Akcija: Prodavac na Zelenom vencu, spasavanje zekica

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust, ina

Akcija: Prodavac na Zelenom vencu, spasavanje zekica

PostPostao/la Klio » pet lip 05, 2009 18:12 pm

Evo ovde mozemo planirati javno akciju da ne bude vise of topic u podforumu Prehrana i temi mali kunic, pomoc.

Molim nekog od moderatora da prebaci postove koje smo vec tamo napisali ovde, da ne bismo ponovo pisali... :D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » pet lip 05, 2009 18:19 pm

Ovako, malo pre sam gledala sve to oko orce..
I mislim da ne bi imalo smilsla da saljem ovoj devojci poruku.. naime ja nju znam jer smo pre god dana od nje preuzeli nekog zeku i tada su svi tamo bili zabezeknuti sa cinjenicom da neko drzi zeca u kuci tako da ko zna i da li bi pomogli..
Nisam sigurna ni da li je clan orce vise, posto je znam samo preko fb a..
Uglavnom za sve informacije treba da se ode na njihov sajt ili da im se salje mail..
Na sajtu sam nasla da oni primaju ljude ponedeljkom i sredom od 12h do 15h i dele pravne savete..
Mogla bih da im posaljem mail ali ko zna kada bi oni odgovorili..
Zaboravila sam ovo:

Gde mogu da prijavim zlostavljanje životinja?

Slučajeve zlostavljanja životinja možete prijaviti nama ili nadležnim državnim organima. Možete nas uvek kontaktirati putem e-mail-a orcabeograd@yahoo.com ili pozvati na ORCAinfo telefon:011 303 0 303

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » pet lip 05, 2009 19:58 pm

Evo mene posle malo istrazivanja :wub:
Iskopala sam zakon za zastitu zivotinja :)
nisam sigurna da li je usvojen ali je u skupstini vec.. malo ljudi stvarno zna za taj zakon tako da smatram da slobodno mozemo da ga "iskoristimo"
evo linka :)

http://www.well.org.rs/Nacrtzakonaodobr ... otinja.pdf

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » pet lip 05, 2009 20:07 pm

dHarma, bravo!!! Predlazem da promenis ime u Holms :D
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kunić Leopold » pet lip 05, 2009 20:53 pm

Lijepo sređeno, nadam se da će se prodavač opametit.
Krenuo ja to čitat, otvorim dokument i sve lijepo al sam moro odustat - ćirilica... :zmirko:
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » pet lip 05, 2009 20:54 pm

Kunić Leopold je napisao/la:Lijepo sređeno, nadam se da će se prodavač opametit.
Krenuo ja to čitat, otvorim dokument i sve lijepo al sam moro odustat - ćirilica... :zmirko:

;D ;D ;D bitno da si pokusao :)
no ako te zanima mogu da postavim na latinici (google translate ;D )

dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kunić Leopold » pet lip 05, 2009 20:55 pm

dHarma je napisao/la:
Kunić Leopold je napisao/la:Lijepo sređeno, nadam se da će se prodavač opametit.

;D ;D ;D bitno da si pokusao :)
no ako te zanima mogu da postavim na latinici (google translate ;D )

Da, bitno je pokušat...
Ma netreba, ionako je jadan -.-' (Google Translator, mislim).
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la MalaMica » sub kol 01, 2009 21:37 pm

sta je bilo sa ovom akcijom? malopre sam prolazila kroz prolaz na zelenom vencu i stala da pomazim bebce:) oni su mnogooooo mali i ima ih 10ak u onom malom kavezu koji je inace pun hleba i persuna...uzas..... jedna devojka mu je uzela vizit kartu jer on ni sam nije siguran kojim danima je tu jer ga juri inspekcija......
MalaMica
Zečić
Zečić

PostPostao/la jolanda » sub kol 01, 2009 22:36 pm

shto ti nisi uzela vizit kartu onda da znamo tachno ko je?
i nije ih bilo, nikoga kad su postavili kamere, sad opet :zmirko:
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la MalaMica » sub kol 01, 2009 23:00 pm

uzecu sutra kada budem isla do grada pa cu vam uvece javiti br. i ostalo..... ako ga bude bilo tu.......
MalaMica
Zečić
Zečić

PostPostao/la dina » ned kol 02, 2009 2:15 am

e a i verovatno se medjusobno pare (sestra sa bratom)...i pored toga imaju lose uslove... pa samim tim i kratko zive...

ej izvalila sam da u Srbiji nikako ne treba kupovati zivotinje... fascinantne su sanse da dobijes macku u dzaku.
i to ne samo zeceve... bilo koje zivotinje... cak i pse sa rodovnikom... veoma lako moze biti prevara.

na Limundu je neki lik cak prodavao papire za pojedine vrste pasa... videla sam pre 10dana, pa ako priblizno odgovara starost tvom psu, a pas nema papire... straaaasnoo!!!

evo post jednog ulicnog prodavca kunica, Vesna to je verovatno onaj o kom smo davno pricale, sto ih prodaje na Terazijama... za koga smo se slozile da ih prodaje samo po lepom vremenu i da nisu bas bebe
http://forum.krstarica.com/archive/inde ... 13284.html
Zadnja izmjena: dina; ned kol 02, 2009 3:13 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dina » ned kol 02, 2009 2:34 am

i da... uvek se sjebem kad vidim onog u podzemnom na zelenom.

i koja je fora sa kamerama?
kad su se opet vratili... a prvi se vratio... ON!

i da bude jos gore, sad idem u digresiju, one ciganke koje su prodavale kinesku robu u podzemnom, posto uglavnom ne mogu vise tamo, prodaju na trotoaru, pa se vidi sa ulice... sto je jos gore, djubre nam grad... u podzemnom su bar bile andergraund i nisu se videle sa njihovim kartonskim kutijama, carsavima i razbacanom robom :(

:zbljuff:

pusticu rota na sve njih... :sshark: ... bar neke koristi da imam od njega...

majku im dzabalebarosku i svercersku!!!

i poruka za mucitelja zivotinja u podzemnom... za kraj .mrznic:
i ne samo ja.
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dina » pon kol 03, 2009 21:27 pm

evo, mogu da se pohvalim da sam ucinila dobro delo...

bila sam danas do bazara... iskreno nisam znala sta sama sa sobom... (ko zna u cemo je stvar razumece)... s namerom da ne kupim nista... tamo ima prodavnica zivotinja... i morala sam da stanem da vidim zeke.

bas u tom trenutku neki ljudi su kupovali zeca sa kavezom (onim za ptice).
posto sam tu bila, slusala sam prodavacicu sta je pricala, kaze da mu je taj kavez dovoljan, da stavi novine i seno na dno kaveza.
Tu sam se umesala i rekla sam da ja imam zeca i da mu ne stave nikako novinu, jer ce zec jesti i velike su sanse da se otruje.
Prodavacica je rekla da stave onda bilo kakav papir.
Rekla sam NE nego da stave seno na dno kaveza i da u prodavnici kucnih ljubimaca kupe wc za kunice koji stoji u uglu kaveza a da ce se zec navici za nekoliko dana.

Prodavacica me je slusala, nisam je ni pogledala jer me nije zanimala njena reakcija.
Nazalost sam se kasno setila da ima dam adresu sajta, a nisam imala ni papir, tako da nemam pojma kako bi to nametljivo izgledalo da sam im izdiktirala ili sta vec. Zao mi je, ali sad je gotovo.

Devojke, moramo HITNO da preduzmemo nesto o obrazovanju prodavaca i vlasnika kunica u Srbiji.
Zadnja izmjena: dina; uto kol 04, 2009 4:05 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » pon kol 03, 2009 22:14 pm

Ma imamo skriptu za deliti no od ove vrucinstine mi se ne zivi a kamoli razmislja ili ide negde.
Juce i danas sam an ivici sloga i sot radim po ceo dan nalazim nacine da rashladim ovu moju jadnu gamad kojima je sigurno tri puta teze nego meni.
Klime nemam, i sada se izvinjavam sto neko vreme dok se temp ne smire, stvarno moram iskljuciti sve akcije.
Ajde ovako, cim zahladi prvi dan, neka od vas neka me zove pa se dogovaramo da zavrsimo ono sto smo poceli.
Vesna, vlasnica peth shopa gde imamo popust me je zvala jer je uzela skriptu i htela da da par predloga.
Odmah je promenila neke stvari u radnji sto se zeka tice cim je procitala.
odvojila je zeke i morske prasice, stavila im kuglu sa senom. Zvala me je da mi da neke bonove za clanove Udruge kada kupuju da donesu i ostvare 10 % popusta. Tako devojke, treba da se clanite :D :D Ja bonove necu davati preko veze :D :D :P

Ajd mal oda zahladi, stvarno je pakleno, bar meni u stanu.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dina » pon kol 03, 2009 22:19 pm

Aj Klio daj meni tu skriptu.
Da ja to malo prostudiram... :gospoja:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Rad udruge