Iskreno, pratim ovu temu od pocetka, ali stvarno mislim da nije problem samo u zecu....
Kao sto su svi ovde napisali svi mi smo imali ili imamo slicne probleme i resavamo ih.
Samo par meseci pre nego sam donela Krcka, kupila sam novi namestaj i sredila sobu u kojoj zivim vec 8 god, privatno, bas kako sam oduvek zamisljala... Uzela kredit, izbacila pola gazdinog namestaja i uz to ja nikako ne volim kada mi svaka sitnica nije kako sam zamislila i tamo gde treba da bude...
Nisam imala pojma kada sam ga donela koliko oni znaju da budu stetocine u kuci... I sve sto sam saznala o kunicima bilo je sa ovog foruma...
Kada sam citala kako nekima ovde unistavaju namestaj,garderobu, piskaju svuda po kuci ... bila sam u pravoj panici... Podigla sam kredit da kupim nov namestaj i sve lepo sredila a da on unisti!!!
I moj se ponasao kao tvoj na pocetku. Nije hteo da se mazi niti da se uzima u ruke... Cak sam ovde i i iznela taj problem pre par meseci, i cure su mi rekle isto sto i tebi, da je rano, da treba strpljenja, i bile su u pravu...
Kako je moja ljubav prema Krcku rasla, bivalo mi je sve manje zao da bas one stvari koje pasu na odredjenim mestima (koje su njemu bile na dohvat), i koje sam zelela bas tu, sklonim.... Sve vise sam moj smestaj prilagodjavala njemu... Cak sam ovo leto planirala neko renoviranje da bi mu jos vise prilagodila mesto gde zivimo oboje, i imamo samo na raspolaganju ovu sobicu, jer drugde po kuci ne sme...
Naravno da je u pocetku poceo da piska po krevetu i da sam ga vracala u kavez (to je bilo slucajno, tek kasnije sam procitala da tako treba), sada ni lud nece da se piski van kaveza...
Dok kada sam bila pre 2 meseca kod brata, izabrao je njegovu sofu u dnevnoj sobi da piski na njoj i nije bilo nacina da ga za 15 dana od toga odgovorim... Opet sam mu se prilagodila.. \ali cim je dosao kuci, bio je onaj stari...
Hocu ti iz svega ovoga reci, desavalo se i svima nama da neznamo sta sa lkunicem vise da radimo, narocito sto su uzasno tvrdoglavi i kada nesto hoce hoce, a kada nece, nece.
Nekada sam bila toliko ljuta da sam se pitala sta mi je to trebalo... Planirala da ga dam prijateljici. Ali sam shvatila da sam ga vec previse zavolela da bih mogla da ga se odreknem. Predala se i prilagodila.
PUUUUUNO LJUBAVIII I STRPLJENJA koju poklonis kunicu, veruj mi vrati se desetostruko!!!
Do sada mi nista znacajno nije unistio, bilo je par sitnica ali razumevanje je obostrano... Njegova priroda je da gricka i kopa, pa ako ga hocu pored sebe, sitnice su nebitne.
Nikada nije grickao namestaj.
I primetila sam da ukoliko vidi da ja necemu pridajem znacaja, on se odmah nacrta da i on vidi sta je to tako vazno,licne i gricne,to je njegovo ispitivanje, i ako nisam pazljiva, bi sto ne valja.
Sto se tice mazenja i hvatanja, ja sam ga u pocetku ipak malo protiv njegove volje hvatala i mazila. Na podu. Uhvatim ga, on se otima i buni, ali pocnem brzo da ga mazim i to uglavnom po glavi, licu,izmedju uhica. Brzim odlucnim potezima. Posle par minuta pocinje da "prede". Trebalo je vise puta dnevno, jedno desetak dana takve torture za njega, da bi kasnije prestao da se otima, a sada je prava krpetina koju nekada neznam kako da sklonim jer bi se samo mazio. A mislila sam, kakav je bio, da se to nikada nece desiti.

Mada i sada ima momenata kada mu se ne da i bezi, i ja ga pustim, jer ima pravo na svoje zelje kao i svi mi.
Moj ti je savet, najpre shvati sta zelis, onda da li si u stanju da ga uvazis kao licnost, jer kada su kunici u pitanju, to je izgleda jako vazno, drugaciji su od drugih zivotinja.
Ukoliko ga volis i uvazis, vratice ti istom merom...
Imam osecaj da tebi tvoj prkosi.
Mozda se i varam, ali tako mi izgleda.