Parenje - HITNO

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Parenje - HITNO

PostPostao/la Sabe » pet tra 12, 2013 16:03 pm

Pozz raja imam jedno pitanje i hitno mi je ali prvo da vam objasnim.

Znaci imam muzjaka i zenku - belgijski orijasi.(zenka 12 mjeseci muzjak 13 mjeseci)

Zenka je bila bolesna,imala je koznu sugu ali nakon 2 i pol mjeseca uspjesno je izlijecena.
Nikada se nije parila i sad sam je pustio sa muzjakom ali ona je non stop bjezala od njega a i kad je zaskoci odmah pobjegne od njega.
Onda sam mislio da se mozda nece pariti ali sam nakon nekoliko trenutaka vidio da dok se muzjak odmara ona po njemu skace,i sa onim sto sam procitao po netu to je znak da se zeli pariti,medjutim ponavlja se isto on cim krene ona pobjegne i tako u krug.
Ostavio sam ih nasamo malo a kasnije kad sam se vratio lezali su jedno do drugog i on ju je lizao,pratio sam malo ali od onda muzjak vise ne napada pa me to zabrinjaje,da li je to normalno ili ?!?
Znaci da li ima neko savjet koji bi mi mogao pomoci,ili da mi nesto predlozi ?

Unaprijed hvala i ja se izvinjajem ako pisem na pogresnom mjestu.
Sabe
Kunić
Kunić

Re: Parenje - HITNO

PostPostao/la lorena105 » pet tra 12, 2013 19:12 pm

samo malo... zašto bi ih uopće pario? gdje će mladunci završiti? mislim da ti nije jasno da je to mučenje za ženku a onda i vrlo vjerojatno mlade (ukoliko neće imati kamo)... članovi ovog foruma se zalažu za kastraciju i sterilizaciju a ne gomilanje mladih, mučenje ženki i još gore zarađivanje na malenima :zmirko:
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Sabe » pet tra 12, 2013 19:31 pm

lorena105 je napisao/la:samo malo... zašto bi ih uopće pario? gdje će mladunci završiti? mislim da ti nije jasno da je to mučenje za ženku a onda i vrlo vjerojatno mlade (ukoliko neće imati kamo)... članovi ovog foruma se zalažu za kastraciju i sterilizaciju a ne gomilanje mladih, mučenje ženki i još gore zarađivanje na malenima :zmirko:

A ne ne biih ja zaradjivao na malenima,njih bi kada budu sposobni i kada odrastu poklonio rodjacima jer imaju zelju za tim i znam da ce se za njih brinuti kako treba.

A i meni je zelja da i ja sebi makar jednog malenog ostavim jer imam hrane na pretek a i mjesta.
Sabe
Kunić
Kunić

PostPostao/la lorena105 » pet tra 12, 2013 19:40 pm

ja na tvom mjestu nebi mučila ženku zato jer se rođacima i tebi prohtjelo imati malene, budući da većina ovakvih koji se pojave na forumu ne poslušaju slične savjete, što se tiče konkretnog pitanja koliko je uopće mužjak star? a koliko ona? ako su mladi možda još nisu ni sposobni iako spolno sazrijevaju već sa 3 i pol mjeseca, ali tek sa navršenih 6 budu spremni za oplodnju
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Sabe » pet tra 12, 2013 19:44 pm

lorena105 je napisao/la:ja na tvom mjestu nebi mučila ženku zato jer se rođacima i tebi prohtjelo imati malene, budući da većina ovakvih koji se pojave na forumu ne poslušaju slične savjete, što se tiče konkretnog pitanja koliko je uopće mužjak star? a koliko ona? ako su mladi možda još nisu ni sposobni iako spolno sazrijevaju već sa 3 i pol mjeseca, ali tek sa navršenih 6 budu spremni za oplodnju

Vec sam napisao zenka 12 mjeseci a muzjak 13 mjeseci.
Sabe
Kunić
Kunić

PostPostao/la lorena105 » pet tra 12, 2013 19:52 pm

Sabe je napisao/la:Vec sam napisao zenka 12 mjeseci a muzjak 13 mjeseci.

sorry nisam vidjela
uglavnom ja kažem da ih nebi parila a još razlog više je to da oni izgleda ni to ne žele, tako da neznam kako ih se može prisiliti, možda će ti još netko iskusniji dati odgovor
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la žutaš šapica » pet tra 12, 2013 23:21 pm

stvarno... zašto bi ih pario... ako imaš želju za povečanjem broja zekana, ili kunića, a i tvoji rođaci, zašto ne odu na oglase i udome zdrave, stasale mazilice, koji su kastrirani, većina i opremljeni... ma ne kužim ja to... možda je provokacija, ali nebi me čudilo da nije...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Sabe » sub tra 13, 2013 13:21 pm

žutaš šapica je napisao/la:stvarno... zašto bi ih pario... ako imaš želju za povečanjem broja zekana, ili kunića, a i tvoji rođaci, zašto ne odu na oglase i udome zdrave, stasale mazilice, koji su kastrirani, većina i opremljeni... ma ne kužim ja to... možda je provokacija, ali nebi me čudilo da nije...

Ne ovo nije bila provokacija,ali kad bolje razmislim i citajuci postove od prije i savjete mislim da to necu uraditi i da je bolje ovako.

Izvinjajem se svima ako sam koga uvrijedio to mi nije bila namjera.

Hvala
Sabe
Kunić
Kunić

PostPostao/la žutaš šapica » sub tra 13, 2013 14:00 pm

drago mi je da ovo sve nisi dođivio kao osudu, jednostavno uz tolike zekane i kuniće koji su bez doma, stvarno nema logike štancati uhonje... radije uživaj u svojima, i eventualno udomi kojeg uhonju... :-D
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la lorena105 » ned tra 14, 2013 7:58 am

drago mi je da ipak ima takvih ljudi da poslušaju savjete a ne da rade samo po svojem :nowink: udomi čupavce, time ćeš im i pronaći novi dom, a i zadovoljiti rođake :D
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » pon tra 15, 2013 11:04 am

Ne znam točno kako je kod orijaša, ali ženke patuljastih kunića ne smiju pariti prvi put nakon što napune godinu dana zbog toga što im se stišću kosti zdjelice, pa ne može okotiti mlade. Ako je i kod orijaša tako moguće je da ženka bude u opasnosti.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan