Pozivaju se zainteresovani iz Srbije...

Ovdje možete iznositi svoje komentare, kritike, pohvale i prijedloge te pročitati svježe obavijesti ;D

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lady Stardust, zeko_peko, zekili, Zeko_Jurica, Lela, vini

PostPostao/la Kunić Leopold » pon svi 25, 2009 19:43 pm

Ajde, ajde, lijepo je sve Kilo rekla:
- nema potrebe za a) posebnim siteom
b) posebnim forumom
- mislim da bi se mogla osnovati podružnica Udruge u Srbiji, ali bi onda neko tamo trebao detaljno pregledati zakon, iako i za tim nema neke posebne potrebe

Hehe, Zecovi bi mogli postat i službeno internacionala organizacija... :cool:
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » pon svi 25, 2009 22:23 pm

zekica_poopy je napisao/la:ajme meni charlica a gdje si ti to ucila? ili koristis translator :zmirko:

Nisam ju nikad učila, ali sam učila grčki alfabet što mi je bila dobra podloga i da mi samo jednom raspišu cijelu ćirilicu da sad znam (ugl) pročitati (pisati baš ništa) nešto na srpskom (makedonski i iruski ne jer ne znam kaj treba pisati :D )

najviše sam izvježbala na kutijama od cigareta ;D

svi se uvijek čude :P :cool:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bibi » uto svi 26, 2009 22:44 pm

Waaaaaaaa! :omg: Ala ste se napisali ;D

Uh.. aj sad ovako...

1. Nikada mi nije palo na pamet da XY zemlje ne znaju cirilicu ;D Uopste mi ne smeta, samo sam se iznenadila jer nikad nisam o tome razmisljala :D

2. Ovde kod nas pokusavaju raznim akcijama da odrze cirilicu ali je prilicno tesko i ne uradja plodom. Nama ovde nije ni najmanji problem da pisemo i citamo latinicu, pogotovo ne starijim generacijama, a sad za "nove" klince ne znam.

3. Mnogo je truda potrebno za odrzavanje i vodjenje sajta i foruma, nemojte se varati da je lako.

4. Da budemo realni, pricamo o vrsti udruge (udruzenja) koja se tek probija na Balkan, pre ce se odrzati velika organizacija nego neke sitne... pa iskreni i realno... amaterske organizacije.

5. Mislim da postoji i opcija sa "ograncima" (delovima) organizacija koje su u drugim drzavama, tj. Udruga Zecovi moze da ima ogranak u Srbiji ( jer nije bitno koja je zemlja u pitanju, moze da ima ogranak u Australiji )

6. Mislim da ako ista treba da se napravi, to je neki popis, koliko ima vlasnika kunica u Srbiji, koliko uzgajivaca... itd. i kada se to obavi, proceni se da li Udruga Zecovi ima potrebe za ogrankom u Srbiji... Cak i neka akcija u vidu anketa veterinara i flajera bi bila sasvim ok za pocetak.

7. To je bilo moje misljenje, ali mislim da sve ovo nije trebalo da ide preko foruma i stvara konfuziju, vec da se prvo organizuju ljudi privatno pa onda postave neki smisljeni predlog Udruzi Zecovi ili tako nesto.

Musemarina sve pohvale za nameru :) , ne mogu reci da meni nije palo na pamet, ali rec se racuna. :) Mozda pa probas da organizujes nesto manje za pocetak? :hm:
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » uto svi 26, 2009 22:54 pm

ako smo 'novi klinci' na forumu dHarma i ja koje imamo ove godine 2o god..onda meni nije problem latinica :)
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bibi » sri svi 27, 2009 0:00 am

Hehe :) mislila sam na one sto im u skoli forsiraju cirilicu :P
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lela » sri svi 27, 2009 0:51 am

ja se nadam da je neću nikad zaboraviti.....ćirilicu mislim. meni je zakon.
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » sri svi 27, 2009 0:56 am

i meni bome. i rasturam. iako ne znam citat velika pocetna slova, pa me svi zicaju da citam i onda umiru od smijeha :D

pisat ne znam..uopce :((
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la ju-ju » sri svi 27, 2009 6:27 am

da se uključimo i mi "između" vas :wink:
ako niste znali, a bude vas zanimalo, ja sam u osnovnu školu krenula 1982.god. učili smo i ćirilicu i latinicu, i pisanje i čitanje potpuno ravnopravno tako mi je sada potpuno svejedno koje pismo čitam, samo malo sporije pišem ćirilicu.inače, oba pisma sam čitala i prije polaska u školu jer imam sestru stariju uz koju sam htjela naučiti.učiteljica mi je Katica bila rodom iz Zadra, jako sam je voljela.
od 5.r osnovne škole učila sam ruski jezik i odlično ga poznajem a u srednjoj ruski i engleski.
na fakultetu engleski i arapski jezik.

moj sin je u školu krenuo 2005.godine.sada je treći razred i ove godine je učio ćirilicu, odlično čita i piše.stvarno nam je drago jer je dosta korisne literature napisano samo na ćirilici pa zašto da nam bude nedostupna.

eto, to vam je Bosna ponosna :rolleyes:
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » sri svi 27, 2009 7:54 am

ja predlazem da beogradska podruznica prvo krene s "zecosastancima" ili kako mi to volimo zvati "zecopiva" :D zabavnije je! puuuno zecopiva smo mi odradili prije nego sto je to otislo u ozbiljne vode!
Zadnja izmjena: zekica_poopy; sri svi 27, 2009 12:53 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » sri svi 27, 2009 12:31 pm

necemo da potezhemo tu temu poopy.. :nowink:
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » sri svi 27, 2009 12:40 pm

pa ne potezem nikakvu temu, i ne bih nikako voljela da se to tako shvati. bibi je rekla da joj je cudno sto ljudi s prostora ex-yu ne znaju, govorim zasto mladji ljudi u RH ne znaju - jer nemaju niti mogucnosti da saznaju, ja se toplo nadam da nema ovdje ljudi koji ce ista od napisanog krivo shvatiti :)

ja ti ne volim tabu teme i ne znam zasto bi cirilica bila tabu tema :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » sri svi 27, 2009 12:42 pm

zekica_poopy je napisao/la:krivo shvaceno :)

na to mislim..
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » sri svi 27, 2009 12:52 pm

ali jolanda zasto mislis da ja mislim nesto lose? nesto si krivo pokopcala, isticem da je RH nazalost stanje takvo (a posto mi je dio familije iz BIH znam da je i tamo, a posto suradjujemo najvise sa beogradom - znam da je i tamo). velim nazalost jer mislim da ljudi nisu dovoljno niti kulturni niti obrazovani da izadju iznad nekih svojih stereotipova i ugradjenih uvjerenja i da je to LOSE na koji nacin se ogradjuju i da je lose sto svoju djecu uce da je to lose...razumijes me? ja sam protiv toga - ali nazalost ne mozes birati niti gdje si rodjen niti kakvo ti je okruzenje...ja sam odrasla u okruzenju koje je jako suprotno od onoga sto ja predstavljam i sto zastupam kao svoj stav u zivotu :)

procitaj sve kao cjelinu, ne samo prvu recenicu :wink:

ako ti smeta moj gore napisan odgovor ja cu ga obrisati jer ionako ovo nije mjesto za takve razgovore
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sri svi 27, 2009 12:54 pm

evo jolanda obrisala sam odgovor jer zbilja ne zelim da krivo mislis :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la jolanda » sri svi 27, 2009 13:47 pm

ma nishta bre, ne ljutim se.
nisam ja patriota u smislu da cu da ginem i da imam pojam o idealnoj drzhavi kao hitler pa da jedino srbi zhive u srbiji..prva ja koja raste u multikultularnoj sredini :)
ja volim svoju zemlju i mislim da je to patriotizam, a ne zlochin nad drugim narodima radi nechega shto je zapocheto pre 1o-2o godina :)
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Obavijesti, pomoć, prijedlozi, kritike, pohvale...

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan