Zeko trazi curu

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Zeko trazi curu

PostPostao/la Klio » sub tra 09, 2011 18:32 pm

Vec su ti sve ovde napisali sto trebas uzeti u obzir. Sto se mene tice razumem zelju za parenjem ljubimca, ali isto tako i potrebnu odgovornost da znas sta radis, naravno i zbog genetike i udomljavanja bebana. Verujem da znas da to nisu igracke ipak treba sve napisati u upozoriti jer ne mozemo ovako preko foruma znati da li je neko odgovoran ili ne.

Zelim samo nesto napisati sto malo odskace od nekog razuma. Zene koje ne rode do 30 nemaju rizik zbog toga od raka materice.
Zenke kunica i ljudi nisu isto i ne mozes to tako banalizovati. Svaka vrsta ima svoje karakteristike.
Karakteristika zeceva i kunica jeste velika potentnost i plodnost. Zenkice imaju jako ceste ovulacije. Istog trenutka kada se okoti ona moze ostati opet trudna. Zbog tih ovulacija, i samo zato, postoji rizik od tumora. U prirodi postoji drugaciji nacin selektovanja i njihovog zivota, ipak drugacije nego sto i mi to kao pretpostavljamo. Ali kada zive kao ljubimci, oni svakako ne mogu ziveti kao u prirodi, i svakako se ne mogu kotiti (osim kod uzgajivaca) svako malo....
Moja zenkica je rodila dva puta pre sterilizacije, i opet kada je sterilisana jajnici su bili puni cisti koje bi verovatno kasnije dovele to maligne alteracije.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » sub tra 09, 2011 21:38 pm

bojcha je napisao/la:svaka budala zna ...

jednostavno nemoguce je kupit kunica od 2/3 mijeseca i znat spol zato pokusavam ovako nabavit zenku

ne brini nije mi ovo ni prvi ni zadnji kunic pa donekle znam sta radim

a i morat cu te razocarat svi znamo da najvise stete za ta predivna bica dolazi upravo od uzgajivaca

Svatko pametan zna da se kuniću spol može odrediti već sa 17 dana starosti, a ne tek sa 2/3 mjeseca.

Glede parenja u srodstvu, a vezano za genetiku, uzgajivač će najrjeđe napraviti takvu kardinalnu grešku, pa i onaj NAJLOŠIJI UZGAJIVAČ, kojima ja smatram ljude koji se uzgojem bave u cilju ostvarivanja novčane dobiti i ničega više, jer parenjem u srodstvu povećan je mortalitet, a to "uzgajivačima štancerima" je najmanje u interesu.
Najveću štetu rade ljudi koji imaju ne prvog ni zadnjeg kunića, ali odluče se na parenje, ne razmišljajući i ne postavljajući pitanje: od kuda potječe zeko kojega imam? Tko je njega uzgojio?...Te, od kuda potječe zekanica koju želim kupiti/udomiti? Tko je nju uzgojio? Da nisu možda iz istog uzgoja, od istog uzgajivača, da nisu u krvnom srodstvu?! O tome ti ovdje cijelo vrijeme govore!

Znaš li tko je uzgojio kunića kojega imaš doma?

bojcha je napisao/la:sorry ako sam previse pametovao,jednostavno svi govore da kastracija produzuje zivot,ja samo hocu rec da kod zenki cini suprotno jer zenka koja nije imala njiedan okot ima velike sanse za svakojake bolesti

Nitko ne kaže da kastracija ili sterilizacija produžuje život, barem ne u pravom smislu te riječi/rečenice. ali, znanstveno je dokazano da je adenokarcinom uterusa najčešća vrsta tumora kod ženki kunića koje se nisu parile, a incidencija je između 50 i 80 % u dobi iznad 4 godine, jer im hormoni uredno luduju tijekom godina života, maternica divlja, kunice misle da su trudne, čupaju se, slažu gnijezdo...
Moguća je pojava bolesti i kod ženki kunića koje su imale potomstvo.

Educiraj me, kakve to svakojake bolesti ženka može imati ako nikada nije imala okot?

Nemoj smetnuti s uma LOGIČKU ČINJENICU: ne može oboljeti od tumora maternice, ako maternice nema...dakle, ako je sterilizirana. Nemoj shvatiti ovo kao napad niti kao osudu, dapače, voljna sam i ja još uvijek učiti i nadograđivati znanje koje imam, a sada me muči to što ne znam od kojih bolesti može oboljeti zekanica jer nikada nije imala okot?

:)
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mare » pet tra 15, 2011 17:45 pm

bojcha je napisao/la:govorimo o kunicima,mislim da ako ih cu vec kast/ster da bi im onda bilo lijepo omogucit da ne zive cijeli zivot kao djevci(a poznati su po sexualnom nagonu)

to što ćeš pustit svog kunića da se jednom poseksa mu neće uljepšati život iz dva razloga:
1. nemaju baš dugotrajno pamćenje, pa se neće toga ni sjećat
2. da poznati su po seksualnom NAGONU i seksaju se samo i isključivo zbog NAGONA A NE IZ GUŠTA....
tako da ti ova teza i ne pije vode

a ako već imaš prijatelje koji bi htjeli kunića, pa vidi koliko ih je sad na udomljavanju, zar je stvarno neophodno pravit nove male čisto da bi ih udomio?!?
<3 marko <3
Mare
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan