Podbradak...

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la Miga » pon stu 26, 2007 21:24 pm

Ma ne.Nije to ta žljezda.Ovo je baš ko da mu je oko vrateka sarmica.I ful je mekano,ne tvrdo.A te zljezde koje bi mogle biti naotecene se nalaze kao sa strane vrateka.Ne znam kako bih to drugacije opisala...
Miga
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » pon stu 26, 2007 21:29 pm

Možda limfa? :hm: što su rekli ima li to kakve veze sa crijevima?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Miga » uto stu 27, 2007 7:33 am

Za sada još nista ne znaju.Vidjet cemo kaj ce biti sa tim.
Miga
Zečić
Zečić

PostPostao/la Roby » pet stu 30, 2007 13:24 pm

Da se samo nadovežem u svezi glede podbrtka. Moja cura je prasica. To je ljudi neviđeno. Ima 4 mjeseca Ogromna je ima naravno podbradak ali ono štio je najzanimljivije je to da on CIJELU posudicu zajedno sa onim crnim štapićima koje inaće zečevi bas ne preferiraju pojede u komadu :)

Onda se okrene na sijeno pomlati pola kile i ode leći. I onda sljedecih 12 sati dok nije večer i nova papaica žicari. Naravno da joj nisam davao poslastice niti ista drugo nego normalnu hranu. S vremenom cu vidjeti ali izgleda da će biti prava debeljuca sa VELIKIMMMM podbratkom :(

nema veze... smao neka je ona meni zdrava ;D

Tako da što se tiće posta kada dobijaju podbradaj koja vec sa 4 mjeseca ima fini :) Morati ću je dati 2 tjedna renati na istrčavanje čim zatopli ...
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 19:08 pm

moze vas bit sram vi koji dajete zecevima hrane kolko god oni mogu pojest, vi koji trpate peletirane hrane, punite zdjele i zdjelice bez milosti.
ovo mi je vrhunac e, ova neka zenka ima 4mj i da je debela ko prasica i ima podbradak. pa ljudi koji vam je k...???
pusite zeca malo van iz gajbe, lovite ga, trcite za njim igrajte se nek se mice i pokrece malo. i ne trpajte ga hranom ko svinju. a sjena ne stavljajte po pola kile u sutu nego par puta dnevno po puno manje doze.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeka » pet stu 30, 2007 20:03 pm

Pinky and D`brain je napisao/la:moze vas bit sram vi koji dajete zecevima hrane kolko god oni mogu pojest, vi koji trpate peletirane hrane, punite zdjele i zdjelice bez milosti.

da, imas pravo, bolje je izgladnjivati ga... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Pinky and D`brain je napisao/la: ovo mi je vrhunac e, ova neka zenka ima 4mj i da je debela ko prasica i ima podbradak. pa ljudi koji vam je k...???

khm, khm, zenkica zekaca od 4 mjeseca ne moze biti debela ni da oce, tj "debela" zekica se od "mrsave" zekice (stare 4mj) moze razlikovati u pola deke....tak da ono... a kao sto smo rekli, podbradak nije mjerilo debljine i ugojenosti... al dobro, mozda nisi shvatio jel.. :rolleyes:
Pinky and D`brain je napisao/la: pusite zeca malo van iz gajbe, lovite ga, trcite za njim igrajte se nek se mice i pokrece malo.

moja trci svaki dan, a podbradak je i dalje na mjestu.... one again, logika stari moj, logika...
Pinky and D`brain je napisao/la: i ne trpajte ga hranom ko svinju. a sjena ne stavljajte po pola kile u sutu nego par puta dnevno po puno manje doze.

sjena MORA imati u neogranicenim kolicinama, ak nisi znao (a ocito je da nisi :rolleyes: ) ... + sijeno ne deblja stari moj...

uf sto me nazivcira covjek...uf....

:zek:
Zeka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » pet stu 30, 2007 20:06 pm

Pinky and D`brain je napisao/la:moze vas bit sram vi koji dajete zecevima hrane kolko god oni mogu pojest, vi koji trpate peletirane hrane, punite zdjele i zdjelice bez milosti.
ovo mi je vrhunac e, ova neka zenka ima 4mj i da je debela ko prasica i ima podbradak. pa ljudi koji vam je k...???
pusite zeca malo van iz gajbe, lovite ga, trcite za njim igrajte se nek se mice i pokrece malo. i ne trpajte ga hranom ko svinju. a sjena ne stavljajte po pola kile u sutu nego par puta dnevno po puno manje doze.

zamolila bih te da ubuduće svoje mišljenje iznosiš drugačijim tonom. mislim da će ljudi razmujeti šta si htio reći i ako to kažeš na malo uljudniji način. da ne spominjem nazivanje idiotima u drugom topicu.
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 20:16 pm

e zeka moja draga sad cu ti ja rec a oni pametni ce ti potvrdit da sijeno ne treba davati po pola kile u sutu kao sto robi radi u postu iznad mojeg, nego da je bolje par puta dnevno u manjim kolicinama jer mu je onda svijezije i ne moze pojest pol kile od jednom pa se izvrne samo spavat sto po meni nije zdravo, te je robi takoder napisao da ima 4 mjeseca i da je debela kao prasica te ima podbradak. naravno da podbradak ne mora bit od debljine al sa 4 mjeseca tek po meni je najvjerojatnije al i da nije opet je debela kao prasica to je on sam rekao a ne ja! te, da, po meni onaj tko kunicu daje masu peletirane hrane poslastica i ostalog u neogranicenim kolicinama po meni je debil. cisti.

i ako ti ne vidis da mozda postoji nesto izmedu davanja masu peletirane hrane i izgladnjavanja kunica onda probaj razmislit jos malo. mozda nades nes.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeka » pet stu 30, 2007 20:18 pm

Pinky and D`brain je napisao/la:e zeka moja draga sad cu ti ja rec a oni pametni ce ti potvrdit da sijeno ne treba davati po pola kile u sutu kao sto robi radi u postu iznad mojeg, nego da je bolje par puta dnevno u manjim kolicinama jer mu je onda svijezije i ne moze pojest pol kile od jednom pa se izvrne samo spavat sto po meni nije zdravo, te je robi takoder napisao da ima 4 mjeseca i da je debela kao prasica te ima podbradak. naravno da podbradak ne mora bit od debljine al sa 4 mjeseca tek po meni je najvjerojatnije al i da nije opet je debela kao prasica to je on sam rekao a ne ja! te, da, po meni onaj tko kunicu daje masu peletirane hrane poslastica i ostalog u neogranicenim kolicinama po meni je debil. cisti.

i ako ti ne vidis da mozda postoji nesto izmedu davanja masu peletirane hrane i izgladnjavanja kunica onda probaj razmislit jos malo. mozda nades nes.

pod 1. - sijeno: normalno da ne pol kile odjednom, al da ga uvijek moraju imat, moraju.....

pod 2. - peletirana hrana - stari moj, nisam ja rekla da se zec treba sopati....

pod 3. - s cim se ja borim..............laku noc
Zeka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 20:35 pm

nemojte mi samo kopirat textove koje sam vec napisao jer ni ne procitam odgovor onda.
pa nemam pojma s cim se boris.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » pet stu 30, 2007 20:42 pm

postoji razlika u hranjenju kunića u razvoju i odraslog kunića. o razlikama u vrsti kunića, i zdravstvenom stanju da ne govorimo.

sijeno MORA stalno biti na raspolaganju, ali najbolje ga je davati više puta na dan u manjim količinama. jer zeko dobro zna kad je sijeno ponuđeno, i koliko je odstajalo vani. a bogme se zalijeću na ono friško ponuđeno. ;)

peletirana hrana- peleti su načinjeni mljevenjem različitih prehrambenih sastojaka poput: žitarica, sijena, vitaminskih i mineralnih dodataka. postoje peleti loše i dobre kvalitete. svaka vrsta peleta je nešto drugačija, neke imaju više energetske vrijednosti, neke više vlakana.

miješana hrana- koja sadrži ne samljevene sjemenke žitarica, kikiriki i ponekad osušeno voće i povrće je jako popularna među vlasnicima kunića.
međutim, kunići najčešće izabiraju „ukusne dijelove“ čineći svoju prehranu jako ne izbalansiranom. (razne posljedice u poznate)

poželjnije je hraniti kunića samo kvalitetnim peletićima (naravno osim sijenom, koje ne moram ni spominjat ponovo) nego sa ovakvim mixevima, koje bi trebalo izbjegavati. ili bar davati u nekim malim malim količinama.

ne zaboraviti svježe zelenje, povrće i voće (voće kao poslasticu). kojeg ako ima dovoljno u ishrani, onda nema potrebe za nikakvim suplementima.

no imamo za ovo poseban podforum ;)
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 21:32 pm

opet ponavljanje istog ponavljanje ponavljanje i ponavljanje. besmisleno.
a vec je to napisano i receno i sve i ima u temi o ishrani al glavno da se opet ponavlja ponavlja i ponavlja.
ma nema veze, umjesto ponavljanja rade mogla napisat vlasnici kunica ne budite smjesni i nemojte davat deset zdjelica peleta ili kad god zec pojede da mu trpate jos. jer cete dobit svinjicu.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » pet stu 30, 2007 21:39 pm

ponavljanje je majka znanja.

a to nemojte mu davati deste zdjelica peleta je takođe ponovljeno nebrojeno puta. i ako treba ponovit će se još milion puta sve.
samo molim bez onog ne budite smiješni. i koji vam je k....
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » pet stu 30, 2007 23:00 pm

Pinky and D`brain je napisao/la:nemojte mi samo kopirat textove koje sam vec napisao jer ni ne procitam odgovor onda.
pa nemam pojma s cim se boris.

Zeki se obraćaš da neznaš s čim se ona bori znači pročitao si odgovor jer...

Zeka je napisao/la:
...
pod 3. - s cim se ja borim..............laku noc

A maloprije si odgovorio gore i na Lelin post (ona te kvotala).

Koja kontradiktornost Pinky ;D ;D

Znam da čitaš i moje usprkos quoteu,nema potrebe tvrditi drugo :D

No ono bitnije!

Ovak...nadam se da te netko već i privatno opomenuo (neki to znaju raditi) da se vrijeđati ne smije ,i da si savjet poslušao jer je u tvom slučaju zbilja neophodan.

A ja sve gledam i gledam ovu,i još jednu temu (da podsjetim: http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t ... c&start=30 ) gdje si previše dopuštaš...

nadam se skorim sankcijama. :luv:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pinky and D`brain » pet stu 30, 2007 23:37 pm

nikakav pm nisam dobio i nikakve smjesne opomene ni slicne gluposti da ne kazem idiotarije.

i tarra daj ako neces pisat o temi nemoj se ni mjesat s nekim opomenama kvotanjem i slicno. ubacis post koj nema veze sa temom ni slicno i stvarno mi je puna kapa toga. poceli smo od podbradka vezano za zdravlje, pa ste poceli pisat dugacke postove o ishrani koje imaju svoje mjesto vec i sad postove o opominjanju i nalazenju kontradiktornosti u mojim izjavama.

daj tarra otvori tamo u offtopicu post kako sam debil i treba me izbacit samo mi se skini lagano su s glupostima djecjim.

UGLAVNOM ROBI, nemoj sopat tolko tog zeca, moj bi isto mogo pojest 6 kila peleta al mu ne dam. inace isto imam zenku, 4.5mjeseci i ni p od podbradka. nadam se da ga nece ni imat pretjerano. iako mi jos nije jasno dal sve vrste to dobiju i dal postoje neki odredeni uvjeti za taj podbradak, dal ga dobiju s odredenom starosti i sl. Inace znam da se sterilizacijom on smanjuje. a debljina da ga pospijesuje.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan