prelazimo na svjezu hranu

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la Charlie » pon sij 07, 2008 23:30 pm

Neće mu ništa biti, iako bi bilo bolje da jede zeleno...
Kelj nemoj ni pokušavati!

probaj: peršin, melisu, komorač, radič, korabu...

pogledaj popis dozvoljene hrane, pa kombiniraj (naravno ne sve odjednom)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » uto sij 08, 2008 11:22 am

ima zekana koji se teško odlučuju probati bilo što od zelenog, ali nemoj odustati
kod mojih je rikula zadnja na popisu voljene hrane :D

pokušaj mu to što nudiš, oguliti, narezati na male kockice ili štapiće
od svega što imaš, celer je možda najbolji za prvi pokušaj
ali vjerujem da ćeš imati uspjeha s mrkvom ili korabicom narezanom na kockice ili crvenim radićem

i daj mu prvi puta samo kockicu - dvije
makni iz gajbice pelete i ostavi mu u čistoj zdjelici
ako je naviknuo jesti iz ruke, možeš ga i tako ponuditi
salatica

PostPostao/la anchoza » sri sij 09, 2008 0:30 am

mrkvu, ne lišće (iako sam mu i to nudila ali ga se baš i nije dojmilo), nego korijen narezanu na male kockice (dok sam radila francusku) sam mu dala ali - ništa, malo ju šnjofnuo, okrenuo se i nastavio se motati oko mojih nogu, natjeravati balon, skakutati i sl.. mrkva je još par sati ostala ležati na podu dok ju nisam pokupila i bacila da ju se ne nagazi i razmacka po stanu..
uporan mali zloćko, ali kužim ga nisam ni ja luda za zelenjem:)

danas sam vidjela da je mrvicu očešao brokulu, ali vrloooo malo..

al je zato napravio dar-mar u gajbi kakav već dugo nije.. valjda pobuna što nema suhe hrane nego samo zelenje i sijeno.. :belj: :belj:
anchoza
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri sij 09, 2008 1:41 am

zeko je već odrastao i stekao je neke navike, za koje će sad trebat malo više vremena da se promijene.
Mislim da ne bi bilo baš super, odjednom mu kompletno maknut svu suhu hranu... Jel jede dosta sijena?
Pokušaj s korijenom i lišćem od peršina. Korijen malo sastruži, da bolje miriši :wink:
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » sri sij 09, 2008 7:05 am

joooj, nisam mislila na ukidanje peleta :huh:
samo da nema istovremeno zelenjavu i pelete dostupne
ako je netko shvatio da zekana treba na vojnički režim i oduzeti mu ono što voli i na što je navikao, kako bi ga se privolilo da jede zeleno - nije mi bila namjera da bude tako shvaćeno

htjela sam samo naglasiti da nije osobito dobro da se u jednom obroku miješa ili da bude istovremeno dostupno
prvi je problem moguća komplikacija s probavom, a drugi što bi svaki antiljubitelj novina (čitaj: tu nečeg zelenog, bijelog, crvenkastog s nekim čudnim i nepoznatim mirisom) odabrao provjereni meni :)
salatica

PostPostao/la anchoza » sri sij 09, 2008 20:13 pm

nisam niti shvatila tako da moram skroz ukinuti suhu hranu! dajem mu malo jedan obrok ujutro, ne pojede sve, ostane mu tijekom dana i noći malo, ali do idućeg jutra svu suhu poklopa, a što do sada nije radio. Do sada bi se razbacivao sa hranom, birao što će jesti i sl jer je uvijek imao punu zdjelicu.

Nego, jedna je brokula platila svoj danak!!! :D :D :D
jeeeeeeeeee!!!

celer, narezan na kockice, oguljen, i dalje ni čuti!

ali, neka, napredujemo!

znam da je već on veliki zeko i da će trebati strpljenja, i to mi nije problem, samo sam se bojala da uopće neće nikako htjeti ništa od zelenja.

sijeno klopa ko mutav i uvijek ga ima dosta..
anchoza
Kunić
Kunić

PostPostao/la Puffin » sri sij 09, 2008 20:42 pm

moji zekani bi navalili na bilo što sa iole zelenim ili travkastim vlatima ičega ;D barem nemam problema s tim, samo moram sklanjati sve kućne biljke :dragonn-ccc-e: kao što su ti i ostali rekli - uvaljuj zelenjavu. mora jednom proći, kao i meni maltica :D
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Puffy » sub sij 26, 2008 10:49 am

Sad sam skuzila zasto ima male ili mekane kuglice, od povrca, kad mu dajem povrce, tj.sve isto, malo persin list, korijen,malo brokule, malo korabe, malo celera i malo mrkvice, al to u vise navrata u danu po 2 stvari dam,jer ne moze odjednom pojest, pa mi se sve posusi :sad: , al do sad sam mu davala sve to, osim korabe, pa valjda je to razlog,jer sve su do sad je isto jeo jedino sam korabu uvela novu... jer kad jede sijeno i suho sve je ok,valjda je to, al koraba je jako zdrava kolko znam, e da i neki dan sam skuzila da ne vole brusnicu :ljut: :ljut: bas bez veze... :ljut:
Sad bih mu vec morala pocet davat hranu za odrasle u junior :rolleyes: , koji omjer stavim, prvo malo, pa onda za kolko dana da skroz prede sa juniora na odrasle? :hm:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub sij 26, 2008 15:14 pm

...ak je promjena u kakici nakon davanja korabice,onda joj nemoj vise davat,ima puuuuuno toga drugog sto smiju papat :) ...korabica je dosta bogata vodom pa mu mozda to ne pase crjevcima...ja sam isto tak skuzila da je par puta recimo moja reagirala vodenastijom stolicom nakon blitve tako da joj to ne dajem vise...

a sto se suhe hrane tice,svaki dan pomalo joj povecavaj unos nove dok ne izbacis skroz,sta ja znam recimo kroz nekih tjedan dana,vise manje...tak sam nekak ja svoju odviknula od stare hrane kad nam je dosla pa je bilo sve ok :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Puffy » sub sij 26, 2008 16:45 pm

Ok, thanks :wink: :D
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tina_sb21 » sub ožu 01, 2008 15:54 pm

Da ne otvaram novi topic....
Vidim kako ste vi tu davali svojim zekanima...
Ja sam prvi put dala danas mu da proba peršinovog lista (prvo sam ga oprala pa osušila kraj radijatora) i onda sam mu daka skroz malo i korijen od peršina...ja se nisam ni snašla on je to sve več požuljo :P ..pratim mu kuglice i super su..onakve kakve treba biti... :D
E sada me zanima da mu pokušam odma danas dati i neko drugo povrće ili ne(ja sam mu dala za prvi put iz ruke da vidim jel oče ili ne)???Od kojeg se povrća može napuhati pa da to izbjegavamo...??
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan