24h?

nisam znala
a ne bih, naravno, ni testirala njegovu snalažljivost, mislila sam više na ponašanje u prirodi gdje su vrlo opušteni i baš uživaju, barem ovaj naš kada ga vodimo na izlet tokom ljeta. jedino što traži je neki zaklon da nije sasvim na otvorenom.
iz iskustva,a i na osnovu slika na ovom forumu,da se zaključiti da ima različitih tretmana ishrane, smještaja, druženja....ali svi kunići su sretni i zadovoljni i uglavnom dobro prihvataju to što im se nudi. mislim da nisu prezahtjevni ljubimci, možda ponekad ljudi iskomplikuju stvari. važno je da ne jedu ono što se pouzdano zna da ne smiju (npr. čokolada, zelena salata).
to najbolje znaju ljudi koji su imali(ju) nekog drugog ljubimca.oko svakog drugog četveronožca je potrebno više brige, odgovornosti, posjeta veterinaru, skuplja je hrana i smještaj, rizika o mogućoj agresivnosti prema djeci, uništavanju namještaja........
otkad imamo zeku ja često preporučujem ljudima isto jer pouzdano tvrdim da su vrlo jednostavno životinje kojima treba puno nježnosti i vrlo malo pravila oko ishrane i smještaja. zato mi je žao ako neko bi neko odustao od kupovine ili udomljavanja zeke zbog bojazni da neće moći udovoljiti njegovim potrebama.
prije moje odluke o nabavci Ju-jua ja sam pročitala puno stvari na ovom forumu koje su mi bile jedina smjernica i, zaista, uz pridržavanje uputa nema nikakvih komplikacija.
zato, vi koji ovo čitate a još nemate dugouhu premedenu lopticu u svom domu, trk u prihvatilište ili pet-šop i spasite nekog zeku svojom ljubavlju i nježnošću a sve ostalo dolazi spontano (uz redovito praćenje ovog foruma)