Sušena djetalina

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Sušena djetalina

PostPostao/la Flekicaaa » pon ruj 12, 2011 15:20 pm

uf blago ti se,ars,haha :D
moja bijelka može jest u podne i u ponoć,ne buni se ;D
ne daj joj navečer,gotov si.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » pon ruj 12, 2011 15:25 pm

Ma stvar navike i odgoja. Toliko su naučeni da se ide spavati oko 1, najkasnije 2, da sad kad znam učiti za ispite i po duže budu jadni nervozni jer se još ne gasi svjetlo i ne zatvara ih se, samo ko zombiji se povlače po sobi, gurkaju me njuškicama... a ujutro ako ja malo duže odspavam mama im ubaci suhu za doručak, tako da je njima ritam uvijek isti.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon ruj 12, 2011 15:28 pm

moji uzivaju u mom bioritmu..zajedno smo budni po noci..spavamo po danu..kad bolje razmislim mogla bih imat i sismise za ljubimce :zekoo11:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » pon ruj 12, 2011 15:37 pm

e i ja bi mogla šišmiše držat :zeko7: cijelu večer sam budna jer učim.. :zeko6:

eh da,stvar odgoja,možda se ona i navikne na moj bioritam,ali opet bolje je ovako,jer kad ja odem u split,na mojima će ostat bijelka,pa bolje ne :D
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » pon ruj 12, 2011 16:21 pm

ars je napisao/la:Anby bila je i meni Zoe takva, razmažena prasica, nakon što se par noći uredno nisam dizala iako je ona rondala, naučila se. Nije da će umrijeti od gladi, samo je navikla tako. Bitno da preko dana dobije dovoljno hrane pa onda nema grižnje savjesti. Mislim da se s njima mora kao s malom djecom, ako ih naučiš da ćeš skakati svako malo, oni to iskorištavaju. Moji imaju bioritam kao i ja, isto se dižemo i spavamo, u isto vrijeme smo najaktivniji i najumorniji i jedemo u isto vrijeme :)

Ali moji nemaju kavez, slobodni su po noci a buduci da po danu spavaju ko zaklani, onda su nocu puni energije i to skače, grebe, kopa, šuškaju sa kesom od sijena, izvrcu wc, glodju vrata (e radi toga se dizem jer se od toga ori zgrada :lud: ) iako imaju grana pun dnevni boravak, ma ludnica...

u prosjeku se dizem svaka dva sata onako u snu refleksno, dam im saku hrane i opet legnem... neku noc sam im dala hranu i vratila se spavat i oni opet glodju balkonska vrata, ja se dignem opet uzem saku hrane da im dam i ugledam da ono sto sam im prije dala nisu ni pomirisali, kad andja kraljica dodje do mene gurnu me dva-tri puta njuskom i legla da je mazim, ej u 3 i po ujutro! znaci nije samo kad su gladni vec kad im je i dosadno i hoce mazenja... :rolleyes:

i svaki put kad me "izmrcvare" kazem, e sad je dosta, dobit cete kavez po noci i dogovorim sve sa dragim i kad treba otic kupit on se pocne izmotavat, kao zao mi ih gledat u kavezu, sta ce ti ljubimci ako ces ih zatvarat bla bla...i tako vec dvije i pol godine... bas treba doci po mene sad u 6 da idemo naci nesto sto cemo sklepat da mogu biti "zatvoreni" po noci, bas me zanima hoce li gospodin i ovaj put nesto izmislit...ak bude, ja cu definitivno izludit s njima, pogotovo sto su ovih dana zadnji ispiti koje moram dati, treba mi sna!
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » pon ruj 12, 2011 16:46 pm

Haha mogu mislit ;D ma daj si mira, nabavi im gajbu i neka su unutra po noći, moji su pušteni cijeli dan al navečer sami čekaju da idu unutra na sijeno i spavanje, samo ih po noći nekad čujem kako jedu sijeno i protežu se. :)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Malena maza » uto ruj 13, 2011 14:15 pm

Moja je na kupovnom sijenu (vec sam probala 3 vrste domaceg i nijednu nece. cudan zec.), a djetelinu (domacu i susenu, naravno :D) joj dam kao poslasticu. Dobro, ne bas kao poslasticu, ali ono, nesto poput kolicine maslacka ili crvenog radica. I naravno, ne dajem joj djetelinu svaki dan. :blush:
Pupa. <3
Malena maza
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Flekicaaa » uto ruj 13, 2011 14:23 pm

Malena maza je napisao/la:Moja je na kupovnom sijenu (vec sam probala 3 vrste domaceg i nijednu nece. cudan zec.), a djetelinu (domacu i susenu, naravno :D) joj dam kao poslasticu. Dobro, ne bas kao poslasticu, ali ono, nesto poput kolicine maslacka ili crvenog radica. I naravno, ne dajem joj djetelinu svaki dan. :blush:

moja ne želi nikako jest sijeno,jedino domaće pojede nešto malo,a u kombinaciji sa malo djetaline sušene pojede sve.. :blush:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan