Pomoć! Hitno!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Pomoć! Hitno!

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sub tra 06, 2013 13:14 pm

Javljam se s lošom vijesti, moj veseli zeko je bolestan, jučer u jutro sam njega i frendicu pustila van da se istrče, bili smo svi zajedno u šetnji( moja soba), mazili se, igrali, čak su mi se i pokakali u sobu! Kada sam ih ponovno vratila u kavez u wc-u sam našla nešto manje kuglice nego inače, normalno formirane i samo mrvu manje od uobičajenih, ja sam se svejedno zabrinula i razdvojila kuniće kako bi mogla pratiti situaciju! Flo je ostala u jednom kavezu, a Janko u drugom, kada sam opet došla u sobu pogledati svoje loptice, imala sam što vidjeti Janko je imao proljev, no unatoč tome i dalje je grickao sijeno, ja sam ga cijelo vrijeme promatrala i uočila da je nakon nekog vremena počeo odbijati ikakvu hranu, nije ni maltici htio prići! Čim je tata došao s posla odvezla sam ga veterinaru, tamo je dobio injekcije i došli smo doma, predvečer je bilo nekih malih suhunjavih kuglica, no ne kako bi trebalo biti i nije ništa jeo! Jutros je opet bio kod veterinara i stanje mu se pogoršalo, izgubio je na težinu, opet je bilo proljevaste stolice i ništa ne jede, dobio je opet pikice i infuziju! Sada smo dom nadamo se boljitku no on se ne događa, mišić malii dalje ne jede, ne pije i počinje škrgutati zubima, što znači da se bol pojačava!Što da radim, stvarno mi treba bilo kakav savjet i pomoć! Jučer do 14 h je on bio najveseliji zeko, a sada se bojim da ga više neće biti! Da i nisam to gore napisala, jadničak je nakon toga proljeva počeo kihati i čujem njegovo disanje, onako je škriputavo kao mi kada smo prehlađeni! Vet je rekao da su pluća ok, da se ne čuju nikakvi šumovi! Što napraviti? Užasno mi je što je bolestan i što se muči, samo želim da ozdravi! Što se tiče propuha ili sličnoga na tome nije bio, jer je njihov kavez u posebnoj sobi, a njezina vrata su zatvorena ako otvaram prozore! Prehrana je bila standardna sijeno i peleti! Što se događa mojem mišiću, što je moglo uzrokovati njegovu bolest? :sad:
Bunnys my best friends! Flo&Janko
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

Re: Pomoć! Hitno!

PostPostao/la lorena105 » sub tra 06, 2013 13:31 pm

jel pojeo komadić tepiha, papira ili nešto slično? jel u zadnje vrijeme jeo jako malo sijena? dal pije sad išta protiv proljeva? banana inače zatvara ali neznam da li bi ju zeko pojeo budući da ništa neće, onda napravi blagi ruski(indijski) čaj i stavi u njega pro-digest , ako misliš da je moguće da se nečime otrovao daj 1/4 tabletice aktivnog ugljena, ... forsiraj samo sijeno i vodu , al ne smiješ dopustiti da ništa ne pojede kamo li popije unutar max. 24 h. kihanje možda ni ne mora imati veze s proljevom ako nije konstantno, možda ga je što se tiče toga nešto samo iziritiralo, a jel ima grčeve? ako ima dati santalinu a možeš i umjesto toga ako nemaš dječje kapi protiv grčeva, prati situaciju i javljaj kako se odvija, možda ti još netko iskusniji nešto kaže
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sub tra 06, 2013 13:41 pm

lorena105 je napisao/la:jel pojeo komadić tepiha, papira ili nešto slično? jel u zadnje vrijeme jeo jako malo sijena? dal pije sad išta protiv proljeva? banana inače zatvara ali neznam da li bi ju zeko pojeo budući da ništa neće, onda napravi blagi ruski(indijski) čaj i stavi u njega pro-digest , ako misliš da je moguće da se nečime otrovao daj 1/4 tabletice aktivnog ugljena, ... forsiraj samo sijeno i vodu , al ne smiješ dopustiti da ništa ne pojede kamo li popije unutar max. 24 h. kihanje možda ni ne mora imati veze s proljevom ako nije konstantno, možda ga je što se tiče toga nešto samo iziritiralo, a jel ima grčeve? ako ima dati santalinu a možeš i umjesto toga ako nemaš dječje kapi protiv grčeva, prati situaciju i javljaj kako se odvija, možda ti još netko iskusniji nešto kaže

Nije mogao pojesti ništa, mislim na tepih( uopće ih nemam u sobi) i papir, nije mu bilo dostupno! Ja sam bila cijelo vrijeme s njima, a i nisu bili dugo pušteni, možda pol sata i baš sam pazila na njih! Iako sada propitujem svaku mogućnost, više ni u što nisam sigurna! Zeko je malen i ne smijem mu dati bananu, star je 2 i pol mjeseca! Jučer je do negdje 16 h jeo, poslije više nije htio, sada mi ga je žao maltretirati tako jadnog bolesnog, ali očito mi ništa drugo ne preostaje! Jel moguće da je to kokcidioza? Ne znam uopće što bi mislila, a o njoj sam čitala! Ne znam zašto kiše, sve se povezalo!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la lorena105 » sub tra 06, 2013 13:47 pm

nisam sigurna dal bi bila crijevna kokcidioza :hm: a što je rekao veterinar? jel znaš možda koji je lijek davao kroz injekcije?
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sub tra 06, 2013 13:53 pm

lorena105 je napisao/la:nisam sigurna dal bi bila crijevna kokcidioza :hm: a što je rekao veterinar? jel znaš možda koji je lijek davao kroz injekcije?

Mislim da je dobio baytril, ad3e i b12 vitamine te reglan, danas ga nisam ja mogla voditi veterinaru već je to mama radila, tako da ne znam što je danas dobio! Glasno diše, kada uđem u sobu čujem ga, nekada zvuči kao da zviždi, ne znam kako bi opisala taj zvuk, ono kao kada nam svira u plućima dok dišemo! To čujem iz njegovog nosića, kada mu slušam pluća ne čujem taj zvuk! Taj zvuk se ne čuje neprekidno, nekad ase čuje pa prestane!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la lorena105 » sub tra 06, 2013 13:58 pm

jel ima iscjedak iz nosića? i jel stalno mokra njuškica? :huh:
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sub tra 06, 2013 14:00 pm

lorena105 je napisao/la:jel ima iscjedak iz nosića? i jel stalno mokra njuškica? :huh:

Ništa od toga, samo taj zvuk i kihanje!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » sub tra 06, 2013 15:04 pm

mora nastavit is terapijom antibiotika

jel jede sta ili nis, jel ima kuglica, kakve je volje, jel se mice ili samo kunja? kod kojeg veta ste bili?
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sub tra 06, 2013 15:10 pm

Lady Stardust je napisao/la:mora nastavit is terapijom antibiotika

jel jede sta ili nis, jel ima kuglica, kakve je volje, jel se mice ili samo kunja? kod kojeg veta ste bili?

Ništa ne jede, sve sam mu ponudila, samo ponjuši i ostavi, ima pune jasle sijena, vode, ništa ne želi! A što se raspoloženja tiče, kunja, samo leži, malo se premjesti i to je to! To se sve jako brzo dogodilo, jer je on jučer do 16 bio malo mirniji i jeo je, oko pola 17 više nije htio jesti, a u 18 smo bili kod veta i danas u jutro u 8h. Ja sam iz Siska, tako da smo bili u veterinarskoj ambulanti Argus!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la warped » sub tra 06, 2013 18:46 pm

I ja sam iz Siska, to je kod Maria, jel?

Probajte u Petrinji kod veterinara Pendića (br. 098/176-9532). Meni su ga preporučili kao veterinara koji je puno bolji s kunićima nego Mario.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la warped » sub tra 06, 2013 18:51 pm

Napisat ću novi post da ti ne promakne ako dodam u onaj... Ako bude potrebno, spojit ću ih naknadno u jedan post.

Uglavnom, htjela sam reći da Pendića možeš nazvati i sve mu ispričati, ja sam jednom sigurno 20 min bila na mobu s njim. Čovjek ima predivnu osobnost. Ne samo da ti sve potpuno besplatno ispriča (ok, za cijenu poziva, no to ne ide njemu), već te i umiri svojom smirenošću i stručnošću.

Dakle možeš ga nazvati iako je zeko na terapiji kod Maria.
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » sub tra 06, 2013 19:19 pm

warped je napisao/la:I ja sam iz Siska, to je kod Maria, jel?

Probajte u Petrinji kod veterinara Pendića (br. 098/176-9532). Meni su ga preporučili kao veterinara koji je puno bolji s kunićima nego Mario.

Hvala na savjetu! Sada je vikend pa nemam bas nekog izbora, a vidjet cu kako ce se situacija razvijati! Bila sam kod Mario, ja se ne mogu pozaliti na njega! Drzite fige da zeko ozdravi!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » ned tra 07, 2013 12:33 pm

Zeko ti mora jesti to da znas ako odbija moras na spric da ga hranis a po tvojim postovima vidim da ja juce poslednji put jeo u pola 17h jel sam upravu? Ako ti ne jede 24h to nije dobro neka me iskusniji isprave ali obavezno nabavi spric u apoteci i prati savete iskusnijih na forumu a i poslusaj savet da pozoves tog veterinara iako je vikend jer mislim da ne smes da cekas. Ne zelim da ti unosim paniku ali javice se neko od iskusnih sa foruma ko ce ti bolje objasniti sta ti je ciniti. Zelim da ti zeko sto pre ozdravi i drzim palceve :zeko1:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » ned tra 07, 2013 12:49 pm

markiza je napisao/la:Zeko ti mora jesti to da znas ako odbija moras na spric da ga hranis a po tvojim postovima vidim da ja juce poslednji put jeo u pola 17h jel sam upravu? Ako ti ne jede 24h to nije dobro neka me iskusniji isprave ali obavezno nabavi spric u apoteci i prati savete iskusnijih na forumu a i poslusaj savet da pozoves tog veterinara iako je vikend jer mislim da ne smes da cekas. Ne zelim da ti unosim paniku ali javice se neko od iskusnih sa foruma ko ce ti bolje objasniti sta ti je ciniti. Zelim da ti zeko sto pre ozdravi i drzim palceve :zeko1:

Hranila sam ga ja na spricu, a i sam je jeo, malo, ali je jeo! Danas smo bili kod veta, opet je dobio lijekove, sada je u sobi u koju se ne ulazi puno kako bi bio na miru i odmarao se! Ja ga spijuniram s vremena na vrijeme! Glocka sijeno, liznuo je malt paste! Sada nije bilo proljeva, ocistio si je guzu ono sto ja nisam mogla( oprala sam ga i osisala ono sto se slijepilo)! Sutra idemo opet kod veterinara pa cemo vidjeti! Hvala svima na savjetima! Naravno da cu ih poslusati!
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la maky&zagy » ned tra 07, 2013 16:17 pm

Ali ako kunić ima proljev zašto mu daješ malt pastu? Ona se koristi kod začepa.
maky&zagy
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan