pasta

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

pasta

PostPostao/la tinka » sri stu 11, 2009 19:59 pm

nije me bilo neko vrijeme, imala sam neke probleme sa spajanjem na forum... :sad:

imam jedno pitanje, da li moje dvije curke od tri mjeseca smiju jesti onu pastu koja potiče izbacivanje dlake? čitala sam negdje da to moraju jesti i mali kunići, pa samo provjeravam... jer ne bi htjela ugroziti im zdravlje na bilo koji način...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sri stu 11, 2009 20:18 pm

mišljenje je da NE smiju do 5-6 mjeseci, ali ja bih davala ako se jakooo linjaju, ali ne više od 2 cm
bolje forsiraj sijeno i dodaj u vodu Pro-digest u slučaju nekih problema sa probavom

ako se linjaju puuuno češljaj i ipak daj malo maltice :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tinka » sri stu 11, 2009 20:22 pm

ma što je najbolje, ne primjećujem da se nešto posebno linjaju... jedino znam tu i tamo naći malu hrpicu dlaka od tine... pa sam možda mislila dati im tu pastu za svaki slučaj.. čitala sam da se stavlja jednom dnevno na hranu, jedan cm.. da li je to točno?

a što se sijena tiče, u tome se dave, jer jedino im dajem to i cuni junior, naravno... i imaju onaj mineralni kamen koji glođu... znači, da im dam onda za svaki slučaj malo paste?

a što se češljanja tiče, koliko često ih se treba češljati ako se sad još ne linjaju previše? ja ih počešljam tu i tamo, ali baš i ne ostaju dlake po češlju...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » čet stu 12, 2009 0:00 am

Maltica sa 5-6 meseci..kad krene i zeleno(ne zbog toga da se razumemo)..ako se malo linjaju nema potrebe, nije ni ona prezdrava, ima puno shecera..preventivno se daje jednom u dve nedelje po 1cm, kad je kritichno l4njanje 2cm dnevno.
Forsiraj ti samo sena i bez brige..
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la tinka » čet stu 12, 2009 17:24 pm

ma one se skoro uopće ni ne linjaju... a friško sijeno im dajem triput dnevno tako da njega uvijek imaju... i stalno ga jedu...
onda ću im pastu počet davat za tri mjeseca...
hvala na pomoći... :)
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » čet stu 12, 2009 18:51 pm

Slazem se. Pasta moze tjedan dva nakon sta se pocne sa povrcem. Osim mozda ako se malog zekana dovede velikom koji se jako linja i ako se lizu medusobno ali otom potom
:ni:
Raul
Super Zek
Super Zek

Re: pasta

PostPostao/la tinka » čet pro 10, 2009 12:51 pm

tina se užasno počela linjati i sa tonke čupka dlake, pa sam joj jutros dala malo maltice... stavila sam pastu preko par peleta i dala joj to, pojela je bez ikakvog problema dok je tonka samo frknula nosom... dobro, puno mi je važnije da ju tina jede jer se ona užasno linja... nadam se da nije prerano, sad ima 5 mjeseci...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Vida_zecovi » čet pro 10, 2009 17:39 pm

trebaju obje to jesti ako se jedna linja jer se međusobno ližu. Ubaci joj malo maltice na brusnicu, meni je Lix tak frkala, ali kada je skužila da je to u stvari fino, sada je luda za malticom, makar joj puno manje dajem nego Lilu (glavni krivac za dlake)

I da, kupi furminator, bio je jedan na oglasima, isplati se...ja sam isto mislila da se Lilu nimalo ne linja, kao sve 5, i čak nakon što sam kupila mambonator (furmić) brijala sam da nije tako strašno, jer sam samo je gladila s time, a treba malo zategnuti kožu s jednom rukom i s drugom četkati, naravno ne pregrubo, ali niti previše nježno. Ja na dnevnoj bazi skupim dlake za omanjeg zeca...
Vida_zecovi
Zečić
Zečić

PostPostao/la tinka » čet pro 10, 2009 17:52 pm

ma da, bila sam dala i tonki ali nije htjela... a nisam im još počela zeleno davati jer nemaju još 6 mjeseci.... iako si mislim da poslije sterilizacije ću im polako počet davat zeleno...

ja njih češljam svaki dan, ali nema baš previše dlaka po tom češlju, izgleda da ću morat malo jače to radit... ja njih gladim s tim češljem, one uživaju, a ustvari im baš i ne skidam nešto previše dlaku tako...

znači, nije prerano što im počinjem davat malticu? velim, imaju malo manje od 5 mjeseci....
tinka
Super Zek
Super Zek

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan