Pomoć početniku =)

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Pomoć početniku =)

PostPostao/la rea :) » sri ruj 29, 2010 14:04 pm

ok onda budem stavljala nes preko kreveta i kauca kad je on vani..znaci on ce obiljezavat svoj teritorij iducih mj dana bar jos, makar to bilo uvijek na istom mjestu? :hm:
i citala sam kasnije po forumu da se neki kunici opuste tj. zblize i prestanu bojati nakon 2 mj, pa cu poceti biti i ja biti strpljiva :rolleyes:
The rabbit is considered a kind and intelligent creature :)
rea :)
Kunić
Kunić

PostPostao/la warped » sri ruj 29, 2010 16:58 pm

hehe, baš poput mene na početku. :D

i ja sam zabrijavala da me ne voli i da ju nikad neću moći dirati i da si nikad nećemo biti dobre...itd. :blush:

pa evo da te utješim - kad sam ju tek dobila bježala je od mene glavom bez obzira, nisam joj se mogla na metar približiti, kamoli ju podragati. trebalo nam je cca mjesec dana da se sprijateljimo kak spada (neko lagano zbližavanje je počelo nakon cca 2 tjedna), a sada... Reći ću samo da me, ako se probudim ujutro i odmah krenem van iz sobe umjesto da nju podragam - naganja po sobi dok ju ne pomazim. ;D Jedna ruka mi stalno mora biti na njenoj glavi. :zekojubav:

100 zečeva, sto ćudi. :D Neki se brže sprijatelje s nama, neki sporije... No ne budi obeshrabrena, samo je pitanje vremena kad ćete si biti najbolji frendovi. :zeko1:

Šta se tiče zapišavanja kreveta... Tu nisam pametna jer i sama trenutno imam taj problem. :hm: Ne znam koja joj je to fora s obilježavanjem kad se već bome dobro osjeti da je njeno. ;D A i zanimljivo mi je da nigdje drugdje nije piškila izvan wc-a, samo na krevet... Uz iznimku jedne kratke faze od 3-4 dana kad joj je puhnulo da piški po cijeloj sobi. Ali to ju je pustilo, kak je došlo tak je i ošlo.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la rea :) » sri ruj 29, 2010 18:28 pm

aj nadam se da ce tak i biti i s mojim :)
on sad vec nekad kad cucnem na pod, dode mi izmedu ruku i da mi da ga podragam,al' u vecini slucajeva pobjegne cim ga pokusam podragati :sad:
jedva cekam da dode ono vrijeme kad cu ga moci ostaviti i preko noci pustenog vani, a da mi se ne popisa svugdje i sl. :rolleyes:
Kunić
Kunić

PostPostao/la thunder » čet ruj 30, 2010 9:20 am

Taman sam prije minutu u jednom drugom topicu napisao ponašanje svoga zeca ali eto, da budem siguran da buš pročitala ovdje ću sam ukratko napisati (ono o zbližavanju):
Ako ne bude ko zecovi sa ovog foruma ne brini, moj ti je isto jako ali JAKO suzdržan po pitanju pokazivanja emocija. Mi se mazimo i kad dođem obavezno se on zatrči do mene i sve to ali po govoru tijela nikad nebi rekla da mu to paše ili da uživa, skužiš mu samo po očima kada ih baci na "pol 12". Tako da ne brini ak nebu bilo zecoplesova kad poraste i to.
Pogledaj u oči našim zekama, kad u njima vidiš divan sjaj to je Cleo Johnnyeva - još je ona živa, znaj
thunder
Kunić
Kunić

PostPostao/la rea :) » čet ruj 30, 2010 15:16 pm

aham :)
sve mi se nekak cini da cu se nacekat te faze zblizavanja :sad:
dns cak kad sam ga primila u ruke, nije se popiso na mene (kak inace zna :D )...to mi ipak daje neku nadu da napredujemo :rolleyes:
al' me zato posteno izgrebo kad sam ga spustala od nekud :dry:
Kunić
Kunić

PostPostao/la warped » čet ruj 30, 2010 20:10 pm

Možda da ga probaš drugačije držati dok ga spuštaš? Da se nekak osjeća sigurnije, a da i ti budeš sigurnija. :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la rea :) » čet ruj 30, 2010 22:28 pm

ja prije nego li sam ga dobila, procitala sam sve sa stranice za zeceve, tako i ono da ga drzim s jednom rukom ispod guze, a s drugom na ledima, i ne smijem naglo dignut i visoko i to, sve to znam :D.. zato ga sto manje dizem..
al' svejedno, me grebe, a valjda ce prestat s vremenom..
Kunić
Kunić

PostPostao/la warped » čet ruj 30, 2010 22:38 pm

Ja jednu ispod guze (ali ne i capica gdje su joj noktići), a drugu ispod njenih prednjih capica (ali na trbuhu, ne na leđima)... To nam je nekak najsigurnija poza za obje. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la rea :) » pet lis 01, 2010 12:16 pm

a skuzila sam poslje da sam se zabunila, onak kak sam napisala ju drzim, a tak je primim ispod trbuha..=)
neg' pocela sam ju(od sinoc sam skuzila da je ipak zensko :D ) spustat dole postepeno, ( ne cucnem odjednom dole, nego polako) pa me manje ogrebe :D
a i mislim da pocela malo voljeti, jucer je vise puta dala da ju dragam i to dosta dugo, i ne skace mi vise na krevet, :rolleyes: al' kauc je i dalje njezina meta od prvog dana ;D
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan