Savet oko dezinsekcije stana (uticaj na zeku)??

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Savet oko dezinsekcije stana (uticaj na zeku)??

PostPostao/la Euena » ned stu 22, 2009 13:28 pm

Sutra popodne nam dolaze ljudi da odrade dezinsekciju u zgradi i po stanovima. Sredstvo sa kojim rade se zove Polaris, i garancija koju sam ja dobila od njih je da nema nikakav negativan efekat na sva toplokrvna bica (naravno ukljucujuci i zivotinje). Medjutim, ja sam malo guglala i nisam uspela nista konkretno da nadjem na tu temu, pa bi mi dosta pomoglo ako je iko kojim slucajem imao iskustva sa istim.
Jest da su mi oni rekli da ne utice negativno na zivotinje, ali znam da bi prodavci svasta rekli samo da proguraju svoje(bez uvrede ostalim prodavcima ako ih ima na forumu jer i ja delom spadam u istu grupu.
Dakle moje pitanje je da li je neko imao iskustva sa pomenutim sredstvom, kako bih potvrdila da isto nije negativno uticalo na zeceve...

Hvala
Euena
Zekonja
Zekonja

Re: Savet oko dezinsekcije stana (uticaj na zeku)??

PostPostao/la pudding » ned stu 22, 2009 16:36 pm

Meni je bivši radio u ddd-u. Bilo bi isto dobro da se maknete iz prostorije,a da iza prozracite kojih sat-dva. Mislim jes da ne djeluje na toplokrvna bica,ali svejedno,nije to zdravo udisat ni za koga.
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mrvica » ned stu 22, 2009 20:41 pm

A -ha...kao sto i pesticidi nemaju nikakav stetan efekat na toplokrvne organizme...

Euena, ja na tvom mestu ne bih pustila da mi to prskaju (ili posipaju) po stanu, ni zbog zekana ali isto tako ni zbog sebe! Sve su to otrovi. Ne znam kakvo vam je stanje u zgradi, da li se patite sa buba svabama ili tako nekom stetocinom u tom slucaju vredi razmisliti, ali ako je samo preventive radi, to je suludo!!!
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Raul » ned stu 22, 2009 21:09 pm

Ja isto mislim da je to malo blesavo.
Zivim u kuci i oko kuce imal vrt i sve. Nikad nema nikakvih buba ni zohara ni niceg takvog.
5 puta godisnje se pojavi neka stonoga a tamam da mi se ta i uvuce u nos dok spavam mislim da je manje opasna od tih "misomora"
:ni:
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Euena » pon stu 23, 2009 0:18 am

U suštini zgrada je stara i dosta komšija ima problema sa bubašvabama. Mi smo imali taj problem pre godinu dana ali smo ga jednostavno rešili sa raznim sredstvima što danas ne bih smela da postavljam po stanu zbog Peje. Pre nedelju dana sam jednu videla u kupatilu, nakon čega smo odmah isprskali kupatilo i nismo više ni jednu videli.
Međutim, ukoliko oni budu radili dezinsekciju cele zgrade, moj strah je da će sve one pobeći iz te podstanice(gde ih ima) na gore, i da će preko cevi doći do nas (što se dešavalo). A mi zbog Peje koji je pušetn non stop ne možemo sebi da dozvolimo da imamo bube i jedan dan, a kamoli da po stanu stavljamo sredstva za uništavanje koja bi mu mogla naškoditi...

Zato sam i rekla čoveku da dodje obavezno i kod nas, ali ako mislite da to sredstvo može nešto uticati na Peju... moram da razmislim...
Euena
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la pudding » pon stu 23, 2009 0:57 am

Skloniti sve životinje – kućne ljubimce na sigurno mjesto gdje ne mogu doći do otrovnih meka.

eto to ti je jedno od upozorenja za ddd,ali za štakore...
oni što će radit u zgradi je prskanje...
može li on jedan dan bit u nekoga,a da vi taj dan prozračite

da,nije to zdravo ni za ljude udisat,ali od jednog puta vam neće ništa bit ako se dobro izrači prostorija...
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Raul » pon stu 23, 2009 8:09 am

Mozda da jedna prostorija ostane bez tog prskanja? Zekana taj dan drzite tamo i kad se sve prozraci pustite ga drugdje.
Ako se u toj prostoriji nakote bube moze se sredit bolje nego cijeli stan
:ni:
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mrvica » pon stu 23, 2009 8:19 am

Ako su buba svabe i ako prskaju celu zgradu, onda moras i ti tvoj stan, jer ( u pravu si ) u protivnom sve ce one doci kod tebe da se sklone od otrova! A one nisu nimalo naivni insekti i zato ipak dozvoli da isprskaju, ali bilo bi dobro ako imate gde da odete taj dan i ponesete Peju,to bi bilo najbolje resenje.
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Euena » pon stu 23, 2009 10:07 am

Danas ljudi dolaze kod nas oko 7h. Naš plan je da posle toga odemo sa Pejom do mojih dok se stan provetrava, na nekih 3 sata. E sad... nisam pametna da li da Peju ostavim kod mojih posle toga ili je bezbedno da ga vratim. Ne bih baš mnogo da ga traumiram da se navikava jedan dan kod mojih ali ako je opasno... Mada mislim da je dovoljno tri sata provetravanja, pa da ga vracam. Šta vi mislite??
Euena
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mrvica » pon stu 23, 2009 10:24 am

Ja mogu samo da ti kazem sta bih ja uradila, a to je da bih ga sklonila na 24h MINIMUM! Mislim da te stvari nisu za igranje. Pogotovo sto se zekana tice. Da se razumemo, stetno je to i za nas, ali mi ne lezimo na podu i ne lizemo ga, pa su nasi respiratorni i digestivni sistemi ipak dalji od tih toksina. Plus, nas organizam je neuporedivo snazniji od organizma jednog kunica. Jednom sam dobila podatak da cak i ovi sto prskaju povrce i voce, to ne cine neka dva do tri dana pred branje da bi sto manje kontaminiran proizvod dali u prodaju. Tu se prevashodno misli na one proizvodjace koji imaju barem trunku savesti.

Moj ti je savet da ga sklonis, opreza radi.
Mrvica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la dHarma » pon stu 23, 2009 13:26 pm

I ja sam za to da sklonis na 24h minimum..
Jer ipak su to jaki toksini i pored provetranja ipak ce nesto ostati u parketu i drvenariji..
sad ne znam koliko je stetan polaris.. ali za svako sredstvo koje sam uzimala za dezinsekciju kuce u selu na svakom je pisalo da ni jedna zivotinja ne sme da bude u prostoriji oko 12 sati i da mora da bude dooobro provetrena pre uvodjenja zivotinje..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Euena » pon stu 23, 2009 14:03 pm

Ipak sam pricala sa mojima da Peja veceras ostane kod njih. Evo ceooooo dan vec guglam f...... Polaris i nista ne mogu konkretno da nadjem o njemu!!!! Crkavam od informacija o pesticidima sa hibridima i bla bla bla a od Polarisa nigde nista... Bas me je strah to da uradim... Sta ako se ni kroz 24 sata sve lepo ne izvetri i ako on to krene da njuska i lize... Jaooo bas mi je frka!!! Nastavljam sa googlanjem!!!
Euena
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Mrvica » pon stu 23, 2009 16:37 pm

Nazalost, ne mozemo znati koliko stetan moze biti efekat, ne znamo ni koju oni potenciju koriste, ni za koju bi se moglo reci da nije opasna za kunice. Zato, bilo bi najbolje da ga ostavis kod tvojih sto duze mozes, npr. 2-3 dana, a ti da nakon 24-voro casovnog dejstva toksina dobro operes plocice, parket i sve ostalo, pa zekana vratis 24h nakon sto si zavrsila pranje. Onda bi mogli da verujemo da nije ostalo toksina vise nego u tragovima i da nije opasno po zivot i zdravlje zekanovo.
Mrvica
Zekonja
Zekonja

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan