Briga o premladim kunićima

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Briga o premladim kunićima

PostPostao/la Pupy25 » pon lis 10, 2011 15:47 pm

Zanima me, ukoliko netko udomi mlado iz uzgajivačnice kunića za meso, ono je najčešće staro mjesec dana te moje pitanje glasi dali ga treba dohranjivati i kako se o njima brinuti? Mislim na prehranu, čime ga hraniti te u kakvim uvijetima mora biti.
slika slika
Pupy25
Zečić
Zečić

Re: Briga o premladim kunićima

PostPostao/la sanjita » pon lis 10, 2011 16:05 pm

Mislim da ne treba biti nikakva posebna nadohrana jer su obicno i zecevi iz pet shopova toliko stari,tu negdje...samo slijedi gore upute u Prehrani za kunice do 6.mj starosti....znaci nista osim sijena friskog uvijek,suhe kupovne hrane odnosno kvalitetnih peleta ako je moguce i voda naravno uvijek svjeza.

viewtopic.php?f=6&t=246
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » pon lis 10, 2011 16:17 pm

to je sve što ti je sanjita rekla,a što se tiče uvjeta,sumnjam da ima nekih posebnih uvjeta.osim u vezi prehrane,znači imaš u popisu prehrane kakva je prehrana do 6-og mjeseca.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » pon lis 10, 2011 18:39 pm

Moja Andja je upravo takav zeko, bila je bebica kad smo je nasli, i ona je onaj zeko za "jelo", dakle sve ti je isto kao i kod drugih zekana samo za takve kunice znam da ih odmalena hrane vec sa kukuruzom, povrcem i tim stvarima... zato ga pazi dobro, i reagiraj i na najmanju sitnicu, proljev pogotovo! ko zna cime su ga vec hranili...
Anby
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan