Desilo se da sam trebala da ga cekam jedno 4 sata, i da sam sedela zajedno sa 3 mladja veterinara i jednim starijim. Bili su svi predivni i jako ljubazni.
Otisla sam jer sam htela da mi profesor kaze tacno kojeg je krcko pola, dobi odprilike i da ga pogleda, preporuci nesto.
Dok smo profu cekali niko od prisutnih veterinara sa sigurnoscu nije mogao da mi kaze kojeg je pola Krcko jer ima nesto sto je licilo na pisu a jajca nigde, niti se pipaju. Izmerili smo zeku,ustanovili da ima 750 gr. jedna devojka koja je tu veterinar, i ima kunica, pokazala mi je kako da mu odsecem nokte i ona ih je odsekla... Sve nade sam polagala u profesora...
A onda..., kada je dosao, pogledao Krcka i kaze - DEVOJCICA!!!

Profa mi je rekao da je zeka star jedva 3 meseca i da ce porasti do 5 kg. Da dodjem za nedelju dana kada ce mi mocu tacnije nesto reci... Nisu mi nista naplatili jer im je sve to bilo zanimljivo za proucavanje.
Nemogu vam opisati kako sam se razocarala i uplasila... Na koga da se oslonim kada je on u pitanju i ako ce porasti 5 kilograma ja ga nemam gde smestiti. Bila sam sigurna da ga moram dati mojoj prijateljici. Celu tu noc sam preplakala i grlila i ljubila Krleta i shvatila da cu se slomiti ako ga dam... Nisam imala ni snage da se sa vama sa foruma konsultujem, iako mi je to stalno bilo u srcu... Pisala sam vam u mislima desetine poruka...
Onda sam pozvala MIlicu ciji je Malisa umro,da se vidimo i sa njom se konsultovala... I ona se iznenadila... Kada je videla Krcka kaze da uopste nije toliko veliki i da se i njoj cini da je decko ali da mu se jajca nisu spustila.
Nemogu vam opisati te dane. Morala sam otici i kod moje prijateljice sa kojom sam ga i kupila, i sa kojom sam imala dogovor da ga ona prihvati ukoliko ne bude patuljko...
A ono tamo... Mace kada su ga videle pretvorile su se u LAVOVE

Nakon toga mi smo krenuli na put i onda se desilo sve ono sto sam napisala vec o putovanju....
Ovde su usledile druge zbunjujuce stvari...
Kada se krcko oporavio, poceo je da se menja gotovo iz sata u sat... Ovde sam 5 dana i to uopste vise nije isti zec.... Najpre je poceo da se puno linja i totalno mu se promenila boja krzna na ledjima. Sada ima svetlosivu, dlaku na ledjima, crnu njsukicu, usi, rep i sape. Na njuskici mu je sara u obliku leptira. Sada ima lice nekog drugog zeke, ne izgleda kao bebica. Oci su mu se malo izbocile i porastao je malo.
Onda postao je jako neposlusan. Nece ziv da obavlja nuzdz u kavezu u svojoj steljici i bio je uporan piskeci po krevetu dok mu nisam stavila na krevet steljicu... Iskljucivo samo tu, nigde nije hteo ni na podu ni po coskovima samo na odredjenoj strani kreveta na kojoj i jako puno kuglicari...
Onda je njuskicom poceo stalno nesto da cacka pisu, a potom sam i videla da kaki i direktno jede kaku iz guze.... Ranije nije jeo ni onu vitaminsku.
Puno smo se svadjali i poceo je da rezi i frkce na mene, a onda odjednom to zaboravi i pocne da me lize... Jede tepih od moga brata pa sam morala da pokrivam ta mesta da ne bi jeo. Kada sam videla niti u njegovim ustima uhvatila sam ga par puta iako se otimao i na silu mu ih izvukla.
Posot imam divnog brata on je pomogao tako sto je izbacio taj tepih i uneo drugi koji ovaj ne moze da gricka. Inace Krcko je totalno zaljubljen u njega.Posle tri dana je poceo da spava tik pribijen uz njega dok gledamo televizor

A moj brat kaze da nije ni cudo jer ga on ne gnjavi ko ja.... Pa moram da ga vaspitavam, to nije fer

Inace odavno sam htela da vas pitam da li neko ima slicno iskustvo: od kada je kod mene, kada Krcku radim i ono sto ne voli, pocelo je prvo sa pranjem guze kada je imao proliv, posle sa cetkanjem, pa kada mu branim da gricka sto ne sme ili kada ga hvatam da obavim nesto, on se opire ali me i sve vreme lize... Kada smo u najvecoj svadji i kada me ne slusa ovih dana, kada je piskio po krevetu i kada sam hvatala da ga vratim u kavez ili da ga postavim u steljicu na podu, otimao se ali me je odmah potom lizao... Zasto to radi, sta mu to znaci?
Dakle sve ovo sam vam pisala da sa vama podelim neke moje nedoumice, i da mi date neki savet iz vaseg iskustva.... Milica i moji prijatelji kazu da zeka sigurno ima vise od 3 meseca. Ja bih rekla cak i 5. Koliko patuljasti zekani imaju kila sa 3 ili 5 meseci... Da li je moguce da ce moj Krcko porasti 5 kg.i kako to da znam? Pretpostavljam da se linja jer je toplije vreme, ali sa koliko meseci pocinju ovakve promene krzna kao kod njega?
Kod mog brata nemam komp. Sada sam kod roditelja pa mogu da pisem kada dolazim ovde. Slikacu ga ali je problem jer ovaj komp nema blutut da prebacim slike sa moba, a moj kabal sam zaboravila u Bg.
Smislicu nesto pa cu postaviti i slike.
Pozdrav svima....