probirljivost ili mozda cak razmazenost?

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

probirljivost ili mozda cak razmazenost?

PostPostao/la dina » sub tra 19, 2008 15:44 pm

da li su vashi zechevi probirljivi kad je u pitanju hrana?

moj jako retko hoce da jede kupovnu hranu (probala sam sa tri vrste) i kad jede, jede bash ako mora, kad nema nishta drugo...

shargarepu isto uvek ostavi za kraj, sve shto je tvrdje izbegava...

jednom neku hranu obozava sutra nece ni da je pogleda...

ne znam kako ali pravi razliku izmedju povrca kupljenog na pijaci i u prodavnici...
povrce kupljeno na pijaci obichno nece da jede
:blink:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sub tra 19, 2008 17:14 pm

Jel jede puno sijena?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la TENK » sub tra 19, 2008 17:36 pm

cek, a kaj onda uopce oce jesti?
cime ga hranis?
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dina » sub tra 19, 2008 17:43 pm

voli:

pshenicu, kupovno seno, idem kao debil po parkovima i berem mu maslachak i josh neku travu za koju znam da nije otrovna, i odredjeno zeleno povrce voli, nekad mu dam bananu ili jabuku, u proseku jednom mesechno mu dam dobro opranu koru od pomorandze, mali komad, bash je voli, ali nisam sigurna koliko sme da je jede i jednom u dve-tri nedelje mu dam bukvalno chetvrtinu kockice chokolade... znam da mu je zabranjeno, ali ajde kad je voli toliko, valjda mu nishta ne moze biti od tolike kolichine.

voli zelenu salatu :sad: ali, ne secam se kada sam mu nju dala

problem je shto moram da mu chitam misli shta hoce da jede...
jedino travu hoce uvek
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub tra 19, 2008 18:37 pm

Jao jao :nowink: ...cokoladu nikako ne a koru od narandze,neznam zasto to davati...radije mu daj plod ako vec dajes a ne koru :blink: ...cokolada moze bit kobna i za vece zivotinje a kamoli nece bit stetna za zeku...cokoladu nemoj davati,ne znaci ako voli nesto da znaci da je i dobro za njega,svi volimo ono kaj nam najvise skodi :wink: procitaj ovo malo,ima dolje na kraju stranice napisano o cokoladi

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t ... %C8okolada
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dina » sub tra 19, 2008 20:08 pm

Znam da ima mnogo toga shto zac ne moze da jede, nekad me bas uhvati panika jer znam koliko je velika smrtnost shapica :zekoo8:

jednom se otrovao, ne znam pravi razlog trovanja, ili nisam dobro oprala neko povrce ili zato shto je pojeo malo novina... u roku od 7 dana dva puta sam ga uhatila na delu kako cepa novine pravi trakice od listova i malo pojede... kad je ozdravio vishe nikad nije ni prishao novinama.

tada nije nishta jeo i nije mogao da stoji, a ni da se pomera. Odneli smo ga odmah veterinaru, on ga je pregledao, izmerio temperaturu, bila je snizena i zakljuchio je da je trovanje :bubini:
dao mu je inekciju i dva leka koja sam mu davala nekoliko dana na shpric i u hrani i vitamin. Sutradan je vec bio bolje.
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la kikitab » sub tra 19, 2008 22:23 pm

Mozda si ga razmazila.Meni je lako posto je moj Micko jos uvek beba,pa samo papa seno,slamu i suvu hranu.Probirljiv je kada je u pitanju kupljena hrana,ali mu ja nedam drugo dok ne polize hranilicu.Navikao se na to pa vise ne bira. :)
Odakle si?
Ako ste spremni da stavite na kocku citav svoj zivot,dobicete natrag novi,cist kao suza i postacete zaista slobodni.
kikitab
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sub tra 19, 2008 22:54 pm

dina je napisao/la:Znam da ima mnogo toga shto zac ne moze da jede, nekad me bas uhvati panika jer znam koliko je velika smrtnost shapica :zekoo8:

jednom se otrovao, ne znam pravi razlog trovanja, ili nisam dobro oprala neko povrce ili zato shto je pojeo malo novina... u roku od 7 dana dva puta sam ga uhatila na delu kako cepa novine pravi trakice od listova i malo pojede... kad je ozdravio vishe nikad nije ni prishao novinama.

tada nije nishta jeo i nije mogao da stoji, a ni da se pomera. Odneli smo ga odmah veterinaru, on ga je pregledao, izmerio temperaturu, bila je snizena i zakljuchio je da je trovanje :bubini:
dao mu je inekciju i dva leka koja sam mu davala nekoliko dana na shpric i u hrani i vitamin. Sutradan je vec bio bolje.

Novine mu nemoj drzat blizu dosega,makni stvari koje mu stete da nemoze do njih,novine su pune olova i jasno da moze doc do trovanja...a vidi na tebi je kak ces hranit svog zeku,zivotni vijek i zdravlje mu uvelike ovise o tome pa ti sama odluci sta ces i kako ces,na forumu imas sve dostupne informacije,i sto smije i sto ne smije,sve ostalo je samo tvoja odluka! :wink:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dina » sub tra 19, 2008 23:16 pm

Sanjita, skroz si upravu :zekoo3:

kikitab je napisao/la:Odakle si?

izgleda iz iste propale drzave iz koje si i ti :tired:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la kikitab » sub tra 19, 2008 23:22 pm

Pa dobro,jeste propala ali ima jos nade.Odakle tacno?
Ako ste spremni da stavite na kocku citav svoj zivot,dobicete natrag novi,cist kao suza i postacete zaista slobodni.
kikitab
Zečić
Zečić

PostPostao/la dina » sub tra 19, 2008 23:24 pm

bg
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan