Onda smo krenuli pregledati Poncicu. Bijela je pa bi se trebalo lakse vidjeti, nema "bibera" po krznu uz kraljeznicu, nema nista na kozi i pretpostavljamo da buhe nisu na njoj. Pregledali smo bijeli rucnicic iz njenog kaveza i takoder nista, ali u predvorju u kojem se svakodnevno igra ih ima. Nikada nije bila u prirodi niti u doticaju s drugim zivotinjama, osim u Pet centru pa ne razumijemo otkud buhe (osim ako ih je donijela sa sobom nakon kupnje).
Sta da radimo sa stanom? Sad smo kao ludaci u sred noci sve usisavali, mijenjali posteljinu, pregledavali nju i sl, ali s cime da poprskamo stan, a da njoj ne moze nastetiti ako se na tim dijelovima bude setala? Moramo li i nju radi prevencije i sto ako ipak ima buhe, a mi ih nismo vidjeli?

Koliko dugo se s tim necim treba spricati i koliko puno? I gdje ima za kupiti i kolika je cijena?
Ponci se cesto ceska sapicom oko usiju, a nakon toga uvijek polize sapicu... E sad, je li to obicno ceskanje ili ceskanje uslijed buha, ne znam. Kako je s vasima?
Odvratno, s cime sve to uopce dolazi? Prvo sam ih uocila kod ormarica s cipelama, a moze li mozda doci u drvenim peletima ili sijenu, posto je ona stvarno cijelo vrijeme u kuci i u cistome?

P.S. Buhe, ako su to buhe, nismo nasli ni u Poncinom kavezu ni na njenim stvarima ni u posteljini. Samo u procijepima parketa, na mjestima gdje se spajaju zidovi i pod, u rubovima stokova i sl. Mozda su to neki kucni nametnici, ali kakvi kad je novogradnja, a u stan je useljeno po prvi put tek nedavno...?