Upala oka

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Upala oka

PostPostao/la Kiki » ned pro 16, 2007 1:38 am

Hy,imamo problema s upalom oka,prvo je počelo sa suzenjem,kao da plače,onda smo kapali sa kapima borne otopine ali još je više počelo suziti,danas sam zvala u Bubu i rekla mi je dr. da izbacimo kapi jer su prejake i da joj mažem sa chloramphenicol masti,tako da sam joj ujutro i oko 22h namazala s masti ali sad joj je oko sve gore i počelo je i crveniti :sad: možda joj mast još više nadražuje oko? Ne znam više šta da radimo :sad:u oku nema krmelja ni ništa sl.Ispirala sam i sa čajem od vidca,ali ni to nam ne pomaže,ima li tko kakvu ideju?Čitala sam o koloidnom srebru možda bi to pomoglo ali Salatica može tek u Utorak navečer a bojim se šta će biti s njenim okom do tada :huh: U totalnoj smo komi,sutra će biti 2 tjedna da smo izgubili Kikija,njenog najdražeg prijatelja i moju veliku ljubav,tako da je i užasno tužna zbog toga,poludit ću bojim se i za nju,molim vas pomozite!Stavila bi sliku ali se na slici ne vidi gotovo ništa :huh:
Kiki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned pro 16, 2007 1:48 am

Koliko je zeko star? Jel nosić ok?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiki » ned pro 16, 2007 2:03 am

Zečica će za 2 mijeseca imati 6 godina,nosić je ok,samo joj to jedno oko suzi,sad mi se čini kao da naotiče i zatvara se i čula sam ju da je kihnula par puta danas.Prije tjedan i pol smo skinuti s terapije enroxilom jer su imali nekakvu upalu u crijevima dijagnoza enteritis?Pluća su na rengenu bila ok.Nažalost Kikija nismo uspijeli spasiti,uopće ne znam kako se to dogodilo :sad: ,taman se malo oporavila počela normalno papat jer je bila i upala zubnog mesa u pitanju, i kakat i i sad ovo,uopće ne znam od kud ta upala oka,nije nikud izlazila iz stana i nije bila na propuhu :huh: Sad cu joj isprat oko s vidcem jer je crvenilo očito reakcija na chloramphenicol,a sutra nemam pojma šta da radim
Kiki
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned pro 16, 2007 2:15 am

Ako je upala oka izazvana bakterijama ili je neko strano tijelo uslo u oko, u pravilu se daje antibiotska krema,
ali suzenje oka moze biti i alergijska reakcija ili posljedica nekog udarca, a tada se daju preparati na bazi kortikoida (recimo Dexamethason krema za oci).

Kunići imaju vrlo uski suzni kanal, koji se i zbog neke druge upale (problemi sa zubima odnosno zubnim mesom/apsces, nosić/prehlada) može začepiti i time dolazi i do sekundarne upale oka.

Važno je naći stvarni uzrok i njega izlječiti. Koliko vidim to kod zekice može biti i zubno meso i prehlada...
Mislim da bi bilo dobro da u ponedjeljak odeš do Bube i ispričaš im i za kihanje i za problem zubnog mesa. To je važno da bi se mogla postavit dobra dijagnoza...
ako misliš da je od ove kreme oko postalo gore, nemoj ju više upotrebljavat. Ispiri samo do ponedjeljka, pa vidi što će ti dalje reći.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned pro 16, 2007 2:39 am

Enteritis je u biti upala crijeva.
Pitanje je zbog čega je došlo do enteritisa?

Enteritis je najčešće posljedica nekog drugog problema.
Recimo svaki proljev donosi opasnost nastanka bakterijskog enteritisa, jer tada poremećena crijevna flora pogoduje razmnožavanju "zločestih" bakterija kao npr. Eschericia coli ili Clostridija.
A proljev je opet najčešće posljedica zubnih problema ili prehrane s previše žitarica...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiki » ned pro 16, 2007 13:34 pm

Ne znam zašto je došlo do toga,na rengenu su mi rekli da je enteritis,a u Bubi su rekli da sumnjaju u to jer nije bilo nikakve sluzi na kuglicama, ustvari kuglica nije ni bilo,a nisu imali ni proljev,oni misle da je možda zbog sijena,jer jedino što sam im mijenjala u zadnje vrijme je sijeno pošto nije bilo onog koje inače jedu :huh:
A što se oka tiče,jučer sam isprala s čajem i do danas se crvenilo malo povuklo i ne otiče više,samo što jako suzi,ništa sad ću i dalje ispirat s vidcem,a sutra idemo u Bubu
Kiki
Zečić
Zečić

PostPostao/la tarra » pon pro 17, 2007 10:14 am

Kiki je napisao/la:...mažem sa chloramphenicol masti...

to i moja dva dobivaju. Jedan se valjda zakačio pa mu je gornji kapak nastradao (razrezan) no nekim čudom to je još ok,dok je drugi-vjerovatno mu je bakterija ušla u oko-imao po meni dosta jaku upalu i gornjeg i donjeg kapka. Sad mu je već puno bolje.
Ne vjerujem da ta krema može pogoršati,već samo poboljšati stanje. Slobodno mu to daj.
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto pro 18, 2007 2:08 am

Kiki, ima li novosti? Jel vet pogledao i kutnjake?

Nadam se da će malena dobit dobru terapiju i što prije se oporavit. Tužno je to kad zekač izgubi partnera. Znam da neki čak prestanu jesti od tuge :sad:
Sve najbolje želje za brzi oporavak :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiki » uto pro 18, 2007 12:57 pm

Zeko_Jurica je napisao/la:Kiki, ima li novosti? Jel vet pogledao i kutnjake?

Nadam se da će malena dobit dobru terapiju i što prije se oporavit. Tužno je to kad zekač izgubi partnera. Znam da neki čak prestanu jesti od tuge :sad:
Sve najbolje želje za brzi oporavak :)

Hvala na dobrim željama,trebat će nam :)
Što se zubi tiče izgleda da je bila samo upala zubnog mesa,jer ona jede normalno,ne smeta ju ništa u ustima,na rengenu se ne vide nikakve promjene na korijenu zuba :nowink:
šta se oka tiče nismo dobili nikakve kapi ni mast,jer se ispostavilo da ima upalu pluća,tako da je sad na terapiji pa kaže vet da će se i oko srediti pod terapijom :huh:
šta se enteritisa tiče ništa se više ne vidi,to se sredilo,ona normalno jede,pije i kaka :)
koja katastrofa jedno se sredi evo drugog problema,pitam se šta je slijedeće :ljut: za ovu upalu pluća mi kaže da postoji mogućnost da je to posljedica hranjenja na špricu,postoji mogućnost da je dio kako vet kaže "otišao u krivu rupu" :dragonn-ccc-e: Samo se nadam da će sve dobro završiti jer ne bi podnijela da izgubim i nju :sad: :sad:
Kiki
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » uto pro 18, 2007 18:42 pm

Vjerujem da si u strahu sada za nju nakon svega što vam se dogodilo. Treba misliti pozitivno. Vidjeti ćeš da će tim mukama ipak doći kraj
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan