ZEKO IMA PROLJEV!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la Anamaria » čet sij 17, 2008 14:50 pm

Mislim da smo pretjerali sa mrkvicom i jabukama. Prije je dobio jednu krisku jabuke na dan ali otkako ja ne radim pa sam cesce doma u jutro prije posl mama mu je dala jabuku pa kada sam se ja probudila onda sam mu ja dala jos malo jabuke ne znajuci da mu je mama dala u jutro :blink: i kasnije kada bi tata dosao kuci onda bi mu jos i on dao jabuke :blink: :blink: :blink: mislim da bi to mogao biti uzrok ??

Takodjer promjenio je hranu koju jede dali su nam u pet shopu neku extra crispy :wink:

Interesira me da li je uopce dobro davati im one poslastice kao sto su bomboncici od jogurta? Nekada mu i to znamo dati.

Sto se tice zeke danas je super! Kuglicario je po kuci :P i veselo skakutao oko mojih nogu i pricao mi je :)
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » čet sij 17, 2008 15:31 pm

Anamaria je napisao/la:Interesira me da li je uopce dobro davati im one poslastice kao sto su bomboncici od jogurta? Nekada mu i to znamo dati.

Nije, imaš na forumu kako je to loše i za zube i za probave, te nepotrebno deblja, a potrebno im nije. Možeš kao zamjenu dati komadić suhog voća (brusnica, ananas, banana...)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anamaria » čet sij 17, 2008 15:51 pm

Charlie je napisao/la:
Anamaria je napisao/la:Interesira me da li je uopce dobro davati im one poslastice kao sto su bomboncici od jogurta? Nekada mu i to znamo dati.

Nije, imaš na forumu kako je to loše i za zube i za probave, te nepotrebno deblja, a potrebno im nije. Možeš kao zamjenu dati komadić suhog voća (brusnica, ananas, banana...)

Okay Charlie hvala ti na pomoci znaci izbacujemo bomboncice iz prehrane!
Anamaria
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet sij 18, 2008 1:39 am

Anamaria je napisao/la:Mislim da smo pretjerali sa mrkvicom i jabukama. Prije je dobio jednu krisku jabuke na dan ali otkako ja ne radim pa sam cesce doma u jutro prije posl mama mu je dala jabuku pa kada sam se ja probudila onda sam mu ja dala jos malo jabuke ne znajuci da mu je mama dala u jutro :blink: i kasnije kada bi tata dosao kuci onda bi mu jos i on dao jabuke :blink: :blink: :blink: mislim da bi to mogao biti uzrok ??

Takodjer promjenio je hranu koju jede dali su nam u pet shopu neku extra crispy :wink:

Interesira me da li je uopce dobro davati im one poslastice kao sto su bomboncici od jogurta? Nekada mu i to znamo dati.
...

Može biti i od promjene suhe hrane, možda i prije nego od malo više jabukice, a pogotovo ako suha hrana ima previše žitarica.

Nedugo je par zekana dobilo proljev kad su prešli na crispy:
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=788&start=60

Sve što sadrži jogurt ili ima veze s mliječnim porijeklom, izbaci iz prehrane. To nije kunićima ni izbliza prirodna hrana, i njihov probavni sustav to ne podnosi.

70% hrane bi trebalo činiti kvalitetno sijeno :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan