kristinans je napisao/la:ja sam kupila jos davno povodac za mog Peku.prvo sam ga vodila po stanu da bi se navikao i dobar je.Posto zivim u zgradi nemam ni jedne obliznje livade ja sam pokusala jednom da ga izvedem ispred zgrade skakutao je po betonu ali vise puta stajao i cistio se,verovatno zato sto je beton prljav.neki ljudi su me napali kako nisam normalna kako mucim zivotinju kao sto je na povocu a ja znam da zeki nista ne fali nisam ga vukla ni nista bas de on tu i ja nisam dozvoljavala da jede trevu jer ima i pasa tu okolo.Da li sam pogresila neka mi neko kaze?vise ga nisam izvodila jer su isto govorili da se jako plasi zec i da ce pre uginuti sta je tu istina ja ne znam.samo se pitam da li sam pogresila i ako nisam da li bi mu smetalo ako bi ga izvela ponovo naravno ne po hladnoci.sada mi povodac samo stoji kuci..... a zeku pustam u sobi malo da se istrckara

Pošto sam se,nakon dužeg vremena,vratio,malo pregledavam forum,naišao sam na ovu temu o povodcima za zekane,koja me,u najmanju ruku,zaprepastila,pa malo da i ja kažem koju riječ,svoje mišljenje.
1. Nikada se ne bi složio da neko stavi zeki povodac,jer je jako plaha životinjica,i vrlo lako može doći do samoozljeđivanja,
2. Hm,voditi zeku u dvorište zgrade,pa po meni i nije toliko pametno,kad se zna da se tuda šetaju i svakavi psi lutalice,mice-mace,bacaju svakekvi otpatci i sl.,pa nikada nije rečeno da zeko neće uzeti,jer je po prirodi radoznala životinjica,neki otpadak,popapati i evo belaja........
3. Pa ipak mislim da i zeko ima pravo na djelić svoje slobode,zato izražavam mišljenje da svako ko ima zeku,nebi mu smjelo biti teško,odvesti ga u prirodu,a toliko čiste prirode uokolo ima,te ga pustiti u prije pripremljenu "gajbicu",sklopivu i da nema poda,tako da zeko koliko-toliko osjeti svoje prirodno stanište,a gajbicu "prenosivu ogradicu" nije nikakav problem napraviti ili jednostavno se poslužiti njegovom gajbicom bez plastičnog poda,tako da se može postaviti direktno na zemlju i travu....
Oprostite,samo sam izrazio svoje mišljenje