novajlija

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la altan » sub pro 20, 2008 16:56 pm

Moj Altan je jako malo pio..znali smo se zezat da je pustinjski zec..prek dana skoro nista..po noci malo..tak da brijem da i nije neki problem..a ova mala se oblokava stalno :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » sub pro 20, 2008 18:38 pm

Našla sam podatak (od onih vetova it PC-a) da kunići dnevno piju 0,5-1,5 dl po kg
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kunić Leopold » uto pro 23, 2008 20:21 pm

Dugo nema vijesti... kako zeko?
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mojZeko » sri pro 24, 2008 19:00 pm

joj sorry nisam imala vremena u zadnje vrijeme da se javim svima se ispricavam pa kako da vam kazem sto se vde tice recimo da popije u toku 24 h oko 2 dcl vode to sam bas pratila nemam pojma u cemu je fora ali zaista jako malo pije vode iako mu rjetko dajem zelenis tipa listove persina i listove mrkve recimo mrkvu mu dajem jednom sedmicno ali domacu iz baste a sto se listova tice jako rijetko mozda tri puta otkako je kod mene i zaista je jako voli nema proliv poslije samo vitaminsku stolicu ali posto nisam sigurna koliko je star izbjegavam to mada misalim daa bi morao biti stariji od 6 mj
mojZeko
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 25, 2008 20:09 pm

Pa 2 dcl vode je normalna količina
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubica » čet pro 25, 2008 20:13 pm

Za neke je 2 dl jako puno - Buba je pila mozda 1 dl dnevno, a ponekad ni toliko. A ova mala buhtlica sad pije ko deva, non stop je u vodi. To ti je sve individualno, oni sami znaju koliko im treba.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ju-ju » pet pro 26, 2008 8:13 am

pozdrav svima a posebno tebi komšinice :wink:
i ja sam iz zenice i kad čitam ove tvoje postove vidim sebe prije 8 mjeseci kada sam kupila ju-jua. vrlo si zabrinuta oko mnooooooooooooooogo stvari. pusti neka nesto ide i spontano, ipak je kunic zivotinja koja bi se snasla sama i u prirodi bez ljudske pomoći, zar ne?
imam dvoje djece i jasno mi je o cemu pises. zeki treba vremena i uzivacete sa njim svakim danom sve vise.
najbolji veterinar u zenici ti je dr. Gladan na Mokusnicama a mozes i u veterinarsku stanicu.(ponekad ce ti se uciniti da si i sama veterinar zahvaljujući ovim divnim ljudima na forumu :wink: )
drago mi je da sam na ovom forumu srela nekoga iz zenice i nadam se da cemo cesto komunicirati o svemu sto je vezano za nase ljubimce.
a to sa hranom...................ma nista to nije tako komplicirano..........ma hajde posalji privatni post o detaljima
pozdrav :keki: :zeko3:
zeko ti je presladak a mog zekača mozes vidjeti u filmovi, slike........."upoznajte me"
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pet pro 26, 2008 21:33 pm

ju-ju je napisao/la:, ipak je kunic zivotinja koja bi se snasla sama i u prirodi bez ljudske pomoći, zar ne?

Ovi naši kunići se sigurno ne bi snašli sami u prirodi.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » pet pro 26, 2008 22:28 pm

Vijek trajanja u prirodi im je cca 24-48 sati!
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la ju-ju » sub pro 27, 2008 8:08 am

24h? :huh: nisam znala
a ne bih, naravno, ni testirala njegovu snalažljivost, mislila sam više na ponašanje u prirodi gdje su vrlo opušteni i baš uživaju, barem ovaj naš kada ga vodimo na izlet tokom ljeta. jedino što traži je neki zaklon da nije sasvim na otvorenom.
iz iskustva,a i na osnovu slika na ovom forumu,da se zaključiti da ima različitih tretmana ishrane, smještaja, druženja....ali svi kunići su sretni i zadovoljni i uglavnom dobro prihvataju to što im se nudi. mislim da nisu prezahtjevni ljubimci, možda ponekad ljudi iskomplikuju stvari. važno je da ne jedu ono što se pouzdano zna da ne smiju (npr. čokolada, zelena salata).
to najbolje znaju ljudi koji su imali(ju) nekog drugog ljubimca.oko svakog drugog četveronožca je potrebno više brige, odgovornosti, posjeta veterinaru, skuplja je hrana i smještaj, rizika o mogućoj agresivnosti prema djeci, uništavanju namještaja........
otkad imamo zeku ja često preporučujem ljudima isto jer pouzdano tvrdim da su vrlo jednostavno životinje kojima treba puno nježnosti i vrlo malo pravila oko ishrane i smještaja. zato mi je žao ako neko bi neko odustao od kupovine ili udomljavanja zeke zbog bojazni da neće moći udovoljiti njegovim potrebama.
prije moje odluke o nabavci Ju-jua ja sam pročitala puno stvari na ovom forumu koje su mi bile jedina smjernica i, zaista, uz pridržavanje uputa nema nikakvih komplikacija.
zato, vi koji ovo čitate a još nemate dugouhu premedenu lopticu u svom domu, trk u prihvatilište ili pet-šop i spasite nekog zeku svojom ljubavlju i nježnošću a sve ostalo dolazi spontano (uz redovito praćenje ovog foruma)
:kiss:
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la mojZeko » sri sij 07, 2009 22:36 pm

ej ljudi moj zeko je poceo da sivi sve se vise linja i javljaju mu se sive dlacice koje su ostrije od onih bijelih sta bih to moglo biti
mojZeko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri sij 07, 2009 22:38 pm

To je nova dlakica tek izrasla
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la mojZeko » pon sij 12, 2009 18:13 pm

ali ne kontam samo na pojedinim mjestima mu izrasta ta siva dlaka ostalo je bijelo hoce li postati siv i mnogoooooooo se linja sve vise i vise nemam pojma u cemu je fora
mojZeko
Kunić
Kunić

PostPostao/la anci » pon sij 12, 2009 20:15 pm

moja čupka je inace siva ali je nakon linanja dobila malo tamno sivih fleka i smeckasto sivu dlaku a sto se tice linanja samo ga četkaj bar jednom na dan i ako imas daj mu 2 cm malt paste (moze i za mace samo pripazi da je obicna a ne ona od sira)ja sam danas iz čupke izcetkala sigurno 2-3 šake dlake

e da vidjeh tamo da je lilo napisala da je čudno da nepopije ni jedan dcl vode :hm: moja čupka preko dana uopce nepije a preko noci neznam (Ako ista popije samo lizne jer ujutro ima jednako vode)iako ona jede dosta svijezeg :hm: :hm: :huh:
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anci » pon sij 12, 2009 20:18 pm

neznam koliko je zeko star ali ako ima 5-6 mijeseci mozes ako nemas malt pastu mu dat kolutic banane
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan