Rucak(zec) upoznaje Nevu (pas)

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Rucak(zec) upoznaje Nevu (pas)

PostPostao/la bunnyema » sri stu 17, 2010 21:26 pm

Rucak: Bok svima.. danas je bi veliki dan.. pun uzbudenja.. Moji vlasnici su shvatili da sam dovoljno pametan da znam di mi je wc i da nema smisla drzati me u playgroundu kada mogu preskociti ogradice pa su maknuli ogradice i pustili mi cijeli dnevni boravak na uzivanje.. uz to dosli su nam i prijatelji u posjetu no sa njima je dosla jedna velika zuta spodoba.. uplasio sam se pa sam skocio u kavez i moja draga vlasnica je zatvorila kavez i sjela do njega.. ta velika zuta spodoba je mahala repom i polagano krenula korak po korak k meni, a meni je srce jako jako kucalo.. bilo me strah.. onda je prijateljica uhvatila Nevu (tako se zove ta spodoba) i posjela ju.. i onda jeNeva jako jako jako polako.. malenim koracima, kao da se sulja isla do kaveza i slinila je.. oci nije skinula s mene.. potpuni fokus.. bilo me je strah pa sam i ja u nju buljio.. pomozite nam da se sprijateljimo..
Zasto je Neva tako polako isla prema meni i fokusirala je svoje oci na mene i slinila?
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

Re: Rucak(zec) upoznaje Nevu (pas)

PostPostao/la bibika » sri stu 17, 2010 21:57 pm

:sshark: horor. reci svojim vlasnicima :tsnd: .
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bunnyema » sri stu 17, 2010 22:16 pm

moji vlasnici traze savjete kako pomoci.. jer njima je sve izgledalo ok.. i mirno..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » čet stu 18, 2010 9:47 am

Zeko može od straha dobiti infarkt, moraš paziti kako to radiš. Najidealnije bi bilo da Neva leži i ne gleda u Ručak, pa da on sam njoj pridje. Mada, ako je to pas prijatelja koji će tu i tamo samo navraćati, najbolje je je forsirati njihovo prijateljstvo.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la bunnyema » čet stu 18, 2010 10:47 am

Ajoj.. a mi mislili da bi bilo dobro da ima prijatelja, makar to bio pas.. :zeko4: inace radi se o zlatnoj retriverici koja je jako dobra i mirna i dosta zaigrana :zeko8: .. Ima 2ipo godine i lijepo je odgojena.. cak je i veterinar rekao da se jako dobro slaze s malim zivotinjama.. zato smo mislili da bi ih mogli upoznati polako.. ajoj.. :sad: :zeko4:
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » čet stu 18, 2010 10:55 am

Neva se možda i super slaže s njima, ali treba pitati drugu stranu :) ali ako je ona mirna i dolazi k vama, Ručak će se priviknuti na nju. Samo treba onda dolaziti redovito. Ma to morate sami vidjeti, koliko je on uplašen ili nije u njezinom prisustvu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » čet stu 18, 2010 12:04 pm

Mislim da nema potrebe stresirat zeku buduci da pas nije vas..nista njemu ne znaci to da ce upoznat psa..kunici i nisu ludi za drugim vrstama niti zele biti s njima prijatelji..ako ga pas fokusirano gleda to ne mora biti bas super znak..a ne zaboravimo da su retriveri lovacki psi..uglavnom nemoj to radit..bolje zeki nabavit zecje drustvo..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bunnyema » čet stu 18, 2010 15:33 pm

hvala na savjetima.. to mi puno znaci jer ne zelim stresirti zeku.. zelim da ima ugodan zivot :) ako ne ide sa Nevom, ne ide.. a zeko ce dobiti drustvo kada nam otkrije je li curica ili je decko i kada obavimo odredene pripreme..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bibika » čet stu 18, 2010 20:41 pm

:D hmmmm... ovako: labradorima inače bezuvjetno vjerujem. ali....moj labi je u igri (on je tako mislio) spustio svoju šapu (šapetinu) na puricu (poklopio ju) i jadna je - uginula. oni jesu lovački psi, ali aportirci - znači neće ubiti životinju, bar ne namjerno, (on ju mora uhvatiti zubima tako da ju ne ozlijedi) ali... imala sam 2 kornjače, koje su dosta narasle, pa sam ih znala staviti u ograđeni prostor na dvorište. budući da su se micale po travi, on je to shvatio kao poziv na igru. posljedica - jedna uginula od probijenog oklopa...kad sam donijela malu micu perzijanericu, on se znao tresti od želje da se igra. znala sam ga zavezati za krevet, da se privikne na nju. kasnije ju je ignorirao. :belj: :P . jednu macu je čopio u usta, okrenuo se prema meni sa pitanjem u očima :i kaj sad moram napraviti ?, godinama se s njom svađao i od šoka kaj ju je uspio uloviti - zinuo i maca je zbrisala na prvo drvo....ležao na sredini pločnika da upozori na ranjenu kujicu i nije se micao dok joj se nije pomoglo...još puno anegdota, ali ja bi bila na oprezu. oni su blentasti, divni , dobroćudni , veliki i svjesni svoje snage.svoje zecove ipak držim podalje. ;D :zeko3:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bunnyema » čet stu 18, 2010 23:39 pm

ma meni je samo bitno da zec moze biti smiren u kavezu i da retriverica ne pilji u taj kavez vec da oboje budu opusteni.. ne ocekujem sad da se igraju.. samo da mogu funkcionirati normalno ko da drugog nema..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bibika » pet stu 19, 2010 13:16 pm

:D postepeno smanjivati razdaljinu između gajbe i Neve. oboružati se strpljenjem i dozvoliti da imaju vremena za privikavanje i upoznavanje. :wink: .ostalo prepustiti njima uz nadzor. :blush: . (ko kad vodiš klinca na igru) ;D .
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bunnyema » pet stu 19, 2010 21:25 pm

nemam klince.. imam zeca.. hvala na savjetima.. probati cemo polakse.. evo sutra imamo festu pa ce zeko biti u gajbi na stolu da Neva ne dode do njega, a Neva pod stalnim nadzorom..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » ned stu 21, 2010 19:33 pm

Ma nemoj ih upoznavat..kad pas dode zatvori vrata od sobe gdje je zeko i bok..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bibika » pon stu 22, 2010 0:54 am

;D klince sam spomenula, jer moraš imati osmero očiju, deset ruku, dvanaest nogu brzine svjetlosti, i uvijek se dogodi neka bedastoća ;D .
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bunnyema » pon stu 22, 2010 17:16 pm

bibika je napisao/la:;D klince sam spomenula, jer moraš imati osmero očiju, deset ruku, dvanaest nogu brzine svjetlosti, i uvijek se dogodi neka bedastoća ;D .

ma Rucak je ko ninja.. ne pomogne mi niti sva napredna tehnologija koja ga prati dok radi bedastoce.. cak je naucil i kako maknuti ogradu oko televizora koju niti ja jos neznam maknuti..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan