Želim zeku

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Želim zeku

PostPostao/la Zlo » sri vel 13, 2008 13:01 pm

Pozdrav svima!

Zanimljivo, imala sam zeku do prije godinu dana i nikad nisam naišla na ovaj forum, a surfala sam naveliko :)

Eto, dakle, moj mali Ivica, Miša (od mališa), Bubav (od ljubav) je mene i moju ljudsku obitelj uveseljavao punih 6 god i 10 mjeseci. Prije skoro godinu nas je napustio nakon ne baš ugodne bolesti. Nekakva crijevna upala. Ma eto. Svi skupa još uvijek tugujemo. Negdje sam čula da je vrijeme tugovanja, ono vrijeme dok ne prebolimo (koja glupost), zapravo pomirimo se s tim da ga nema, i budemo spremni za novog prijatelja nekih godinu dana. Nije da se ja držim toga, ali već mi dugo nedostaju male uši, mali vratić, muška ramenca, dlakav trbušćić... i želim novog mališana! Znam da ni jedan neće biti kao moj Ivek, ali i ne tražim ni ne očekujem to. Želim malu dlakavu kuglicu koju ću volit, mazit, pazit, da si uljepšavamo život!

Ali tu se javlja problem. Naime, ja studiram. Živim kao podstanar sa cimericama koje su protiv životinja u stanu. No, uskoro bi se trebala i ta situacija promijenit. Od ljeta, ili jeseni, bih živjela s dečkom. No, i on studira, i iz drugoga je grada pa često ide kući. Ja sam 350 dana u zagrebu, ali sam na faksu po cijele dane. Ali to ok, jer zeke ionako drijemaju cijeli dan, a i dečko bi mu pravipo društvo. Problem je gdje sa maleckim kad oboje budemo negdje otišli? To su traume za kuniće da se voze 300njak km svako mjesec dana!

Definitivno želim zeku, i sad na glas razmišljam kako riješit neke probleme za koje znam da će me snać, a gdje je bolje mjesto od toga nego klub onih koji te razumiju?! Ohrabrite me, molim vas!!!
Zlo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Ledolina » sri vel 13, 2008 13:21 pm

Ja imam bebice za udomljavanje

Slikice bebica:
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=971

A sto se tice putovanja- da to je stresno, ali zato postoji teta Renata i teta Lilo koje cuvaju kunice kad mi moramo negdje na put... :D

Pogledaj ovdje..
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=731
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » sri vel 13, 2008 14:27 pm

za pocetak lijepi pozdrav i jedna velika pohvala na pravilnom pristupu! jako mi se svidja kada netko razmislja realno o svemu i tko se ne upusta u nabavku prije nego sto osigura siguran i sretan zivot svom ljubimcu :)

jako malo ljudi unaprijed razmisli o tome sto ce biti sa zekom i da li je njemu stres putovati i tako :wink:

uvijek je dobro osigurati cuvanje svom zeki, ili partnera ako postoji mogucnost za to. ja i sestra zivimo same i ja radim a ona jos studira i jako jako malo smo doma - zato sam odmah uzela i drugog kunica tako da imaju jedan drugoga i da nikad nisu usamljeni. odlaske na "putovanja" smo rijesile tako da obicno idemo u razlicito doba. kada nam malecki ostaju dan dva sami organiziramo cuvanje - da ih netko dodje obici, a kada se desi (do sada jednom) da putujemo zajedno onda krznavci idu na cuvanje :)

kao sto vidis postoje i organizirana cuvanja, a naravno s vremenom i upoznas ljude sa "iskustvom" o zekonjama pa se svi medjusobno pomazu.

eto nadam se da smo te ohrabrili jer sigurno nesto malo uhato negdje ceka na tebe

:wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » sri vel 13, 2008 14:51 pm

Bas iz razloga sto te dosta nece biti doma bilo bi savrseno da uzmes par - onda su oni sebi drustvo i uzivaju.

Sto e tice putovanja - imamo i ljude koji cuvaju kunice tako da se i to moze dogovoriti.

Imamo jedan DIVANNNN par za udmljavanje Medeni i Malena - kastirani nauceni na wc i jako se vole i trebaju novi sretan dom

slika

Ako bas jako ne zelis malog zekaca - ovo je idealna kombinacija

Ovdje mozes vidjeti njihovu pricu. Malena je spasena ovo ljeto nakon sto je izbezumljeno lutala po dvoristima i onda se upoznala s Medenim

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t ... sc&start=0

A ovdje je tema za udomljavanje

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t ... ght=medeni
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zlo » čet vel 14, 2008 21:11 pm

Hvala vam ljudi što mi pišete!

To da postoje ljudi sa "hotelima" za zeke nisam znala, ali to je jedna izvrsna novost za mene! Mislim da je za prvo odvajanje dobro da tamo bude još kunića, u istom položaju kao i (eh tako to želim) moj, lakše im je zajedno. A poslije i osobu prepoznaju valjda. To je sigurno opcija kojom ću se koristiti. Voljela bih da nikud ne moram ići, ali neke obaveze su iznad nas :(

Vidjela sam slike bebača i onog famoznog para i svi su mi predivni! Ali još se neću zalijetat, prije nego uzmem jednog ili dva moram znat odgovore na sva pitanja koja će mi ljudi s kojima živim postavit.

Jedan od velikih gorućih problema će biti pitanje kablova. Postoji li naćin da ih se odući od toga? Moj prvi mališa je redovito trošio zube, i previše sam ga na to tjerala, ali kablovi su mu uvijek bili opsesija. Makar samo mali gric, ali morao je biti gric! Ako koji pregrize kabel nekoj od mojih cimerica, ja letim van :)

Imati dva mi zvuči vrlo logično i tako će i bit. Pitanje je, nabaviti ih iz istog legla ili ne? Male? Odrasle? Istog spola? Kada ih kastrirati ako su različitog? Ili prvo jednog, pa ga sve naučiti i pustiti da onda taj prvi nauči sve drugoga koji će kasnije doć? Kakva su iskustva s tim?
I u čemu je razlika imati jednoga i imati dva? Pozitivne strane za imati dva znam. Zanimaju me negativne.

Oprostite na ovoj kiši pitanja, ali nadam se da me razumijete :) Ti mali neće doći živjeti samo sa mnom, ja ih želim i prilagodit ću se njima, ali moje cemerice i ostali koji će ih pazit i sl. neće bit spremne na kompromise. Zato ih moram uvjerit da im se život neće ni malo promijenit :) Znate ono, mirisi, dlake, jedu namještaj bla bla... skepticizam na sve strane. Predomislit će se kad ih upoznaju, ali moram prvo zekanima dat priliku da dobiju dozvolu naseljavanja :)
Zlo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Josipa & Sanja » pet vel 15, 2008 23:57 pm

Baš mi je drago što si se odlučila ponovo imati kunića. I mi smo bile neodlučne nakon što nas je napustila naša mala maza, ali smo onda slučajno ugledale našeg Boška i odmah smo se zaljubile u njega.

Ovaj par koji ti je pokazala Lady bi ti bio savršen, već su naučeni jedni na drugoga.

Što se tiče kablova, imali smo i mi takvih problema, pogledaj malo
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=714
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » sub vel 16, 2008 8:56 am

nikad nije previse pitanja :)

sto se tice kabela - najsigurnije ih je sakriti. jedan dan ti i cimerice skoknite u kupovinu kanalica i uredite stan tako da su kabeli npr iza ormara i sl. meni je to bio veliki problem posto sam ja inace programer po struci pa zamisli koliko ja kablova imam provucenih na sve strane :rolleyes:
osim toga trljanje kablova raznim stvarima, kod mene spek pomaze :D

sto se tice para. najbolje odmah uzeti dva, da mene pitas ja bi odmah uzela medenog i njegovu curicu - ovaj odrasli par - jer time dobivas vec odgojeni i nauceni par! ako ne uzimas njih, onda uzeti isto odmah dva, najbolje iz istog legla i po meni najbolje razliciti spol, ako ne onda zensko zensko iz istog legla.
sto se tice razlicitih spolova, to ih nakon nekog vremena moras odvojit dok ne kastriras muzjaka (hehe ja sam udomila starijeg muzjaka vec kastriranog i naucenog na sve pa mi je bilo lakse - opet je znaci medeni u vodstvu!)
nikako nemoj prvo uzet jednoga pa ga nauciti a onda drugoga (osobito ne prvo zenku) to je najtezi put. naravno da to isto uspjeva - imas puno primjera na forumu - pa i moj, ali zna slijediti mjesec dana upoznavanja i tucnjave :rolleyes: pa izbjegni to ako mozes
ja upravo pisem jedan tekstic vezan uz to, ali nije jos gotov da ga naljepim tu :blush:
sto se tice losih stvari kad su u pitanju dva, eventualno prostor - znaci nikako ne moze biti mala gajba i sl. moji su ispocetka imali ogradicu a sad a su potpuno slobodni, nema druge lose stvari :) (jedino to upoznavanje na pocetku, ali ako to mudro izbjegnes nema ni toga)
trosak - nikakav, jer oni ne jedu toliko puno i zbilja ne vidis toliku razliku jedan ili dva, jedino nedaj boze da se razbole, e onda su troskovi veterinara, ali eto do sad nisam imala frke, svi su mi izasli u susret.
osim toga, kada ti odlazis nekamo imaju jedno drugo, znaci gdje god da ostanu, kakva god bila situacija, uvijek je nesto poznato pored njih :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zlo » ned vel 17, 2008 11:22 am

pogledala sam to za kablove i sad pokušavam uvjerit cimerice da mi daju da imam male zeke. bilo bi lakše kad bih u stanu imala svoju sobu pa da ih tamo držim kad me nema, ali je dijelim sa jednom cimericom.
medeni i malena su predivni! razmišljam o njima, ali mislim da bih radije bebice, sjećam se početaka sa mojom bubavi i to je nešto nezamjenjivo, gledat ga dok raste, postaje veliki, jaki, predivni zecov! lagano obrađujem cimerice i dečka, jer ćemo puno bit i kod njega. nadam se da će shvatit brzo da su to predivna stvorenja! ako dok bebice dođu u zagreb uvjerim sve oko sebe, uzimam dvoje!
Zlo
Kunić
Kunić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan