Dijeta

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la mustra » pet stu 30, 2007 14:04 pm

evo poceli smo primjenjuvati ovaj model prehrane od salatice i mogu vam reći da se vidi npredak:D

Uglanvom jučer su bili malo više aktivni, no danas su totalno blesavi skaću cijeli dan i divljaju, a i cijelu noć su divljali ali doslovno. Čuo sam šibu kako je jedno 20 min doslovno trčala okolo baz stajanja i gugutala. pre smiješno i to negdje oko 2 ujutro, lude jedne.

Pa ustvari to i ima smisla. Koliko sam ja skužio sijeno je visoko energična hrana za njih a ova hrana ja kao naš fast food.
A brza hrana baš i nema neku unergetsku vrijednost pa su stoga i oni bili siti ali tromi. Neznam možda sam u krivu. ispravite me ako griješim.
I sada svako malo piće jesti sjeno :D kako smo krenuli kila sjena bu otišla za tjdan dana ;D :D :D :D
mustra
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la moxa » pet stu 30, 2007 14:26 pm

Pa tak nekak i je, za njih dvoje vreca sjena by salatica tesko posluzi vise od par dana, tjedan tesko!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » pet stu 30, 2007 14:33 pm

Krivo mustra,upravo suprotno: fast food (bilo naš bilo zečji) je upravo visoko energetski kako ti nazivaš
(energija se mjeri u Jouleima),

a u prijevodu visokoenergetska = kalorična (1 kcal tj kilokalorija = 4 184 J tj joulea).

Evo ispravila sam,ako hoćeš mogu detaljnije :)
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la mustra » pet stu 30, 2007 14:46 pm

a dobro onda sam ja krivo shvatio :D :blush: :blush:
moj bed ma dobro kako god sada su veseliji nekako :D
mustra
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » pet stu 30, 2007 15:21 pm

peleti su visokokalorični, ali na onaj najgori mogući način

ima mustra pravo, peletirana hrana umrtvljuje ;D
objektivno, to je "preteška" hrana za biljojeda i ako gledam sastav Prestigeovog indoora, veli da ima unutra 10% povrća
ostalo su žitarice, sjemenke, kvasac i razni dodaci
ovo posljednje je spada u punomasne proizvode i da idem usporediti to bi bio osjećaj nama kao da pojedemo obrok čvaraka s pola kruha
naravno da bi nam neusporedivo lakše sjeo na želudac (i kasnije kod prerade, na ostale organe) svježi sir ili jogurt ili malo povrća ili voća....

tempo života ne dozvoljava nam da im pripremamo 3 svježa obroka dnevno, a nismo uvijek sigurni u porijeklo tj. nezagađenost te zelenjave
pa si mislimo kako na toj peletiranoj hrani navode i nekakve vitamine i vlakna i kako im je to sigurno potrebno....
zapravo nije, jer vlakna, vitamine i minerale bi dobili u puno čišćem i iskoristljivijem obliku u povrću, kada bismo bili sigurni da nije kemijski tretirano

uostalom, ja prva ne bih mogla ujutro, dok sam tek napola živa, guliti mrkvicu, peršin i servirati gospodi :D
to je prednost gotove hrane...
no već duže vrtim film kako bi im bila puno zdravija varijanta sušeno povrće umjesto peleta
vani se to može najnormalnije kupiti, čak i gotovi miksevi
ima za naručiti i netom...
nažalost, ovdje to nije slučaj
čak je nemoguće i nekog dobavljača tj. uvoznika pritjerati da se smiluje
(vodim pregovore već mjesecima i jedino što mogu dobiti su takve enormne količine da bi morala otvoriti dućan veći od pc-a)
salatica

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 19:20 pm

po meni je imat debelog kunica cisti idiotizam. cisti.
ne treba ga natrpavat tom peletiranom hranon, a kolko vidim pojedinci to daju kao ludi.
kunic se tagoder treba kretat, igrat se s njim treba, lovit ga po kuci i tu i tamo poticat da luduje malo. ja sam taj prestige peletiranu hranu totalno izbacio jer sam nasao puno puno bolju refuzo za kupit. ima, izmedu ostalog, susenog kukuruza sjemenka onih velikih sto i covjek jede inace one od bundeve buce ili nes slicno, ima komoraca ili koromaca uvjek se bunim, i tako lijepo prirodno mirise i izgleda da je to cudo.
a te sve konzervanse i ostale pizdarije koje stavljaju u prestige necu ni spominjat.
i to sjeno mu ne davat po pola kile u sutu nego par puta dnevno u manjim kolicinama.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pet stu 30, 2007 19:35 pm

A gdje nabaviš tu hranu?
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 19:59 pm

gdje nabavim???
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » pet stu 30, 2007 20:22 pm

Pinky and D`brain za ton postanja sam ti već napisala u zdravstvenim raspravama pa neću ponavljati...

izbacio si peletiranu hranu a si ubacio kakvu hranu? ne razumijem, nešto u refuzi što između ostalog ima sušenog kukuruza i sjemenki bundeve, ili buče kako ti veliš? ako ti nije mrsko pojasni.

kukuruz za kućne kuniće nije dobar ..deblja itd.
sjemenke bundeve isto debljaju, mada sam negdje pročitala da pomažu izbacivanju kalcija iz organizma. pa bih to voljela malo više provjeriti. koristilo bi nam po potrebi. neki dan sam dala par komada hophopu, pa je bogami bilo na krpicama kalcija. a i mokraća se promjenila. no to je druga priča. :spava:
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 20:50 pm

izbacio sam prestige paletiranu hranu. sta tu nije jasno. sta si sti lela shvatila? evo ponovit cu ti samo me vec ta nepismenost umara psihicki. dakle, izbacio sam peletiranu hranu marke prestige te sam umjesno peletirane hrane marke prestige ubacio peletiranu hranu sto se kupi refuzo. znaci i dalje koristim peletiranu hranu samo ne od prestigea nego drugu.

zbog toga sto: prestige mi je naspram te nove totalno umjetan i znam da ima unutra aditiva i konzervansa puno vise nego u ovoj novoj.
takoder u ovoj novoj izmedu ostalog ima i susenog kukuruza(kad stavim u zdjelicu dobije par zrna samo, tako da ne pojede cijeli klip svaki put tako da bojazni od debljanja nema), takoder ima komoraca sto je uzasno dobro, te takoder ima sjemenka od buce ili bundeve takoder par komada kad u zdjelicu stavim tako da bojazni od debljanja ne da nema nego nikako nema, i ponavljam to je pored ostalog, i sve to izgleda tako lijepo zdravo zivih boja i tako lijepo mirisi da kad usporedim prestige mi je totalno blijed siv i osjecam onaj tvornicki umjetan miris.
i ako vas jos sta zanima cu vam pojasnit al to je u principu to.

kunic mi to tamani vec par tjedana i nema nikakvih promjena u kakici ponasanju ni ne deblja se niti je napuhnut ni nis. i plus toga covjek mi je u ducanu koji se vec jako dugo bavi zivotinjama rekao da je stvarno to fantastcno i da mu ide kao ludo i da preporuca. u pocetku naravno da mu nisam nis vjerovao ali sada sve vise i vise.
takoder mi je i sijeno preporucio i mislim da je to najbolje sijeno sto se u ducanu moze nabaviti na podrucju grada rijeke.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » pet stu 30, 2007 20:56 pm

ko je nepismen ja ili ti? ;D

a jel on sam pravi tu hranu? tj. ko proizvodi te peletiće?

ma meni su ove sjemenke bundeve naročito zanimljive, baš zbog hophop i problema koje ima. pa bih voljela da više pomažu nego što odmažu.
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 21:05 pm

lela prestige ti ima konzervansa iz cistog razloga jer je zapakiran u tvornici i u onoj vrecici stoji i prevozi se i skladisti pitaj boga kolko vremena prode od kad se napravi to trenutka potrosnje i zato se stavljaju konzervansi. da konzerviraju hranu. a vec to nije prirodno. kuis?
i tocno neznam kemijski sastav jedne i druge al i totalno neuki covijek ce primjetit razliku golim okom samo.
prestige hrana naspram toga mi je postala kao sijeno iz ducana naspram onog od salatice.

a zasto ti te sjemenke od bundeve odmazu?
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » pet stu 30, 2007 21:25 pm

ma kužim ja to za konzervans. recimo na ovoj "hrani" koju ja trenutno tu imam na stolu piše da je bez konzervansa ;D

baš me zanima jel taj tvoj dobavljač sam proizvodi i šta stavlja u njih...

inače pelete treba upotrijebit najdalje 90 dana od dana proizvodnje, a nakon 6-8 sedmica gube na hranjivosti, pa treba kupovat u manjim količinama. tako čitah. sad ja ne znam za one vrečice ako su hermetički zatvorene.

ne smiju biti mekane, i lako mrvljive. miris mora biti dobar. ako ima znakova vlage onda obavezno baciti.

sjemnke bundeve- pa masne su vjerujem.
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 21:36 pm

me stvarno neznam kako ih proizvodi dal sam ili od kud ih nabavlja al ugl ful domace mi izgleda. bas cu ga pitat kud sta kako, bas i mene je zaintrigiralo sad.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » pet stu 30, 2007 22:51 pm

bilo je jedno vrijeme u Bauhausu na Žitnjaku hrane u rinfuzi za sve moguće životinje....
.... uzela sam jednom za probu i moram reći da je bila vrlo živopisna
bilo je raznih vrsta i oblika peleta (svih duginih boja u žarkoj varijanti :D ) nešto sjemenki...
na žalost, nigdje nije bilo deklaracije, niti proizvođača, a boja peleta mi je rekla da rekla bu!, pa sam odustala

tješim se da moji dobivaju vrlo malo peletirane hrane, pa im ne škodi pretjerano :huh:
salatica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan