Strah od laminata - pomoć!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Strah od laminata - pomoć!

PostPostao/la donattello » uto pro 07, 2010 14:26 pm

Ovako ljudi moji.
Znate da ja imam zeku,ime mu je Zizi,prije je bio Donattello,ali sam odlučila da je predugačko.
Dakle,on je sad često u kući,a najveću problem je taj što ja njemu moram pravit cijeli puteljak od malih tepiha i krpa jer se gospodin boji hodati po laminatu :lud: Jedino kada ga vidim na laminatu,to je uvijek u trenutku kada jede kablove i onda se nekak dogega do tam (al ga otjeram naravno)...Što da radim da otjeram taj strah od laminata?Jednostavno neće da hoda po njemu i samo na tepihu se drži :wub: Any advice?
♥ Falit ces mi mala ludo :( Donattello ♥♥
donattello
Zekonja
Zekonja

Re: Strah od laminata - pomoć!

PostPostao/la zeko Simba » uto pro 07, 2010 15:01 pm

Mnogi ne žele hodati po podlozi koja im nije sigurna. Kliže im se i ne mogu se kretati kako treba i zato to izbjegavaju. Nema tu neke pomoći
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la martina » uto pro 14, 2010 22:30 pm

I moj zeko se boji laminata...mislim da se dosta njih boji toga...kada hoda po njemu klize mu se i uvijek se jako prepadne...tako da smo mi vecinu laminata u kuci prekrili tepisima i stazama tako da sad nema problema...
R.I.P. Slatkica :(
Lijepo spavaj najdraze moje...puno te volim...
martina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Klio » sri pro 15, 2010 19:50 pm

Nema pomoci, prosto zeka ne voli i to je to... Postavi mu stazice tako da ce prelaskom sa jedne na drugu izgubiti strah ali nece voleti laminati i dalje. Isto tako vecina zeka su nespretni na laminatu pa prilikom pokusaja da skoce na kreveti ili bilo gde moze da se povredi...
Nemoj ga prisiljavati na laminat ako se boji...to se ne moze nauciti. Od moja tri zeca, samo jedno moze da ide po laminatu i parketu, Krcko ne voli nikako, jedino prilikom prelaska sa jedne stazice na drugu, Bibi ide ali jedino trckara po stazicama i tepisima....
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan