Mia nece jesti,kunja

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la sanjita » sub vel 02, 2008 18:02 pm

...kupujemo zelenis uglavnom po ducanima tipa Getro i na placu...palo mi je na pamet cak i trovanje prije nego nam je vet reko o cem se radi...mi nazalost nemamo nikog od kog bi mogli kupovati pouzdano nespricano povrce,niti nemamo svoj vrt tako da ovisimo o placevima i ducanima :sad: :ljut: ...ja joj to perem i gulim i brisem koliko mogu al sve ostalo je van mog utjecaja...skepticna sam i ja malo u vezi tog povrca...bitno da smo reagirali na vrijeme i da smo opet oni stari :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » sub vel 02, 2008 18:04 pm

sanjita je napisao/la:bitno da smo reagirali na vrijeme i da smo opet oni stari :)

to je najvažnije :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sub vel 02, 2008 18:24 pm

tvoj zeko može biti jako sretan što te ima :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ina » sub vel 02, 2008 18:35 pm

Ja sam odustala od povrća iz dućana nakon ta dva napuhavanja. Kad je vrijeme ok, sadim mu zelenjavu na balkonu, a inače onu travu za mace.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub vel 02, 2008 20:57 pm

Travu za mace? kaj jedu rado to? ja se u to sadjenje i kad sto uspijeva stvarno ne kuzim :hm: ,bila sam dobila teglicu bosiljka i uvenuo mi je za par dana,makar sam se brinula,jos uvijek neznam zakaj mi nije uspjelo :hm: ..znam da u pet shopu ima za kupit za njih neka trava...mogu probat na proljece ponesto posadit,ako uspije super,nitko sretniji od mene... :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » sub vel 02, 2008 22:23 pm

Možeš probati i pšenicu (božićnu :D )
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » ned vel 03, 2008 10:29 am

Ja sam kupila tegle za balkon i tamo sadim od 5-10 mjeseca mrkvu, bosiljak, timijan, kopar i to Slavko rado papa. A stalno ima travu za mace, odnosno zeke.

I mi smo sinoć imali sličan problem. Taman smo se spremili za van(dečko se već obuo) i idem staviti Slavka u kavez kad ono skužim da mu nije dobro. Legao se potrbuške u svoj kut i nekako čudno ide sa stražnjim nogama, kao da si pokušava masirati trbuh Odmah samo ga izvukli iz tog kuta i skužili da je malaksao i da mu jako paše kada ga masiramo. On je veliki izjelica, ali tada nije htio ništa pojesti. Tada sam vidjela da se nema što čekati i odmah sam zvala Bubu (subota u 19:45). Napominjem da je Slavko zadnji put jeo i kako u 19 sati, a to se počelo događati u 19:30.
U Bubi smo bili u 20:10, dr.Saša da je pregledao i spomenuo mi ovaj slučaj. Dobili smo Reglan (2injekcije), utvrdili da smo se od 2.11. udebljali 50 g(sada imamo 2150g, to je ništa prije godinu smo imali 2450), izmjerli temp(38,4). Otišli smo potom u dežurnu ljekarnu i Slavko je oko 21:15 dobio i pola tablete aktivnog ugljena (Saša je rekao količinu).
U 23:20 Slavko je počeo normalno jesti, piškiti, kakati i skakati na stol, onaj stari.

To je kraj mog opširnog izvještaja. Htjela bih samo istaknuti da se stvari mogu brzo riješiti ako se na vrijeme reagira (i naravno kada slučaj nije kompliciran). Nikad ne treba čekati da se nešto samo riješi
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » ned vel 03, 2008 12:59 pm

Spomenuo nam vas je doktor danas :) ...super da je Slavko dobro,slazem se u potpunosti da se treba sto prije reagirati...
..mi smo odlicno :) ,danas dobili zadnju pikicu...veterinarima i Bubom skroz zadovoljni al se nadam da necemo vise imat potrebe ici tamo :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » ned vel 03, 2008 14:45 pm

Ina pa od kud sad to i Slavku? :sad:

drago mi je da su i Mia i on dobro :luv:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » ned vel 03, 2008 14:55 pm

Uopće ne znam kako se to dogodilo jer je jeo sve uobičajeno. Od zelenog samo malo trave za zeke, ali bila je u potpunosti suha. Jučer je pola sata prije simptoma pojeo mali kolutić suhe banane prvi puta u životu.

I mi smo dans bili u Bubi. Dobio je još jednu injekciju Reglana, i vitamin B (jadan, baš ga je zapeklo) jer je vet rekao da mu je želudac još malo napuhan. Inače jede, pije, kaka i piški. I sad mu moramo dati još malo aktivnog ugljena.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » ned vel 03, 2008 15:02 pm

ina je napisao/la: i vitamin B (jadan, baš ga je zapeklo)

ah, što smo osjetljivi :wub: moje prase je na sve naučeno :rolleyes:

Ne vjerujem da je to od banane :hm: inače se normalno ponaša?
Neka jede puno sijena i stavi mu Pro-digest u vodu.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » ned vel 03, 2008 16:45 pm

Da osjetljivi smo :rolleyes:
Jede sijeno i Prestige, sad sam mu dala ugljena i u vodu Pro-digest. Imam i Santalinu, piše da ide na hranu? :blush:
Bojim se da ne pretjeram sa svime.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » ned vel 03, 2008 18:03 pm

Pa kak se ponaša i kakve su kuglice? Ak je ok, ja mu ne bih davala, jel idete sutra opet vetu?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » ned vel 03, 2008 21:25 pm

Sve je ok, on je od noćas kao stari. Sad sjedi pored laptoma i preživa sijeno. Soba mi je kao štala.
Sutra se samo čujemo sa veterinarom, mislim da neće biti potrebe da idemo.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » uto vel 05, 2008 20:27 pm

Jesu se Mia i Slavko skroz oporavili?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.