*SOS*Dakle da nova sam i imam problem malo veci problem!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la Berny » sri pro 24, 2008 21:39 pm

nije moja slika zalosno je sto zacepi mogu istu stvar uciniti istu stvar i covjeku
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kira i Lina » čet pro 25, 2008 9:45 am

zasto imas zeku i zamorca? prije nego sto sam kupila zeke sam trazila informacije o njima i od velikog broja stranica sve se slazu u jednom a to je da zeko i zamorac nisu najsretnija kombinacija, glavni razlozi su sto jedan drugome jedu hranu koja nije za njih i to sto slucajno u igri zeko moze nenamjerno ozlijediti zamorca, ajde malo pogledaj na netu o tome i razmisli malo dal mozes 100% garantirati da se to ne dogodi
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Berny » čet pro 25, 2008 10:12 am

Kira i Lina je napisao/la:zasto imas zeku i zamorca? prije nego sto sam kupila zeke sam trazila informacije o njima i od velikog broja stranica sve se slazu u jednom a to je da zeko i zamorac nisu najsretnija kombinacija, glavni razlozi su sto jedan drugome jedu hranu koja nije za njih i to sto slucajno u igri zeko moze nenamjerno ozlijediti zamorca, ajde malo pogledaj na netu o tome i razmisli malo dal mozes 100% garantirati da se to ne dogodi
mogu garantirati jer su u petshopu bili zajedno od rodenja i navikli su se jedno na drugo....ista stvar je sa macom i pesom....ak su odmaleno zajedno oni se naviknu jedno na drugo...Zeko je mamin poklon za Bozic bio a Zamorac je moj poklon bio
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 25, 2008 20:07 pm

Zeke mi je jako žao, ali sam isto tako ljuta što se sve to tako desilo. Zašto se ljudi ne educiraju malo prije nego nabave nešto što nikada u životu nisu imali??? Očekivati da ti kažu sve u dućanu je vrlo nepromišljeno. Da si kupila životinjice kod uzgajivača bi to tako trebalo biti, ali u dućanu to nije praksa. Ne možeš niti znati koliko je netko od prodavača uopće upućen u sve to. Oprosti Berny, ali možeš reći u kojoj si ambulanti bila? I zanima me koliko imaš godina, ako nije tajna?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » čet pro 25, 2008 20:54 pm

meni je grozno sto nisam bila doma, da dodem i pokusam nekako pomoci :(( jako mi je zao zeke i cijela situacije je koma :((

mislim da nije vrijeme za osudivanje, i mislim da se info letak treba napraviti sto prije kako se ovakve sitacije ne bi dogadale. djelomicno se i sama osjecam kriva zbog tog letka :((
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Berny » čet pro 25, 2008 22:52 pm

zekili je napisao/la:meni je grozno sto nisam bila doma, da dodem i pokusam nekako pomoci :(( jako mi je zao zeke i cijela situacije je koma :((

mislim da nije vrijeme za osudivanje, i mislim da se info letak treba napraviti sto prije kako se ovakve sitacije ne bi dogadale. djelomicno se i sama osjecam kriva zbog tog letka :((
hvala ti Zekili....nemoj se osjecat krivo
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Berny » čet pro 25, 2008 23:04 pm

zeko Simba je napisao/la:Zeke mi je jako žao, ali sam isto tako ljuta što se sve to tako desilo. Zašto se ljudi ne educiraju malo prije nego nabave nešto što nikada u životu nisu imali??? Očekivati da ti kažu sve u dućanu je vrlo nepromišljeno. Da si kupila životinjice kod uzgajivača bi to tako trebalo biti, ali u dućanu to nije praksa. Ne možeš niti znati koliko je netko od prodavača uopće upućen u sve to. Oprosti Berny, ali možeš reći u kojoj si ambulanti bila? I zanima me koliko imaš godina, ako nije tajna?
bila sam u ambulanti u Heinzlovoj 68...imam 19 godina a prodavac je veterinar.... http://www.zoo-lory.hr/ provjeri si sama...moj ocuh je bio educiran sta se tice zeceva jer je rodjen na selu imao je zeceva i zeceva i jeli su zelje salatu stari kruh sve od cega se moj...tj mamin patuljasti kunic zacepio....on mi je rekao za papigu sta treba kak treba a papige smo vec imali.... i Simba i ak nemres normalan post napisat radje preskoci temu a ne da pljujes po meni all time zenska glavo daj ohladi radje mi nemoj nis pisat... ovak mi je tesko sto smo izgubili clana obitelji sada ti tu mene jos podj*****s
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekili » pet pro 26, 2008 0:41 am

ma uzasno je pricati o tome kad je vec gotovo :(

ali poklopilo se tu vise stvari, losa edukacija, prodavac koji nema pojma i najvjerovatnije na kraju i los veterinar..vjerujem da simbek nije nista lose mislila (nije ti ona netko tko napada ljude :)), nego svi smo osjetljivi na te stvari jakoo..kada cujemo da netko hrani zekaca sa smecem, a toliko smo pisali o tome..i mi trebamo znadi da niti svi ljudi imaju pristup internetu niti idu provjervati jel to okej kaj daju zekacima za jesti:/ nismo svi isti, na kraju :)

definitivno ce se stvari popraviti kada podijelimo te letke po ducanima :)
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Berny » pet pro 26, 2008 0:51 am

zekili je napisao/la:ma uzasno je pricati o tome kad je vec gotovo :(

ali poklopilo se tu vise stvari, losa edukacija, prodavac koji nema pojma i najvjerovatnije na kraju i los veterinar..vjerujem da simbek nije nista lose mislila (nije ti ona netko tko napada ljude :)), nego svi smo osjetljivi na te stvari jakoo..kada cujemo da netko hrani zekaca sa smecem, a toliko smo pisali o tome..i mi trebamo znadi da niti svi ljudi imaju pristup internetu niti idu provjervati jel to okej kaj daju zekacima za jesti:/ nismo svi isti, na kraju :)

ma znam da nije nis lose mislila al ja poludim jer ipak Zeko je bio vec smatran clanom familije well on i zamorac...vec smo radili planove kak cemo ih pustiti malo na dvoriste paziti na macke i to i vidis...ma i ja sam osjetljiva pogotovo kada mi neko bliski umre....u ostalom zato sam tu da poberem nes novoga o zekanima ...a sta se tice ovoga smrtnog slucaja moja stara je plakala kao... da (i je) joj je umro najbolji prijatelj ...mi smo ga voljeli do neba i nismo ni jedna htjeli da se to dogodi :sad: :sad: :sad:
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ina » pet pro 26, 2008 11:03 am

zao mi je sto ti se to dogodilo
postoji velika razlika u ishrani domacih kunica i patuljastih, to se ne smijes oslanjati na znanje svog ocuha
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » pet pro 26, 2008 12:16 pm

zekili je napisao/la:ali poklopilo se tu vise stvari, losa edukacija, prodavac koji nema pojma i najvjerovatnije na kraju i los veterinar..

Prodavač koji nema pojma... je veterinar po struci...žalosno je da kao obrazovan u toj struci, u pet shopu drži zajedno kuniće i zamorčiće, te da ne zna educirati ljude o pravilnoj ishrani kako kunića, tako i zamorčića, a ishrana se razlikuje abnormalno!

I ja se nadam da će se stvari popraviti kada krenu leci po dućanima, no nekako sumnjam da će vlasnik, ovdje spomenutog shopa, kao "veterinar sveznalica" dozvoliti dijeljenje letaka, tj. dijeliti ih svojim kupcima, jer očito je izostao s nekoliko sati predavanja...i umjesto da googla i uči, recimo odavde, on lupeta gluposti i uništava živote kunića...te radi budućim vlasnicima potpuno krivu predodžbu o jednoj i drugoj životinji, a to ne može opravdati pomanjkanje prostora za držanje u dućanu...jer u tom slučaju - neka drži jedno ili drugo.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Berny » pet pro 26, 2008 16:01 pm

ina je napisao/la:zao mi je sto ti se to dogodilo
postoji velika razlika u ishrani domacih kunica i patuljastih, to se ne smijes oslanjati na znanje svog ocuha
sada znam ali i meni je isto zao sto se sve to desilo ni meni nije bilo lako jadnog zeku voditi na to uspavljivanje to je nes najgore sto se moze bilo kojem vlasniku dogoditi :sad:
Berny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kira i Lina » sub pro 27, 2008 18:41 pm

Berny je napisao/la:
Kira i Lina je napisao/la:zasto imas zeku i zamorca? prije nego sto sam kupila zeke sam trazila informacije o njima i od velikog broja stranica sve se slazu u jednom a to je da zeko i zamorac nisu najsretnija kombinacija, glavni razlozi su sto jedan drugome jedu hranu koja nije za njih i to sto slucajno u igri zeko moze nenamjerno ozlijediti zamorca, ajde malo pogledaj na netu o tome i razmisli malo dal mozes 100% garantirati da se to ne dogodi
mogu garantirati jer su u petshopu bili zajedno od rodenja i navikli su se jedno na drugo....ista stvar je sa macom i pesom....ak su odmaleno zajedno oni se naviknu jedno na drugo...Zeko je mamin poklon za Bozic bio a Zamorac je moj poklon bio

mozda nisam bila jasna, ove stvari koje sam nabrojala nemaju nikakve veze s tim dal su se navilkli jedno na drugo, oni se izvrsno slazu i vole sa ali ipak se neke stvari mogu dogoditi slucajno. a sto se tice ljudi sa sela... iskreno iz iskustva(ima, kucu na selu i tamo sam prakticki odrasla) znam da nisu nuzno strucnjaci za drzanje zivotinja, pogotovo sto se zeceva tice jer ih uglavnom imaju iz totalno drugih razloga od nas i jos jedna velika razlika je sto se oni uglavnom drze tradicije (vidjeli su kako ih to roditelji rade, koji su vidjeli svoje roditelje...) i mislim da su ovakvi forumi puno bolji izvor informacija. a prodavaci su totalno druga tema. kad sam ja kupovala zecice u pet shopu meni je to bilo strava, ti ljudi jedva znaju primiti zeku i da mi i ista kazu kao savjet primila bih to s velikom dozom skepse i provjerila na forumu ili negdje drugdje na netu(treba paziti i s netom jer danas stvarno bilo tko moze napraviti web stranicu)
Kira i Lina
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » ned pro 28, 2008 0:19 am

renata je napisao/la:
zekili je napisao/la:ali poklopilo se tu vise stvari, losa edukacija, prodavac koji nema pojma i najvjerovatnije na kraju i los veterinar..

Prodavač koji nema pojma... je veterinar po struci...žalosno je da kao obrazovan u toj struci, u pet shopu drži zajedno kuniće i zamorčiće, te da ne zna educirati ljude o pravilnoj ishrani kako kunića, tako i zamorčića, a ishrana se razlikuje abnormalno!

I ja se nadam da će se stvari popraviti kada krenu leci po dućanima, no nekako sumnjam da će vlasnik, ovdje spomenutog shopa, kao "veterinar sveznalica" dozvoliti dijeljenje letaka, tj. dijeliti ih svojim kupcima, jer očito je izostao s nekoliko sati predavanja...i umjesto da googla i uči, recimo odavde, on lupeta gluposti i uništava živote kunića...te radi budućim vlasnicima potpuno krivu predodžbu o jednoj i drugoj životinji, a to ne može opravdati pomanjkanje prostora za držanje u dućanu...jer u tom slučaju - neka drži jedno ili drugo.

ja stvarno ne znam kakav je to ducan, sto je prodavac i kakvo je njegovo znanje..ako se ne varam zoo lory je preporucio deda rudi i ne znam tko ali mu je netko od tamo puno pomogao kada je rudica bila bolesna..opisan je kao dobar covjek, vjerujem da ce prihvatiti letke tj. ne vidim razloga zasto ne bi..mozemo napraviti i neki popis preporucenih pet shopova-to bi njima bila ok reklama, a mi bi zauzvrat bili sigurni da ce novi vlasnici imati "malu" edukaciju na papiru
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Berny » ned pro 28, 2008 2:03 am

zekili je napisao/la:
renata je napisao/la:

ja stvarno ne znam kakav je to ducan, sto je prodavac i kakvo je njegovo znanje..ako se ne varam zoo lory je preporucio deda rudi i ne znam tko ali mu je netko od tamo puno pomogao kada je rudica bila bolesna..opisan je kao dobar covjek, vjerujem da ce prihvatiti letke tj. ne vidim razloga zasto ne bi..mozemo napraviti i neki popis preporucenih pet shopova-to bi njima bila ok reklama, a mi bi zauzvrat bili sigurni da ce novi vlasnici imati "malu" edukaciju na papiru
potpisujem
Berny
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan