zec na balkonu

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: zec na balkonu

PostPostao/la Kiara » uto lip 01, 2010 17:38 pm

Tepihić,nešto što je toplije od poda..
Evo slike:
slika
Izvor:Patuljasti kunići-Monika Wegler
Uploaded with ImageShack.us
Meni ovo super izgleda,vjerujem da uživaju..Ali bi im ja svakako omogućila i ulazak u kuću(bar ograditi dio oko balkonskih vrata) jer oni vole društvo..
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la anastasija0702 » sri lip 02, 2010 17:17 pm

IMG]http://i810.photobucket.com/albums/zz27/anastasija0702/P6020382640x480.jpg[/IMG]

IMG]http://i810.photobucket.com/albums/zz27/anastasija0702/P6020380640x480.jpg[/IMG]

evo stavila sam joj tapet što je bio. razmišljam da joj od ovog stola napravim kućicu samo sa svake strane da zabijem po jednu dasku i ispod mogla bi joj biti i kućica na dva kata, što mislite o tome. imate li kakvih ideja o izradi kućice od drva za zečeve na dva kata, baš razmišljam o tome d ajoj prije zime to napravim.
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » sri lip 02, 2010 17:19 pm

slika
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » sri lip 02, 2010 17:19 pm

slika
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » sri lip 02, 2010 17:20 pm

mislila sam joj čak zagraditi balkon sa ogradom od bambusa onom za vrtove ali onda nebi mogla gledati vani a ona to voli jer okolo je velika smokva i dvorište puno povrća. što vi savjetujete da napravim sad će joj preko ljeta biti vruće tu. stavite kakve ideje za izradu kućica ako iam tko.
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » čet lip 03, 2010 9:41 am

Taj tapet joj je super :wink:
Evo imaš ovdje par ideja kako napraviti kućicu,ali jako je bitno da ta kućica bude dobroo izolirana,sa svih strana ako bi bila vani preko zime :wink:
viewtopic.php?f=7&t=72

Možeš staviti tu ogradu od bambusa,glavno da joj sunce ne ide direktno :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la anastasija0702 » čet lip 03, 2010 12:12 pm

slika
evo slike njene kućice ispod stola. ona je već godinu ipo vani na balkonu. preko zime je bila debela cerada preko stola da joj ne puše i ne kiši i pokrila bije još šugamanom. sad razmišljam da do sljedeće zime stavim samo na ovu metalnu konstrukciju stola sa svake strane po dasku ili bar sa ove dvi izložene vjetru i uvidam. isplati li mi se više to ili da joj napravim od tog stola kućicu? mogla bi i na dva kata samo mislim da nema baš svrhe jer ona kako vidite ima dovoljno veliku kućicu z apreko noći a preko dana je na balkonu osim kad kiši i puše. nebih htjela previše potrošiti a opet zanima me vaše mišljenje.
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » čet lip 03, 2010 12:17 pm

i jošme zanima što bi joj mogla staviti za ispod stola, da li možda laminat kao podlogu sad i ide li to na metar. uopće nemam pojma di bi to nabavila. znači mislite da je bolje ograditi joj pogled vani sa ogradom od bambusa, onda neće viditi prirodu ni ništa van a sve je oko nje zeleno. što s etiče kućice, imala bi problema sa uvidavanjem svih dasaka jer ovaj stol taman stane u taj kut balkona. ako bi htjela sa sve tri strane staviti daske morala bi dići stol u zrak i zarotirati ga pa onda uvidati i opet isto tako nazad ga staviti. neznam baš bi li mi to uspjelo. što vi mislite da li mi s eviše isplati praviti joj kućicu od stola ili samo ograditi ove dvi strane? ja nebi stavljala žičane stranice jer bi joj onda isto puhalo kroz to pa nema smisla.
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » čet lip 03, 2010 12:19 pm

inače baš ovaj mj planiram zvati jednog drvodijelca za neke popravke po kuhinji pa bi u njega naručila te daske. misolite da mi na dno ne bi bilo pametno stavljati isto dasku ili i na dno pa preko nje nalipiti pleksiglas ili nešto? ona je naučena na wc i tamo piški, jedino kaka posvuda omakne joj se. moždabi za početak bilo najbolje da napravim te okolne daske p anaknadno dodam ako odlučim praviti joj kućicu. ideje?
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » čet lip 03, 2010 14:51 pm

Da se mene pita,ovako bih napravila,sve strane neka budu napravljene od drveta(a gornja neka se može otvarati,kako bi bilo lagano počistiti unutra),a sa jedne strane(ove prednje) bih napravila vrata kako bi on mogao ulaziti i izlaziti kad god hoće i jedan dio naprijed napraviti sa žičanom ogradom(kao prozor)...Znači kao kutija drvena,a svakako pod obložiti linoleumom kako se mokraća ne bi upila...
Ovako nešto(plus prozorčić)
slika

Mislim da ti njima nema veze vide li oni prirodu ili ne,bar je mojim curama svejedno..Moje su stalno puštene u dvorište,ali uvijek gibaju u kuću,rijetko kad izađu van kako bi gricnule koju travkicu... :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan