Putovanje sa kunićem.

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Putovanje sa kunićem.

PostPostao/la Bijou » sri svi 09, 2012 15:24 pm

Bila sam na putu 3 dana i pustila sam Bijou kod prijateljice. Tih 15 min. vožnje od mene do nje se jako, ali baš jako tresao i vidjelo se da se boji. Prevozila sam ga u njegovoj gajbi. Šta napraviti da se smiri? Jer kako će tek biti kad budemo išli na ljetovanje...
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sri svi 09, 2012 17:42 pm

Da li je to bio 1. puta? S vremenom se to smiri...nagradi ga s bananom i sl...ja sam iz početka s njim sjedila iza i turila prst u transporter da zna da sam tu...sada nemamo problema s putovanjem ;)
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sri svi 09, 2012 21:40 pm

probaj pokrit gajbu i stavit mu onutra nesto s poznatim mirisom..nazalost za zeke ne postoji nista za smirenje..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri svi 09, 2012 22:07 pm

Ovo je treći put da se vozi u autu. Prvi put nije pokazivao nikakve znakove straha, više znatiželje, drugi put strah (sve kratke relacije) ja sam vozila i pokušavala ga maziti (to inače jaaako voli) ali uopće nije reagirao od straha, i onda ga više nisam htjela stavljati u auto, ali sad sam morala, bilo mi glupo vući ga na trosatni put za 3 dana. Ma, baš mi ga je bilo žao. Mislila sam možda puštati ga malo po autu da upozna dok je ugašen, pa onda upalit, ne znam možda je glupo, ali bilo mi ga je toliko žao da sam htjela put odgodit.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sri svi 09, 2012 22:39 pm

Bijou je napisao/la:Ovo je treći put da se vozi u autu. Prvi put nije pokazivao nikakve znakove straha, više znatiželje, drugi put strah (sve kratke relacije) ja sam vozila i pokušavala ga maziti (to inače jaaako voli) ali uopće nije reagirao od straha, i onda ga više nisam htjela stavljati u auto, ali sad sam morala, bilo mi glupo vući ga na trosatni put za 3 dana. Ma, baš mi ga je bilo žao. Mislila sam možda puštati ga malo po autu da upozna dok je ugašen, pa onda upalit, ne znam možda je glupo, ali bilo mi ga je toliko žao da sam htjela put odgodit.

sumnjam da ce mu upoznavanje s autom puno pomoc jer je njih vjerojtna strah sto se auto mice..ali uvijek mozes probat
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » čet svi 10, 2012 7:12 am

Mislim da više pomaže da je u transporteru kojeg dobro pozna...o tome smo i ranije pričali...koristiš ga kao sjenicu i onda je to njegovo ;)
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bijou » čet svi 10, 2012 8:44 am

Da, transporteri...išla ja neki dan kupit, meni se to čini dosta maleno, vrtila sam ga u rukama i vratila. Pogledat ću onaj za mačke. Tnx!
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » čet svi 10, 2012 10:34 am

Te za macke uglavnom svi i koriste.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » čet svi 10, 2012 21:19 pm

Pa da i mi imamo za mačke...ovaj kvazi za kuniće je da se ne mogu okrenuti unutra :omg:

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » pet lip 01, 2012 8:10 am

Kolike su dimenzije ti transportera za macke? Posto ja imam neki i naravno veci je moze zeko u njemu i da lezi i da ruca i da pije vode al ne znam jel mozda trebam veci? :blink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » pet lip 01, 2012 8:40 am

Bijou, od moja tri kunica, samo se jedan, i to prvi, najdominantniji katastrofa stresira od voznje kolima.
Nije bitno da li je voznja 15 min ili nekoliko sati, on se jedino unormali kada stanemo.
Posto imam velike godisnje odmore od po mesec dana, kada idem kod svojih u Crnu Goru, moram ih voditi sa sobom (tacnije sada samo njih dvoje) jedino moguce resenje za njega je voz.
Znaci sve sam probala sa kolima i nista nije islo. Ma kakav transporter, i pusten i kavez i kedi u kojem ceo zadnji deo kola je bio sredjen za njih sa njihovim prostirkama, transporetrom, njegovim wc-om sloboda da moze i da skakuce ako hoce, nista nije pomagalo.
Prosto i jednostavno taj zek ima frku od kola i to je to.
Ni u autobusu nije takav, samo u kolima, ali autobusom smo isli svega par puta jer ih ne mogu tako dugo drzati zatvorene u transporteru, ili pustene samo na jednom sedistu, kratke su pauze. Vise volim voz, gde uzmem kuset kola i stavim transporter kod nogu otvorim vrata, stavim na krevet pelene i pustim da vitlaju celu noc. Jeste da sve obeleze, ispiske i iskake, ali za to sluze pelene.
Uglavnom on se ne stresira vec uziva sto je na novom (a moji vole novu terioriju) i sto moze da ispituje.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » pet lip 01, 2012 9:44 am

Da, razumijem i stvarno mi je žao što su tako pod stresom, ali ja idem na otok (nema vlaka) sa svojim autom i treba mi taj auto dok sam na godišnjem. Valjda će se opustit kad bude vidjela da vožnja duže traje...
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Klio » pet lip 01, 2012 10:02 am

Bijou je napisao/la:Da, razumijem i stvarno mi je žao što su tako pod stresom, ali ja idem na otok (nema vlaka) sa svojim autom i treba mi taj auto dok sam na godišnjem. Valjda će se opustit kad bude vidjela da vožnja duže traje...

Nemoj cekati da se opusti, jer ukoliko ima frku od auta i nece, bice samo gore, makar je tako sa mojim zecom, vec pravi ceste i duze pauze. Malo je tada mazi, daj da gricka sena, smiruj, pa kada bude ok, nastavi dalje.
Ja sam sa njim svega tri puta za cetiri godine autom isla za Cg, putavala po 12h nekada i duze zbog njega (moze se stici i za 8h), nikada se nije opustio.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan