Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.
Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela
Postao/la tikolina » pet lis 10, 2008 20:07 pm
hmm čitala sam da zečlevi mogu imati žuljeve,kraste i sve ostalo ako nemoaju odgovarajuću stelju....ja svom zeki u wc stavljam piljevinu a u kavezu imam ono što se kupi na metre za kupaonu tak da mu je po nogama mekano ... al sam primjetila da na obe noge ima onak ko do krvi...moram maknut dlaku da vidim to,jučer i danas sam mazala bepantenom i isprala octeniseptom.... gumu mjenjam svaka dva dana a piljevinu svaki dan čistim iz wc-a...ne znam od čega mu se to moglo desiti...u kući imam parket i tepihe pa kad je vani samo po tome šeta nemam ništa onak jako grubo di bi mogao dobiti žuljeve.... please help
-

tikolina
- Zečić

-
Postao/la anci » pet lis 10, 2008 20:32 pm
neki su zuljeve mazali maslinovim uljem i motali u zavoje pogledaj po forumu ima tema o zuljevima s dosta postova pa mozda tu nadjes nesto sto bi pomoglo
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
-

anci
- Super Zek

-
Postao/la tikolina » pet lis 10, 2008 20:46 pm
ma mene zanima šta trebam pormjeniti da mu se ne prave više žuljevi i to...
-

tikolina
- Zečić

-
Postao/la tikolina » pet lis 10, 2008 20:56 pm
mislim da bi mogla bempatenom riješit to jer su žuljevi jako mini...a gledala msa ono po forumu i loše mi je bilo
-

tikolina
- Zečić

-
Postao/la sanjita » pet lis 10, 2008 21:51 pm
Ja kad sam svojoj zeki vidjela malo ogoljenog ispod dlake jos davno sam postavljala deke i spuzve po mjestima na kojima najvise boravi...i moram priznat da se povuklo i dlaka joj je narasla fino i sve super....grubi tepisi im isto mogu nairitirat nozice...noktici moraju bit uredno kraci da se tezina pravilno rasporedi...osim toga,neznam sto bi se jos moglo poduzet....znam da sam zapamtila da do zuljeva kod nekih zekaca moze dovest i nedostatak vitamina A,jer sam ko manijak o tome citala...i kolko sam skuzila ne treba se dirat ako je to malo ogoljeno i crvenkasto....tako su drugi savjetovali,u tom slucaju se stanje samo prati.
-

sanjita
- Zeko Manijak

-
-
Postao/la Catie » sub lis 11, 2008 11:13 am
Još bolje mazati kantarionovim uljem - baza maslinovo ulje u koje se stave cvjetići gospine trave (kantariona), pa dobije tamno crvenu boju. Upravo je čudotvorno - ima antibakterijstko i antimikotično djelovanje, super djeluje na zacjeljivanje rana.
Kupi se u biljnoj drogeriji npr.
A glede prevencije nastajanja žuljeva - misterija!
-
Catie
-
Natrag na Zdravstvene rasprave
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.