Male bebe i kunići

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Male bebe i kunići

PostPostao/la petrich93 » pet ožu 28, 2014 12:37 pm

Pozdrav, nabavila sam prekrasnu zekicu prosle godine u 4 mj, e sad u međuvremenu smo saznali da dolazi jos jedna prinova i to sad u 4 mj..
MM svaki put dolazi doma s drugom pricom, kako je neko imao macku pa je dlaka te macke rasla na glavi od nekog djeteta, pa kako je neko od njegovih progutao dlaku i zavrsio u bolnici itd itd. :mellow: Svako malo druga prica samo da se zeko makne van, ja zeku nedam nikome i ne zelim ga se rijesiti, a trenutno smo podstanari.. Zekica je u svom kutu u dnevnoj sobi i pustena je po stanu navecer sad dok jos nije toplo, inace je vodimo van u dvoriste da se rastrci. Mene sad zanima koliko se zeko dugo linja vremenski, pocela se linjat prije nekih mj dana, i zanima me koliko je štetna dlaka za male bebe?? helpp jer vec polako ludim sa svakakvim pricama i pricicama-- :huh:
slikaMaza Lily :D
petrich93
Kunić
Kunić

Re: Male bebe i kunići

PostPostao/la Sendi » pet ožu 28, 2014 14:07 pm

Pozdrav petrich Odrasli kunici se linjaju dva puta godisnje od ozujka do lipnja i od kolovoza do listopada ali ako kunica drzis u stanu ili kuci na konstantnoj temperaturi linjanje nije strogo odredjeno.
Ja sam naisla na ovu divnu temu viewtopic.php?f=8&t=3884&start=150&hilit=doby tu mozes videti koliko je decice odraslo uz kunica . Budi jaka i daj mu do znanja da ti je stalo do tog malog zekice.Srecno :zeko3: :zeko3: :zeko3:
slika
Sendi
Zečić
Zečić

PostPostao/la petrich93 » pet ožu 28, 2014 15:35 pm

Sendi je napisao/la:Pozdrav petrich Odrasli kunici se linjaju dva puta godisnje od ozujka do lipnja i od kolovoza do listopada ali ako kunica drzis u stanu ili kuci na konstantnoj temperaturi linjanje nije strogo odredjeno.
Ja sam naisla na ovu divnu temu viewtopic.php?f=8&t=3884&start=150&hilit=doby tu mozes videti koliko je decice odraslo uz kunica . Budi jaka i daj mu do znanja da ti je stalo do tog malog zekice.Srecno :zeko3: :zeko3: :zeko3:

Moja se linja jos od 2 mjeseca :hm:
petrich93
Kunić
Kunić

PostPostao/la Sendi » pet ožu 28, 2014 16:12 pm

Nemoj da brines to zavisi od zeke do zeke ,moj ima 10 meseci pa se vrlo malo linja ,samo ti njoj kupi malt pastu i cetku pa je cesljaj :)
slika
Sendi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bubica » pet ožu 28, 2014 17:53 pm

Ima puno prica tu na forumu gdje su se ljudi rijesili kunica jer je dosla beba. Isto tako ima tu hrpa bebaca koji su sretno odrasli uz kunice.
Osobno sam pobornik toga da bi svako dijete trebalo odrastati uz zivotinju. Tako se od malena uci odredjenoj dozi odgovornosti, a i znastveno je dokazano da su takva djeca manje sklona alergijama, a o psiholoskom razvoju da ne pricamo.
Ali najbolje da ti svoje iskustvo isprica netko tko je to prosao. Ajmo, ekipa s klincima! :wink:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » sri tra 02, 2014 21:52 pm

Moj zeko se pomalo plasi bebe ja ga stavim pored nje on je malo ponjusi i smugne :zeko7: smesan je skroz :D jedino voli da sedne u njen siter kad ga niko ne vidi :wink: A dlaka zeke je sigurno svarljiva ja cistim dosta i nemam dlaka po kuci i u vreme linjanja ali verujem da sam progutala neku dlaku zeke jer mi je vecito nos i usta u krznu moga zeke :) Naravno bebu svakako mozes zastititi od dlake ako sumnjas. Uvek mozes oprati ruke i lice posle kontakta sa zekom i promeniti majicu tako bar ja radim kad mu je vreme linjanja a i u savetovalistu su mi rekli da deca koja odrastaju sa zivotinjama nece imati alergije na njih a i da se vise pazim da ne proguta moju dlaku jer je mnogo opasnija od zekine. Eto to je neko moje iskustvo :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la petrich93 » sri tra 02, 2014 22:30 pm

markiza je napisao/la:Moj zeko se pomalo plasi bebe ja ga stavim pored nje on je malo ponjusi i smugne :zeko7: smesan je skroz :D jedino voli da sedne u njen siter kad ga niko ne vidi :wink: A dlaka zeke je sigurno svarljiva ja cistim dosta i nemam dlaka po kuci i u vreme linjanja ali verujem da sam progutala neku dlaku zeke jer mi je vecito nos i usta u krznu moga zeke :) Naravno bebu svakako mozes zastititi od dlake ako sumnjas. Uvek mozes oprati ruke i lice posle kontakta sa zekom i promeniti majicu tako bar ja radim kad mu je vreme linjanja a i u savetovalistu su mi rekli da deca koja odrastaju sa zivotinjama nece imati alergije na njih a i da se vise pazim da ne proguta moju dlaku jer je mnogo opasnija od zekine. Eto to je neko moje iskustvo :blush:

Joooj sad mi je puno lakse, hvala na odgovoru :D
petrich93
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » ned tra 06, 2014 20:31 pm

Nema na cemu :zekoo9:
markiza
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zecovi za početnike