Povodac za zekana

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la dina » sri svi 20, 2009 23:59 pm

povodac obavezno, ja sam mu kupila jako lep saren.
stavila sam mu ga sto labavije, ali ne dovoljno da moze da ga skine (mada to nikad nije ni pokusao)

jako brzo trce i bez njega bi 100% pobegao.
verujem da je jako smesno gledati kako me vuce, posebno kad prilikom trcanja naglo promeni pravac.

kad je malo veca trava pustim ga, povodac vuce sa sobom, pa ne moze bas brzo da trci, tako da mogu prilicno lako da ga uhvatim

inace sve vreme ga pazimo.
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bunnylover » čet svi 21, 2009 10:27 am

Pa izvela sam ga i super mu je sa povodcom ;)
I on voli menjat pravce a i pomalo smesno izgleda ;)
Ali sve u svemu super :D
slika

<3 <3 I love my sweety Fluffy :)))
Bunnylover
Zečić
Zečić

PostPostao/la vito » sri lip 10, 2009 18:51 pm

moj vito je malo prebucmast za povodac, tako da sam bacila novac :)
vito
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » sri lip 10, 2009 18:59 pm

vito je napisao/la:moj vito je malo prebucmast za povodac, tako da sam bacila novac :)

Nisi :D Stavi u oglasima da ga prodajes ili poklanjas, sta god ti odgovara.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » čet lip 11, 2009 20:23 pm

vito je napisao/la:moj vito je malo prebucmast za povodac, tako da sam bacila novac :)

Kupi onaj za macke a s ovim napravi kako ti je Klio rekla :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: Povodac za zekana

PostPostao/la fleshettes » čet tra 01, 2010 19:54 pm

Evo i mi smo danas kupili povodac. Taman mu je onaj za zečeve, ipak nije toliko bucmast kako se čini zbog dlake :P Stavila sam mu ga sad da se malo privikava prije nego odemo van.
E sad, dok smo bili u kući, bez problema je šetao po vrtu i terasi.. A kako smo sad u stanu, najbliži nam je Jarun. Znam da pese šetaju uglavnom po glavnom šetalištu, pa ćemo probat nać neki manje popularan dio s manje govana i životinja.
Ako netko ima što protiv, neka kaže sad ili neka zauvijek šuti :dragonn-ccc-e:
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la laura » sub lip 19, 2010 14:18 pm

ja neznam bi li svom zeki kupila povodac,nekako mi se to čini neprirodno a opet korisno i dobro,ja imam ograđeno dvorište i puštam ga vani skoro svaki dan i tamo mu ne treba povodac ali nekad bi ga htijela odvesti na neki drugi prostor da malo istrazi i zato razmišljam o tome,kod mene ima puno livada i svega ali me opet strah i kad bi imala povodac,sto ako dođe neki veliki pas pa skoči na menei ozlijedi zeku jer inače su bez uzice skoro svi,što vi mislite?
laura
Kunić
Kunić

PostPostao/la ju-ju » ned lip 20, 2010 6:23 am

ima prednosti ali i nedostataka, u svakom slucaju veeeeeeeeeeeeliki oprez
znam za slucaj da je pas rastrgao zeku koji je bio u ogradici - nepaznja vlasnika :(
i sa povodcem moze se desiti svasta
zeke su kao i bebe, ne gubiti ih iz vida i svoje blizine
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » pon lip 21, 2010 21:09 pm

Nis njemu ne fali u tvom dvoristu..nema potrebe da riskiras vodeci ga izvan njega..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » ned ruj 12, 2010 15:57 pm

ja sam kupila jos davno povodac za mog Peku.prvo sam ga vodila po stanu da bi se navikao i dobar je.Posto zivim u zgradi nemam ni jedne obliznje livade ja sam pokusala jednom da ga izvedem ispred zgrade skakutao je po betonu ali vise puta stajao i cistio se,verovatno zato sto je beton prljav.neki ljudi su me napali kako nisam normalna kako mucim zivotinju kao sto je na povocu a ja znam da zeki nista ne fali nisam ga vukla ni nista bas de on tu i ja nisam dozvoljavala da jede trevu jer ima i pasa tu okolo.Da li sam pogresila neka mi neko kaze?vise ga nisam izvodila jer su isto govorili da se jako plasi zec i da ce pre uginuti sta je tu istina ja ne znam.samo se pitam da li sam pogresila i ako nisam da li bi mu smetalo ako bi ga izvela ponovo naravno ne po hladnoci.sada mi povodac samo stoji kuci..... a zeku pustam u sobi malo da se istrckara :D
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la cupili » ned pro 19, 2010 14:46 pm

Čupko ima povodac koji se može smanjiti i povećati po potrebi,ali ga rijetko koristim samo ga izvedem ljeti možda jedanput-dvaput da se istrči po vani... :)
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned pro 19, 2010 22:16 pm

Kunići su u pravilu plašljivi, ne vole nepoznati teritorij i uvijek žele znati gdje se mogu sakriti u slučaju opasnosti.
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la ZeljacKA » pon pro 20, 2010 12:10 pm

kristinans je napisao/la:ja sam kupila jos davno povodac za mog Peku.prvo sam ga vodila po stanu da bi se navikao i dobar je.Posto zivim u zgradi nemam ni jedne obliznje livade ja sam pokusala jednom da ga izvedem ispred zgrade skakutao je po betonu ali vise puta stajao i cistio se,verovatno zato sto je beton prljav.neki ljudi su me napali kako nisam normalna kako mucim zivotinju kao sto je na povocu a ja znam da zeki nista ne fali nisam ga vukla ni nista bas de on tu i ja nisam dozvoljavala da jede trevu jer ima i pasa tu okolo.Da li sam pogresila neka mi neko kaze?vise ga nisam izvodila jer su isto govorili da se jako plasi zec i da ce pre uginuti sta je tu istina ja ne znam.samo se pitam da li sam pogresila i ako nisam da li bi mu smetalo ako bi ga izvela ponovo naravno ne po hladnoci.sada mi povodac samo stoji kuci..... a zeku pustam u sobi malo da se istrckara :D

:omg: Pošto sam se,nakon dužeg vremena,vratio,malo pregledavam forum,naišao sam na ovu temu o povodcima za zekane,koja me,u najmanju ruku,zaprepastila,pa malo da i ja kažem koju riječ,svoje mišljenje.
1. Nikada se ne bi složio da neko stavi zeki povodac,jer je jako plaha životinjica,i vrlo lako može doći do samoozljeđivanja,
2. Hm,voditi zeku u dvorište zgrade,pa po meni i nije toliko pametno,kad se zna da se tuda šetaju i svakavi psi lutalice,mice-mace,bacaju svakekvi otpatci i sl.,pa nikada nije rečeno da zeko neće uzeti,jer je po prirodi radoznala životinjica,neki otpadak,popapati i evo belaja........
3. Pa ipak mislim da i zeko ima pravo na djelić svoje slobode,zato izražavam mišljenje da svako ko ima zeku,nebi mu smjelo biti teško,odvesti ga u prirodu,a toliko čiste prirode uokolo ima,te ga pustiti u prije pripremljenu "gajbicu",sklopivu i da nema poda,tako da zeko koliko-toliko osjeti svoje prirodno stanište,a gajbicu "prenosivu ogradicu" nije nikakav problem napraviti ili jednostavno se poslužiti njegovom gajbicom bez plastičnog poda,tako da se može postaviti direktno na zemlju i travu.... :huh:
Oprostite,samo sam izrazio svoje mišljenje :wub:
ZeljacKA

PostPostao/la Klio » pon pro 20, 2010 13:58 pm

Moram reci i svoje misljenje na ovo napisano.
Zeke setam na povodcu vec vies od dve godine i nije bilo povreda, sta vise povodac se pokazao jako prakticnim u slucaju da se uplase ili krenu kamo ne smeju ici, ili gristi sto ne smeju.
I naravno, predivno ih je videti kako trckaju ali predivno, nista im nije ograniceno tj.prostora imaju jaaaako puno. Ko jednom vidi Nera od Male Mice kako uziva u prirodi, na povodcu od 5m koji mu je jos i kratak pa ona mora hvatat kondiciju sa njim ;D ;D
Evo snimak http://www.youtube.com/watch?v=7OC45KQu1P0

Sad, moj najstariji zec vise ne trcka nekako je ostarao ali ovo dvoje drugih uzivaju...
I sto je najsmesnije, cim im stavim povodac kao da znaju sta sledi i ne bune se, naprotiv, mirno cekaju da ga stavim.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ZeljacKA » pon pro 20, 2010 14:08 pm

[quote="Klio"]Moram reci i svoje misljenje na ovo napisano.
Zeke setam na povodcu vec vies od dve godine i nije bilo povreda, sta vise povodac se pokazao jako prakticnim u slucaju da se uplase ili krenu kamo ne smeju ici, ili gristi sto ne smeju.

:zeko4: Ma sve ok,svako ima pravo na svoje mišljenje,ali,ja ću svejedno ostati kod svog,jer,sreća,kako kažeš,nije se nikada povrijedio,ali nikad ne reci nikad,kad se zna da su to vrlo plahe i nemirne životinjice,a sigurno je sigurno......no sve ok.... :zeko1:
ZeljacKA

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan