Sutra u 12h smo naručeni na operaciju u Bubu i zanima me postoperativni tijek.
Na što treba obratiti pažnju poslije operacije i kako paziti zekana?
Tnx.
Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

altan je napisao/la:Kod svih operacija, ali i opcenito, potrebno je pripaziti na prehranu zeke..Jako je bitno da ne prođe dugo razdoblje, a da zeko ne jede (ne duže od pola dana!)..ako zeko ne želi jesti sam treba ga hraniti na špricu..znaći nabaviti preventivno šprice, ako je moguće critical care, sok od ananasa i sab simplex (od nejedenja može doći do začepa)..zeki ponuditi jesti ono što voli kako bi što prije poćeo jesti..vodu staviti u zdjelicu jer je iz nje lakše piti.. Budući da zeko ide na operaciju kuka, potrebno mu je osigurati ograđen prostor obložen nećim mekanim (madrac, jastuci..) kako se zeko ne bi ozljedio pri pokušaju ustajanja/kretanja te kako bi mu se kretanje ipak malo ograničilo..mekanu podlogu bilo bi dobro prkriti pelenama za životinje (štence, mačiće) da upiju mokraću (ako zeko ne može otići na wc) kako ne bi u njoj ležao..taj "kutak" bi trebalo organizirati na nekom mirnom, zaklonjenom mjestu kako bi zeko bi izložen što manjem stresu..
Molim te mi reci gdje je rađena kastracija?
E sad, pazimo je i nudimo, imamo pripremljen frutek od jabuke, veliku špricu i samo treba smiksati hranu i špricom dati. Okružena je sijenom, na dohvat joj je, u velikom je kavezu. Prvu noć je bila ko mali tuljan, a sad i sama tijekom noći se pomjera. Dr. joj je dao lijek protiv bolova (morfij) pa je uspavana, povremeno digne glavicu, ali uglavnom miruje. Dosta smo je mazili i tješili je, ali sada je okrenula nam guzu i puštamo je na miru. Nadamo se da idemo ka boljitku.
Javljat ću se sa novim iskustvom dešavanja, da drugi vlasnici zekana, ako im se nedaj bože ovo desi, mogli iz prve ruke doznati gdje, kuda i kako se ponašati u skladu sa situacijom.
tracybrser je napisao/la:baš mi je žao što se baš vama dogodilo

markiza je napisao/la:Pa mislim da ce biti dobro

markiza je napisao/la:Sta je rekao veterinar?
(valjda je zbog zatočeništva bila razdražljiva ili se bojala da ćemo je vratiti u kavez).

nema sta da mi se zahvaljujete sto pitam za zeku ja bih volela da sve zeke na svetu budu zdrave i da pozive dugo dugo najduze toliko ih volim a znam kako je meni samo kad mi se ucini da mi je zeko nesto tuzan ili da mu nije dobro koliko se razalostim i uplasim a mogu samo da zamislim kako je vama koji prolazite kroz operacije i bolesti sa svojim zekama, pa ja eto bar zelim da pruzim podrsku ako imalo moze da vam znaci 

tracybrser je napisao/la:gdje si je sterilizirao?

Natrag na Zdravstvene rasprave
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.