nesretna vlasnica traži bolji dom za pahuljicu UDOMLJENA :-)

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: jedna nesretna vlasnica traži bolji dom za pahuljicu

PostPostao/la Zlatica » sub ruj 29, 2012 7:52 am

draga bibika,

bilo bi super kada bi se evika mogla pridružiti vašem zekanu :D moram priznati, kada sam vidjela post odmah sam prekopala forum da saznam nešto više o vama i vidjela i opis vaših uvjeta u jednom drugom razgovoru
meni zvuči predivno, uvijek sam osjećala pomalo grižnju savjesti što se nalazila u stanu, tako da je išla svuda s nama i boravila vani (na vikendici) dosta često
kao što sam rekla, naša situacija se drastično promijenila prije nekoliko mjeseci i u principu ona boravi na balkonu od početka ljeta - e sad, obzirom da je imala slobodnu propusnicu u stan po danu (noći provodi vani) kad god smo doma mislite li da bi bila spremna provesti hladniji dio godine u prostoru koji nije grijan? ne znam puno o tome jer se nikad nisam angažirala oko nalaženja informacija obzirom da je do sad bila s nama po zimi? uz izuzetak jedne šetnje po snijegu jer si nisam mogla pomoći :blush: bila je sva u nevjerici, ali znatiželjna
s druge strane, imala bi društvo da ju grije, zar ne? :)

u svakom slučaju, ako bi se vaš brankec zagrijao za isto takvu jednu čistunku bilo bi jako lijepo :)
Zlatica
Kunić
Kunić

PostPostao/la bibika » sub ruj 29, 2012 18:44 pm

:zeko2: ajmo konzultirati curke koje se dulje od mene druže sa zecovima. Lilo, Lady, Renata, molim vaše mišljenje. (Mene je opet "puknulo" - uzela bih sve ). :zeko10: inače, danas je stigla jedna nesterilizirana curka, ali - mi mjesta imamo ( i sjena za zimu ). :zeko3:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zlatica » sub ruj 29, 2012 20:04 pm

drzim fige da i ova curica postane dio vašeg društva :zeko3:
malo detaljnije informacije su sljedeće: dakle, na balkonu je završila oko početka lipnja. u pitanju je sjeverna strana koja je zbog položaja zgrada izložena vjetru pa nismo imali problema tijekom ovih vrućina... u stanu boravi po sat, sat i pol par puta dnevno kad sam kod kuće
nekad čak i kad ju pustim u stan radije ostane na balkonu, a nekad se propinje šapicama na staklo čim me čuje da ulazim u stan :)
svaki vikend je na vikendici gdje boravi u vanjskom kavezu navečer a po danu je puštena u dvorištu
u jednom periodu u srpnju je bila tri tjedna s nama na vikendici, ali sam ju pustila u podrumski dio kuće da može ulaziti jer je to bio jedini način da ju zaštitim od onih paklenih vrućina, hladne pločice su joj pasale jako
nekoliko puta sam ju sušila ručnikom jer žensku kiša očito ni najmanje ne dira :D pa nastavi sjediti na kućici umjesto da se skloni

eto...

pozdrav :)
Zlatica
Kunić
Kunić

PostPostao/la bibika » sub ruj 29, 2012 20:54 pm

:zmirko: javite mi se na biserka.loncar@gmail.com .malo sam skeptična. jel curka 1000 % (ne 100 % ) zdrava ?
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zlatica » sub ruj 29, 2012 21:44 pm

draga biserka,

evo poslala sam vam mail. uvjeravam vas da je sasvim sigurno u potpunosti zdrava i redovito njegovana :)
Zlatica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » pon lis 01, 2012 9:03 am

Mislim da mozda nije najbolja ideja da se kod Bibike uvodi novi zeko u kunicarnik, pogotovo sto je prije par dana dosla nova kunica kojoj (sad citam) nije dobro.

Mislim da bi ju bilo bolje pridruziti jednom muskom kunicu (Simba ima nekog mislim ko trazi) tim vise sto je sterilizirana.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 01, 2012 11:03 am

I moje je mišljenje da kod Bibike do daljnjeg ne bi trebao ići novi zeko. Budući na situaciju koja se proteže već neko vrijeme, mislim da je primarno da se riješi obitavalište na način da bude sasvim sigurno po pitanju zdravlja za kuniće.
Bibika, mislim da nije bitno da li je ova kunica 1000% zdrava, kada znamo da za svakoga od njih postoji potencijalna opasnost u postojećoj grupi i nastambi
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zlatica » pon lis 01, 2012 13:32 pm

zahvaljujem svima na potpori i lijepim riječima koje ste mi pružili.
pronašla sam novi dom svom malom zlatu kod gospođe za koju vjerujem da će joj pružiti ljubav isto kao što sam i ja do sad pružala :)
hvala :)
Zlatica
Kunić
Kunić

PostPostao/la bibika » pon lis 01, 2012 23:11 pm

:ljut: dragi zecovi i zecovice, ja sam dama sa dosta raznoraznih utakmica u nogama.Kad sam bila mlađa, ni ja nisam znala vrijednost diplomacije, tako da se neću uvrijediti na Simbine riječi, budući da osobu koja se krije iza tog nick-namea uopće ne poznajem, a mislim da ni ona mene - kao ni prilike u kojima živimo ja i moji prijatelji životinje. Lady je, pretpostavljam oprezna : žena me je vidjela 3 (ili 4 x u životu), vidjela je smještaj mojih životinja (2 x), a ostalo su naši kontakti tlf i forum. Slažem se da u životu treba biti oprezan. Iz tog razloga o svojim životinjama vodim (neću reći najbolju moguću) ali solidnu skrb. Nisam vjernica, pa ne mogu reći "hvala Bogu", ali, uistinu sam sretna što mogu trošiti vodu i ocat nemilice (bunar i vinograd) da održavam higijenu i što imam vremena baviti se onim što volim i što me usrećuje. Da sam imala smrtnih slučajeva kod zečeva - jesam - od slučaja na sterilizaciji, ileusa i septikemijskog šoka; trovanja i akutnih bolesti kod pasa, nesreća (automobili i skokovi) kod mačaka. Jedino za miševe i štakore dozvoljavam da se postavlja otrov, budući da ih unatoč svim nastojanjima, nismo mogli ukloniti drugim sredstvima, i mogu vam reći, duuuugo ih nisam vidjela. Na neke stvari nisam mogla utjecati, na neke - možda. Osoba koja je u području kunićarsta svojevrsni autoritet za mene, ali ne samo za mene (zbog iskustva sa zečevima i poznavanja medicine)) izrazila je sumnju da je posljednji slučaj u kojem sam izgubila zečicu najvjerojatnije posljedica septikemijskog šoka i da je moguće da je nosioc virusa i neka druga životinja (i ona je imala takvih slučajeva), koja se kreće njihovim staništem. Vjerujte mi, ja sebe volim na prvom mjestu i to jako. Moj imunitet je oslabljen bolešću s kojom se solidno nosim. (statistike kažu da sam izlječena). Zbog sebe, ponavljam - zbog sebe, sigurno ne bih zanemarila ništa što bi moglo ugroziti zdravlje prvenstveno njih, a preko njih i moje. Svaki propust u skrbi za životinje mene može doći glave. A s druge strane - oni me, svojom prisutnošću uveseljavaju i usrećuju. U stalnom sam kontaktu sa liječnicima (zbog sebe) i veterinarima (zbog svojih prijatelja životinja); pitam za savjete i unatoč mojim godinama ne sramim se priznati da nešto ne znam i potražiti pomoć. nema bedastog pitanja, takvi mogu biti samo - odgovori. :zeko8:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » uto lis 02, 2012 5:33 am

Bibika nemoj se ljutiti svako ima pravo na svoje misljenje i time slobodu da ga iznese na ovom forumu a niko nije doveo u pitanje tvoj odnos prema zivotinjama, bar ja to ni u jednom trenutku nisam tako shvatila. Za Pahuljicu mislim da je najbolje sto je otisla kod te gospodje jer pretpostavljam da ce biti kod nje jedini kunic. Kao i decu a tako i zivotinje uvek je bolje usvojiti kao jednog i njemu se posvetiti nego prikljuciti grupi. Pahuljica je neko ko treba paznju i ti pored svojih kunica ne bi mogla da je izdvojis i da joj posvetis vecu paznju a njoj bi to verovatno trebalo s obzirom da bi dosla u nepoznato, dok se ne navikne. Tako da se nemoj ljutiti niti vredjati mislim da to nikome nije bio cilj :nowink:
markiza
Super Zek
Super Zek

Re: nesretna vlasnica traži bolji dom za pahuljicu UDOMLJENA

PostPostao/la zeko Simba » čet lis 04, 2012 12:45 pm

Meni svakako nije bio cilj nekoga blatiti ili ocrniti. Međutim, ovo je forum o kunićima i moja je jedina briga ovdje kao člana udruge, moderatora foruma i forumaša da me brine dobrobit tih predivnih bića. S obzirom na nekoliko smrtnih slučajeva koji su se desili kod Bibike vjerujem da je moguće da u samom staništu postoji nešto što kod kunića uzrokuje zdrastvene probleme. Osobno bi bila vrlo oprezna na tvom mjestu Bibika i pokušala ustanoviti što je to, pokušala riješiti moguć izvor zaraze i tek nakon nekog vremena ukoliko je sve u redu bi se usudila udomiti nekog novog. Spominješ higijenu i druge stvari.... Ja ni jednom riječju nisam rekla da je kod tebe neuredno, prljavo ili da se loše brineš o svojim kunićima. Niti sam to rekla, niti to mislim. Stvar je u mogućem virusu ili bakteriji koji se možebitno nastanio negdje u "kunićarniku", ništa više.
Budući da imaš mnogo odigranih utakmica u svojim nogama smatram da je moja opaska pala na plodno tlo i da ćeš razmisliti o mom zaključku u vezi nastambe. To što se mi osobno ne poznajemo ne znači apsolutno ništa. I sama sam imala situacije kada su mi kunići ugibali "serijski". Dok nisam bila 100% sigurna da nije stvar u njihovom životnom prostoru nisam se usuđivala primati nove u stan. Kod mene je bila u pitanju genetika tog legla radi jednog od roditelja, ali mi je trebalo vremena da dođem do toga i u međuvremenu nisam udomljavala.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la bibika » čet lis 04, 2012 22:12 pm

draga Simba, nisam baš raspoložena raspravljati o bilo čemu. Serijsko ugibanje zečeva kod mene nije bilo sve istog uzroka. Informacije koje dobivaš su iz 2. ili 3. ruke, sklopljene na predpostavkama. Mnogo puta stvari nisu onakvim kakve se čine. Ne razumijem, zašto ne razmišljaš da sam možda kunićarnik dezinficirala ? ili poduzela neke drugo zaštite koje nisam spominjala ovdje ?da ne ispadnem tvrda, ajde, reci mi, molim te, što preporučaš da se učini, kako bi kunićarnik bio siguran . Ako bude nešto što nisam učinila, a smatrati ću da je važno sa sigurnost, sigurno ću to učiniti. hvala.
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pet lis 05, 2012 13:57 pm

Ne znam koji su razlozi serijskog ugibanja, a vjerujem da to nitko sa sigurnošću ne može ni tvrditi. Informacije ne dobijam iz ničije ruke, ni 2. ni 3., već ih isčitavam iz tvojih postova i tema koje su nažalost nerijetko otvarane u Najtužnijem dijelu foruma.
Ne znam što si i da li si poduzela neke mjere za dezinfekciju kunićarnika. To ti znaš i ne želim ulaziti u to, niti rapravljati o tome na način da to ispadne kao svađa. O tome možemo pričati i diskutirati jedino u smislu da iskustva podijelimo s nekim kome bi to u budućnosti bilo potrebno.

Poanta mog javljanja je ta da bi ja na tvom mjestu pričekala sa udomljavanjem novih kunića dok ne vidim da li se situacija s postojećim kunićima stabilizirala i tek bi nakon nekog vremena, ako sve bude ok, odlučila ponovo udomiti.

Nema to veze s tobom i tvojim ophođenjem prema njima. Nisam rekla niti da se loše brineš, niti da ne održavaš higijenu, niti nešto treće. Većina nas zna da su kunići nosioci virusa/bakterija koji se mogu, ali i ne moraju aktivirati tijekom njihovog života i prouzročiti im zdrastvene probleme, prolazne ili trajne, ponekad i sa smrtnim ishodom. Moguće je da je netko nosioc, moguće je da je negdje izvor na koji neke jedinke reagiraju kada im padne imunitet radi tko zna čega.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » pet lis 05, 2012 17:34 pm

bibika, nije moje da se mesam, buduci da sam svega par zadnjih dana ovde redovna (zbog bolesti pa sam stalno na netu), ali moram ti priznati, ne ulazim u razloge, kada sam pre neki dan videla u najtuznijem delu foruma opet tvoj post da je neka kunica kod tebe uginula, bilo mi je onako cudno...
Bas mi je to palo na pamet, da mozda nisam se zabunila, da je neko bio drugi proslih puta...

Nemam razloga misliti bilo sta lose u vezi tebe, ali evo sada procitah da su to ipak bili tvoji kunici. Iskreno i ja mislim da bi trebala malo stati, cisto makar da se vise ni ti sama ne stresiras.

Iskreno ja bih stala sa udomljavanjem na tvom mestu.
U mom slucaju se desilo da su dva zekana koji su udomljeni preko mene lose zavrsili, uginuli po meni krivnjom novih vlasnika, i sada nemam hrabrosti vise posredovati u udomljavanju. A mogu samo zamisliti da mi ugine kod mene nekoliko kunica.

I zar ne bi bilo lepse da predivna pahulja ode negde gde ce ziveti u domu slobodna i mozda imati cak i partenra.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bibika » pet lis 05, 2012 19:49 pm

:wink: ovako drage curke, malo sam umorna od svega, imate pravo, ja ću zabremzati. nemam pojma što mi je bilo da toliko pričam. hvala na savjetima, čujemo se i vidimo. :zeko3:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan