo frustrirajuce

donattelo nerazumjem tvoju mamu
kao zecu 24/h u kavezu je skroz dobro i to je super ali ako je kastrran onda pati :blink: :blink: :blink:
nemoze patit jer mu se organizam ocisti od hormona i on jednostavno vise nezna za nagone i nista mu nenedostaje
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anek » čet vel 04, 2010 22:43 pm

Puffin je napisao/la:znam da ne znači,ali svejedno nisam za to. više mi se čini da ljudi steriliziraju životinjice zato da im manje divljaju nego zbog toga što bi mogle imati zdravstvenih problema :/

Znaci...radije ustedis novac pa ih ne stariliziras i riskiras bolest koju znas da mozes sprijeciti ako do ne dode?? Moja Cufta nije imala nikakih problema s hormonima i kastrirala sam je kad je bila oko godinu i 2mj stara.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Puffin » čet vel 04, 2010 22:57 pm

kaj napadaš tako? imam valjda pravo na stav. da mi se ''štede novci'' ne bih ni imala ljubimce ako ćemo tako...
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » čet vel 04, 2010 23:44 pm

Hiperplazija uterusa i adenokarcinom kod ženke kunića

Adenokarcinom uterusa je najčešća vrsta tumora kod ženki kunića koje se nisu parile, a incidencija je između 50 i 80 % kod određenih pasmina u dobi iznad 4 godine. Moguća je pojava bolesti i kod ženki kunića koje su imale potomstvo.
Promjene koje nastaju starenjem i hiperplazija endometrija često predhode pojavi adenokarcinoma. Metastaze kod ovakog tipa oboljenja su uobičajne.
Klinički znakovi su krvavo mokrenje i krvavi iscjedak iz vagine, ciste mliječnih žlijezda, a kasnije gubitak težine, depresija i respiratorni simptomi (posljedica metastaza).
Zato mi preporučamo preventivnu ovariohisterektomiju kod ženki kunića u dobi u 4 do 6 mjeseci.

http://sites.google.com/site/vetsvijet/savjeti

tako navodi i sva strana literatura o kunićima.....

+ dodala bih, preventiva piometre, koju smo imali i na forumu, kao i nekoliko tumora
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la kristinans » pon lis 04, 2010 15:51 pm

ne znam de bi mogla postaviti ovo pitanje pa sam stavila ovde :sad: meni je jako zao da kastriram mog zeku. star je oko 7.5meseci vec je u pubertetu mesec dana.ipak ja sam za to da sve bude prirodno i bez veterinara.mislila sam da nadjem neku zenku pa da vodim malog na parenje barem jedamput ne znam da li je to pametno ali svakako ne bi da ga kastriram jer je on sam.a nemam uslova za zenku jer moji roditelji ne zele jos jednog :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon lis 04, 2010 18:14 pm

Ajmo sad logicki malo...nemas uvjeta za jos jednog zeku a sto ce biti sa bebama koje ce doci na svijet? tko ce ih odhraniti i drzati kod sebe dok ne odrastu dovoljno da se mogu odvojiti? i zasto donositi nove bebe na svijet kad je i kod vas i kod nas problem sa udomljavanjima? od jednog parenja nema koristi....nemoj pariti zeku i donositi nove bebe na svijet koje imaju tendenciju postati nezeljene ako si ni sama ne mozes priustit jos jednog zeku a kamoli cijelo leglo. Ili nabavi zecu drustvo onako kako treba ili nemoj uopce ako nemas uvjeta :wink: ...ali ovako da osjeti malo drustva svoje vrste pa da mu se to onda uskrati nije uredu. Pubeertet mu nece proc jednim parenjem niti ce se tako ispucati.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » pon lis 04, 2010 20:27 pm

sve sam se raspitala bebe bi bile na sigurnom i veoma zeljne :) te ljude poznajem vrlo dobro ni slucajno ne bi dozvolila da se bebe odbace jer ja jako volim zivotinje a i pre svega oni koji imaju zecicu ali isto razmisljam zao mi je da prvo nesto dobije pa da mu uskratim :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon lis 04, 2010 20:38 pm

To ti nece rijesiti problem sa njim imala bebe ili ne...jer ce osjetit drustvo svoje vrste i onda odjednom te zenke vise nece biti. A on ce i dalje ostati u pubertetu i kad ona ode i pucat ce ga hormoni i to nece bas nista rijesiti. Oni su drustvena bica i nema ljepseg od dvoje zekana zajedno da prozive zivot...ali ako vlasnik nije u buducnosti mislim da je bolje da ga se "ne izaziva" samo povremenim drustvom.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » pon lis 04, 2010 20:51 pm

ja bi naj vise volela kada bi on imao drustvo ali kada se zaposlim ako sve bude ok mocicu sama da izdrzavam pa cu mu nabaviti zecicu i veci kavez to obavezno jedva cekam a bice uskoro samo da zavrsim skolu jos par meseci hvala puno na savetu zaista :D a kad se to desi odma pisem :D jer sada su finansije u pitanju al sve ce se promeniti uskoro i idem ka tome.
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon lis 04, 2010 20:55 pm

Rekla si da volis da sve bude prirodno....sto bi znacilo ako nabavis zenkicu a njega ne kastriras da ces ili imat leglo svakih mjesec dana ili ce se oni moci druzit samo preko resetki?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » pon lis 04, 2010 21:10 pm

ne bi nabavljala zecicu da bi ih drzala odvojeno to nista ne znaci samo bi patili toliko ih volim da bi im cak i sopstvenu sobu prepustila drugi kazu da preterano volim zivotinje i previse se odricem da bi njima ugodila ali sta da radim :D sve u svemu snasla bi se meni zivotinje nikada ne mogu zasmetati koliko god da prave nered :blush:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon lis 04, 2010 21:17 pm

Nisam ja mislila na to...govorim o kastraciji muzjaka ;)...i o tome da bi imala legla svaki mjesec ako ga nebi kastrirala ;)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » pon lis 04, 2010 21:24 pm

uf,znam da se oni jako brzo razmnozavaju snasla bi se nekako nikad ne bi dozvolila da odbacim mladunce nema sanse! ali opet jako mi je zao da ide pod noz. :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » uto lis 05, 2010 7:41 am

Molim te, nemoj se odlučiti na to. Kao prvo da te pitam koliko je stara ta ženkica kod koje si mislila voditi svog kunića? Da li je ikada imala leglo do sada?
Ako mu nabavljaš društvo kada budeš bila u mogućnosti OBAVEZNO ga moraš kastrirati. Inače će se pariti neprestano ili će morati biti razdvojeni. Zamisli kako je to, čitav život gledati društvo kroz rešetke. A ako su zajedno on će nju toliko gnjaviti da će na kraju ona od stalnih trudnoća uginuti. Ne postoji kod njih "paziti ću", njima je dovoljna sekunda da obave stvar.
Kastracija kunića nije neki zahvat, to se obavi s vanjske strane, ne otvaraju ga kao ženku
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » uto lis 05, 2010 9:22 am

I ti isti mladunci koje bi imala ce isto tako postati spolno zreli sa vremenom,nema teoretske sanse da ces na toliko njih moci paziti jer nebi prakticki iz kuce smjela izlaziti ako ih neces razdvajati...tako da nije to samo tako...kako je Simba rekla,njima je dovoljno par sekundi...i drugi su govorili paziti cemo pa su se znali iznenaditi. A kunicu iscrpljivati trudnocama mjesec za mjesec zbilja nema svrhe niti pameti.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan