Zec/kunić nađen u podsljemenskoj zoni! Tražimo vlasnika

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Zec/kunić nađen u podsljemenskoj zoni! Tražimo vlasnika

PostPostao/la Angie.. » sub sij 28, 2012 23:12 pm

Prije 30 minuta našli smo zeca u podsljemenskoj zoni. Točnije na onoj cesti prema Medvedgradu (od Šestina kako se kreće prema sv.Duhu pa skrene prema toj cesti).
Mali je fino kulirao nasred ceste. Čak se još jedan auto ispred zaustavio i gledao što se dešava (prvobitno sam mislila da ga je pokupio).
Izašla sam u nadi da ću ga preplašiti, pošto je prema mojoj prvoj procjeni divlji, i da će se maknuti sa ceste no on je samo stajao tamo.. Pa sam ga pomazila (otklonjene sve sumnje da je divlji), i ubrala mu malo trave i dala mu.

Da ne odugovlačim, dragi i ja smo ga utrpali u gepek (prestrašen je, i nisam ga mogla nositi u rukama u vožnji jer je poskakivao, ovo je bilo bezbolnije za sigurnost vožnje i njega. Stavila sam ga u transporter za mačke, dragi je uzeo trave malo i sada je kod mene. Tražimo vlasnika, rekao je MM da je to sigurno nečiji i da je pobjegao, njegovan je, nije nimalo plašljiv (jedino šokiran) i pošto ne razumijem o zecovima/kunićima (pretpostavljam da je kunić), stavljam sliku sličnu koju sam našla. Smeđe je boje u potpunosti svijetlo smeđe, ovako kao na slici spuštena uheca i mali prčasti repek. Ima još jedan detalj, no neću ga tu navesti da nebi bilo poziva potencijalnih gurmanskih "vlasnika".

slika

Rekla bi da nije jaako mlad, nije sitan, ima ga. Ne želim ga sada uznemiravati tako da ga neću previše dirati ili slikati. Mislim da se možda pothladio i nadam se da nije bubini. Papa kao veliki, mrkvicu i travu.

Molila bih vas savjete za malog/malu, o svemu jer sam imala zeca prije 20 godina zadnji put.
Broj za kontakt je: 091/5740-639 - angie

Hvala svima!!!
Angie..
Kunić
Kunić

Re: Zec/kunić nađen u podsljemenskoj zoni! Tražimo vlasnika

PostPostao/la Angie.. » sub sij 28, 2012 23:25 pm

Pozdrav,

naknadno sam vidjela da je ovo forum iz Srbije, no ostavite temu molim vas, možda naleti vlasnik.
Hvala vam puno! I dršte fige za malog/malu ;)
Angie..
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » ned sij 29, 2012 0:01 am

nemam vremena puno objasanjavat, uglavnom sve o kunicima cete naci na ovom forumu pa malo prosurfjate, ono bitno: nabavite mu ujutro sijena, sijena mora jesti i dajte mu ga u neogranicenim kolicinama, to mu je 80 % prehrane i svjeza voda nek mu je dostupna... trebao bi uz sijeno jesti i kvalitetne pelete, najbolje Cuni Nature od Versel Lage, ostalo sa hranom nemojte pretjeravati, salatu, kupus nemojte slucajno davati...

i ovo nije srbijasnki forum vec hrvatski ali ima clanova odasvud... uglavnom ako zaskripi negdje (nocas), uvjek se mozete obratiti na mobac od udruge, naci cete ga na ovom sajtu...sad zurim :wink:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Angie.. » ned sij 29, 2012 0:10 am

Anby je napisao/la:nemam vremena puno objasanjavat, uglavnom sve o kunicima cete naci na ovom forumu pa malo prosurfjate, ono bitno: nabavite mu ujutro sijena, sijena mora jesti i dajte mu ga u neogranicenim kolicinama, to mu je 80 % prehrane i svjeza voda nek mu je dostupna... trebao bi uz sijeno jesti i kvalitetne pelete, najbolje Cuni Nature od Versel Lage, ostalo sa hranom nemojte pretjeravati, salatu, kupus nemojte slucajno davati...

i ovo nije srbijasnki forum vec hrvatski ali ima clanova odasvud... uglavnom ako zaskripi negdje (nocas), uvjek se mozete obratiti na mobac od udruge, naci cete ga na ovom sajtu...sad zurim :wink:

Joj hvala puno!
Sjeno kupim u pet shopu pretpostavljam? Sada sma cula da travu bas i ne smije previse jesti, da ga napuhuje. No vjerujem da do sutra nece nista biti. Ma do sutra ce biti ok, glavno da nije na hladnom i na cesti.. Sutra cu zvati njih znam sa drugog foruma, pa cemo vidjeti..
P.s. Hvala za info o forumu, zbunilo me sta ima par tema na pocetku za Beograd, pa sam mislila.. Ali sto vise mjesta popunim, to veca mogucnost da nadjem vlasnika, ako nije izbacen..
Angie..
Kunić
Kunić

PostPostao/la Renato » ned sij 29, 2012 0:22 am

Lako moguce da su ga vlasnici ostavili u prirodi u zelji da ga se rijese pa jadnicak lutao!

Najbitnije ti je da sto prije nabavis sijeno i naravno svjeza voda! I mislim da mu ne bi trebala davati travu, pa cak ni do jutra...kunici su preosjetljive zivotinje i jako, jako malo je dovoljno da dode do komplikacija! Sijeno mozes nabaviti u pet shopovima ali najbolje i najkvalitetnije sijeno je naravno domace pa ako imate gdje nabaviti preporucujem! Ne bi bilo lose u prvu ruku uzeti i Cuni Complete pelete od Versele Laga ili Cuni Pro i davati mu oko 3-4 jusne zlice kroz 24h uz neogranicene kolicine sijena! Svakako bi preporucio da se izbjegava zeleno jer ne znate koliko je star, a kunici mladi od 5-6 mjeseci ne smiju jesti nista svjeze....samo suha hrana!

To bi trebalo biti dovoljno za pocetak...mislim da ce se i brzo netko iskusniji javiti da se pomogne ovom malisanu!

I nadam se da nije jako dugo bio sam i razbolio se ili nesto slicno!

Jel kaki mozda i kakve su mu kuglice?!?
Renato
Zečić
Zečić

PostPostao/la Marija123 » ned sij 29, 2012 11:08 am

prehrana: viewtopic.php?f=6&t=246

probajte staviti sliku,radi bržeg udomljavanja.
Bijelka - R.I.P. ljubavi
Marija123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Jura » ned sij 29, 2012 12:12 pm

danas je nedjelja i teško je bilo što kupiti. S obzirom da je Hef nedavno dobil hrpu sijena neće mi biti problem napuniti jednu vreću da imate za prvu ruku, a mogu vam dati i nešto peleta za wc i nešto hrane. Pretpostavljam da je kunić naućen na wc kad je tako pitom.

Ja sam na trešnjevci, pa ako vam nije problem možete svratiti do mene. kontak na PM
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » ned sij 29, 2012 12:14 pm

Samo za informaciju,pet centar radi i nedjeljom.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Angie.. » ned sij 29, 2012 12:17 pm

Evo mene! Mali/a kaka dobro, kuglice.
Sada idem po kavez veci (za macke ili pse), tako da ce biti u vecem.

Kasnije idem do PS, tako da cu kupiti nesko hrane (a za sijeno cu se javiti sada Juri).

Hvala vam svima
IDem brzo pa se javim!
Angie..
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » ned sij 29, 2012 13:24 pm

malac se dobro zbrinul :) ..sretno dalje!
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » ned sij 29, 2012 15:00 pm

?

Za sve informacije i pomoc ili bilo sto drugo mozete s obratiti na broj Udruge za pomoc zecevima i kunicima Zecovi na 091 76 82 188

Na zalost, s obzirom na sve, sumljam da je pobjegao ili izgubljen, prije je ''pustanje na slobodu'' ili ti dampanje na cestu u igri.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Angie.. » ned sij 29, 2012 15:27 pm

Evo mene po ne znam koji put :D
Da javim što se sve izdesavalo. Otisla sam po kavez koji je super, posudile su mi ga cure koje se bave inace sa udomljavanjima maca na drugom forumu. KAvez je veliki, stane unutra sve. I onda sam otisla kod Jure po klopu, i ovim mu se putem jos jednom od srca zahvaljujem, jer me je spasio (inace bi dosla u PS i ajmo gledat).
Bila sam zvala dvije udruge, Mrkvica i Zecovi, nitko mi se nije tada javljao na telefon, i onda kada sam bila kod Jure su me zvali iz Mrkvice i sve smo dogovorili. Uglavnom preko njih ce se udomljavati..
Malo me je Jura uputio u prehranu i smjestaj, tako da sam malo pametnija.

Sada cu staviti oglas na Suzu i sutra cu popodne na poslu isprintat plakatice i izvjesiti, pa cemo vidjeti, ako nista ne bude tj. nitko se ne javi za 2 tjedna, po zakonu mogu traziti udomitelja. I mozda vec sada imamo potencijalnog..
Mali/a kiše, tako da sutra idemo u posjetu vetu, da to vidimo, i da usput pogledaju tamo spol, godine i opce stanje (da ga sad ne stresiram previše).

Imam puno upitnika iznad glave (poput onog što sam pitala udrugu Zecovi dali je normalno da se baca kada ide leći hehe), no ide pomalo :D

Evo 3 slikice, nisu savršene no za prvu ruku..
Hvala još jednom svima na pomoći, javljam se ;)

Ovdje papa

slika

slika

A ovdje se hitil u wc hehe i legao (pa pretpostavljam da ne kuži gdje se obavlja nužda, tj nije naviknut na jedno mjesto)

slika
Angie..
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » ned sij 29, 2012 15:34 pm

vrag mali :) ...još bu on ostal kod tebe :D
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Angie.. » ned sij 29, 2012 15:45 pm

Jura je napisao/la:vrag mali :) ...još bu on ostal kod tebe :D

Ma pretrpana sam ja :D
Uz macku i 2 psa, ovo bi bilo prevec :D hehe.
Angie..
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » ned sij 29, 2012 16:11 pm

A micek, meni izgleda ko decko, ima mocnu glavu :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan