Moja zečica Bubica :)

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Re: Moja zečica Bubica :)

PostPostao/la markiza » čet srp 18, 2013 21:37 pm

Sto se tice psa kojeg si imao razumem da si hteo da on zivi kao i u prirodi i znam da u prirodi se zivotinje bore sa svojom vrstom, cak se i jedu izmedju sebe ali naravno misljenja su razlicita. Ja mislim da ako je vec i covek tu uz zivotinju da treba da je zastiti te surove strane prirode al' eto ti mislis da zivotinja treba sve to da prodje, i tu nam se misljenja ne poklapaju. Necu ni da postavim pitanje ko je upravu al, ja sam valjda ceo zivot dete u dusi i mene boli i ta surova strana prirode i vecito placem kad gledam emisije o zivotinjama i kad vidim npr. da je neka ptica grabljivica pojela necije mladunce ili da je majka cim joj je mladunce prohodalo ostavila samog da se snalazi u prirodi i zivi svoj zivot. :sad:

UUuuuuuu pa bas ti je veliko dvoriste "samo" 10 puta vece od moga :wink: pa dobro je da su te zekica ne zagubi :D lepo je da ima toliki prostor i razumljivo da bi ti trebalo mnogo novaca da ga ogradis ali zato mozes zekicu malo da pripazis da ti ne ode :) dosadna sam jel' da :rolleyes:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la oktopod » čet srp 18, 2013 22:16 pm

Jeeeeeesi :belj: Ma šalim se, ne brinite se za zečicu, sve je to već razrađena i proverena kombinacija, nisam je juče pustio da šeta pa slikao za forum :belj:

I mene ganu ti prizori sa mladuncima, evo i sad kao "mator" uvek promenim kanal kad sumnjam da će neki mladunac da strada :blush:

Pas mi je bio pokupljen sa ulice, prava džumara, pa je red bio da takav život malo i proživi, lajao je po ceo dan i samo smišljao kako da šmugne malo kod drugara kad ga pustimo :zmirko:
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet srp 19, 2013 8:32 am

nemoj se ljutiti, ne kaze nitko da ti ne volis zivotinje, ali stavovi su ti na razini srednjeg vijeka..pogotovo ovo vezano za psa..zasto bi on morao iskusiti sto je seks? jel te briga i za tu kuju? sto je s njome poslje bilo? sto su ucinili s njenom djecom? jel znas da ovakvi stavovi dovode do toga da ima hrpa napustenih i zlostavljanih zivotinja zbog ljudi koji si briju na neku svoju varijantu "prirodnog"..jel ti shvacas da cim si nahranio tog psa da si potpuno poremetio prirodni tijek? a ovo da se tukao s drugim psima da bi ocvrsnuo i valjda po tvom misljenju postao musko tim je notorna glupost..voljela bih vidjeti kako bi tebi bilo da tebe net5ko nabije kako bi malo ocvrsnuo i pokupi ti tvoju zenu/curu jer eto tako smo to i mi radili prije otprilike isto toliko godina kao i ovi psi..
..ne zelim ovo pretvoriti u nikakvu svadu i vrijedanje, ali jednostavno ne mogu sutjeti na ovakve stavove..zekica je lijepa i ima fora kucicu, a sto se tice ogradivanja dvorista uvijek se moze ograditi jedan dio :wink:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la oktopod » pet srp 19, 2013 11:11 am

Moj pas je osetio šta znači biti pas.

Doveo sam ga sa ulice i čuvao. Živeo je lepše i duže nego bilo koji iz njegovog legla. Tu kuju smo takođe hranili, kada su maleni stasali, svi su skupa otišli što znači da ipak više vole divlji život iako su kod mene imali hranu i pažnju. Uopšte ne znači da su mali bili od mog psa, čak je kod pasa moguće da postoji više očeva nad istim leglom. Moj pas je samo bio dobar da je dovede kući :) Ona bi svakako ostala skotna, puštao ja mog psa ili ne, ima dosta lutalica tamo kd mene koji su je danima pratili, nisam ih ni pre ni posle video u tolikom broju, video sam i da se seksa sa nekim velikim belodlakim :)

Ima tu puno faktora u mom privatnom životu i problema koje ne znate i ne treba da znate, reći ću samo deo a to je da su psa doneli pokojni baba i deda i vezali ga kanapom od pola metra pored i stavili staro bure da mu bude kućica, onda smo mi napravili kućicu, kupili lanac i obrtšu, kupili džakove hrane da ne bi jeo samo hleb i tako dalje, tako da prilično smo se mi bavili oko tog psa, to što smo ga puštali malo da luta je bilo dobro, sve loše što mu se desilo pa i ta pogibija je kad ga je puštala moja tetka koja tamo živi i koja je psihički bolesnik i puštala ga je noću isključivo jer joj j smetalo što laje a onda ga po dva dana ne veže, mi smo ga puštali kad smo mi tu, igrali se s njim, kad malo ode u lutanje to je bilo preko dana, na pola sata i nikad se nije vratio povređen ili nešto...

Ima tu dosta da se kaže što vi ne znate, kažem vam ovo je samo tekst i stvari nisu crno bele.

Zimi je imao poseban smeštaj, u starom kokošinjcu koji smo oprali i okrečili, dole daske pa seno pa ćebad, unutra cela kućica ubačena, na ulaz u kokošinjac ćebe, veterinar kad god je dolazio je imao samo reči hvale i govorio "eh da više ljudi ovako brine o psu, a ne samo na lanac od pola metra, činija s vodom i kora hleba", kod mojih komšija psi ne požive duže od 2, 3 godine i onda donesu novog, selo je to ne bi verovali kakav je odnos prema životinjama...
oktopod
Kunić
Kunić

PostPostao/la oktopod » pet srp 19, 2013 11:23 am

Možda sam dosadio al evo da steknete malo utisak i o meni...ovo su slike sa fejsa, album je javan, ne morate me dodavati za frenda.

Slike sa placa, ima tu i zeka i pas i divlji zeka kojeg odgajamo sada:
https://www.facebook.com/igorfejs/media ... 915&type=3

Slike sa rta Kamenjak na Istri gde sam našao povređenu kornjaču pa smo zvali akvarij Pula koji su je rehabilitovali:
https://www.facebook.com/igorfejs/media ... 915&type=3

Mali zec divlji kojeg sada odgajamo:
viewtopic.php?f=6&t=7086

Životinje koje sam izronio su vraćene nazad u more, nisam ubio ni puža, školjke sam nalazio već prazne.
oktopod
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan