HITNO Zekin nos - staphylococcus aureus (ZLATNI STAFILOKOK)

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la renata » čet pro 13, 2007 17:48 pm

Nisu mi dali drugi odgovor osim da je primjenjiv i na sluznici nosa, ali mi nisu znali pojasniti na koji će to način ubiti stafilokoka.
Surfala sam po netu i istraživala zlatnog stafilokoka i skoro me strefilo kad sam vidjela koliko je to opasno i smrtonosno, te koliko je ljudi ubilo, te si ne mogu zamisliti da se zekani moraju s time boriti.
Pitaš me koji "drugi". Zvala sam vete koje poznajem, Bubu, Zoe, i Heinzelovu i ujutro na onaj broj koji si mi dala od Kozjana al je bila neka doktorica.
Provjeravaš me? Zekili, jedini mi je cilj ući u srž problema, otkriti o čemu se radi i pomoći ako je moguće. Nakon svega što je Robi prošao, sve bih učinila da spriječim loše i pomognem ako mogu, a moje pitanje o tome zašto davati maxitrol u nos, bilo je čisto edukativno, želim učiti, jer mi danas-sutra može zatrebati, a da bih nešto primijenila odnosno prihvatila za upotrebu na svojim ili tuđim zekanima, želim znati odgovore na; što, kako i zašto, uostalom kao i svi ovdje.

No eto dobila sam ipak maloprije odgovor na zašto, od doktorice iz Heinzelove; jer je kortikosteroid te će isušiti sluznicu i zaustaviti curenje i nadražaj nosića, ali prema njenom mišljenju i iskustvu, nažalost neće ubiti stafilokoka. U svakom slučaju, može pomoći, ali s obzirom da je kortikosteroid ne bi ga se smjelo primjenjivati dugo (duže od 3 dana) niti u velikim količinama (1 kap u svaku nosnicu).

Tako da, sada shvaćam, a kako je Kozjan već liječio zekane od zlatnog staf. odlučio se očito na jaku terapiju, jer sudeći prema tome o kakvom se vragu radi, ako ga ne ubije terapija ionako će ga ubiti stafilokok.

Jedino još kaj mi je ova dr. spomenula bio je Benzapen koji je ona koristila u takvom slučaju, ali nikako bez da nalaz brisa nosa to pokaže. E da, i kaže da je super što zadnji nalaz brisa nije bio pozitivan.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » čet pro 13, 2007 17:50 pm

renata je napisao/la:E da, i kaže da je super što zadnji nalaz brisa nije bio pozitivan.

to nažalost, ne mora značiti da nije i dalje prisutan :sad: :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la renata » čet pro 13, 2007 17:54 pm

Znam, to me i muči.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » čet pro 13, 2007 18:02 pm

Draga Renata, malo si "paranoicna". prvo mi kazes da svi pricaju o tebi po zecosastancima a sada da te ja provjeravam. Draga moja, ja imam svoj zivot i ne pada mi na pamet provjeravati i ogovarati nekoga koga niti ne poznajem :)

Nisam imala vremena puno traziti o bolesti koju ima Robekov zekac, no obecajem cim ulovim malo, prosurfati cu i pokusati nesto prevesti. To bi mogli i drugi, uvjerena sam da na netu ima preporucena terapija. Pa onda moze i sam Robek kada dode kod doktora inzistirati (ako on to zeli) na tom lijeku u nadi da ce pomoci ili vjerovati doktoru koji mu ljeci zeku.

Ja sam ti samo rekla da nazovec i pitas, sto si ti napravila, pa me je zanimalo sto je koji doktor rekao i kako je to obrazlozio. Ne razumijem zasto bi ja tebe provjeraval. Oprosti ali meni je to jako smjesno :DD

A uvjerena sam da dragi Robek zna da ja zelim najbolje njegovom (kao i svacijem) zekacu i da se trudim informacijama pomoci kada god vidim da neko ima problem iprevoditi sto vise mogu. Sada sam trenutno u fazi kada nemam vremena, pa bi mogao i netko drugi to uciniti. A i sam Robek.

Eto to ti je to Renatice, i nemoj vise zabrijavati da te ja ogovaram i provjeravam jer glupo i besmisleno zvuci ;)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » čet pro 13, 2007 18:09 pm

zekili je napisao/la:Nisam imala vremena puno traziti o bolesti koju ima Robekov zekac, no obecajem cim ulovim malo, prosurfati cu i pokusati nesto prevesti. To bi mogli i drugi, uvjerena sam da na netu ima preporucena terapija.

Već su stavljeni linkovi na hrvatskom - opasna bakterija koja se lako širi, a teško ubija. Postoje različite grupe, manje i više izliječivi. MRSA je najgori..djeluje samo neki toksični antibiotik

zekili je napisao/la: Pa onda moze i sam Robek kada dode kod doktora inzistirati (ako on to zeli) na tom lijeku u nadi da ce pomoci ili vjerovati doktoru koji mu ljeci zeku.

Postoji antibiogram, ne može se tu nešto novo izmisliti :sad: samo što je puno antibiotika štetno za kuniće :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » čet pro 13, 2007 18:15 pm

pa onda ne razumijem u cemu je problem :/ znaci da doktor pokusava nesto kako bi ljecio?
sada ne mogu stvarno citati temu ispocetka
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » čet pro 13, 2007 18:18 pm

zekili je napisao/la:pa onda ne razumijem u cemu je problem :/ znaci da doktor pokusava nesto kako bi ljecio?

Charlie je napisao/la: samo što je puno antibiotika štetno za kuniće :sad:

Kortizoni nisu baš preporučljivi za kuniće, zapravo ni za ljude, ali nekad se mora :sad:

a sad jesu li kapi za oči pa idu u nos najmanje je bitno, da je obrnuto već bi bio problem
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » čet pro 13, 2007 18:21 pm

jos uvijek postoji vise "dobrih" od losih antibiotika. Robi moze poslati i mail nekom izvan nase drzave, nekom ko je zivot posvetio kunicu i traziti savjet.

evo citala sam malo o tome. nabrizinu. vidim da se prenosi zrakom, dodirom (kako je zeko to dobio - mozda sam to propustila). pise da se teze ljeci, ali da se ljeci. problem je u toksicnosti tih ljekova.

ja vjerujem da ce zeko biti dobro :)
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » pet pro 14, 2007 8:55 am

Kod moje stanje zbilja nije bajno.Jest, dok je na tabletama nema kraste,mogu čak reći da nema upale kože, no ima čisto malo isjedka koji mi daje do znanja da su bakterije još tu,
i zar će cijeli život biti na tabletama?
Vidjeli ste i sami na prvoj strani kako izgleda kada ih ne pije....tako nečem hvala bogu Roby nije ni blizu ..
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Roby » sri pro 19, 2007 14:10 pm

Roby negativan na stafilokok! Tak da od sada smijem posjećivati vaše zekane! Moram pohvalitit jedino Chralica me pustila u kucu iako sam imao "gadnu boleštinu " :P

aj sada mi je srce na mjestu..... fala lilo kaj si me terala na testiranje!
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » sri pro 19, 2007 14:12 pm

Roby je napisao/la:Moram pohvalitit jedino Chralica me pustila u kucu iako sam imao "gadnu boleštinu " :P

:P ipak nisi smio dirat Grgu, a nije mi bilo svejedno on sa otvorenim ranama na leđima :hm:

ajde super da si negativan ;D još držimo fige za Flekicu!
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Roby » sri pro 19, 2007 14:12 pm

dati cu ja tebi ko je negativan pa nisam se isao na sidu testirat!
Roby
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la moxa » sri pro 19, 2007 14:13 pm

[quote="Roby"]Roby negativan na stafilokok! Tak da od sada smijem posjećivati vaše zekane! Moram pohvalitit jedino Chralica me pustila u kucu iako sam imao "gadnu boleštinu " :P

quote]
ja nisam a? :rolleyes: tipicno muski... ;D
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » sri pro 19, 2007 14:13 pm

Ja imam upalu mjehura,gaaaadnu,i neznam dali je moguće og zlatnog? Mada ne vjerujem. Vjerovatno sam se sva prehladila kada sam po hladnoći,kiši i noći radila nekaj za svoje bedake,pa me čopilo...nije ni dragi bolje prošo..
Anyway,danas sam odnjela "uzorak" :P na "analizu".
Drago mi je radi tebe Roby :D
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Roby » sri pro 19, 2007 14:16 pm

moxa je napisao/la:
Roby je napisao/la:Roby negativan na stafilokok! Tak da od sada smijem posjećivati vaše zekane! Moram pohvalitit jedino Chralica me pustila u kucu iako sam imao "gadnu boleštinu " :P

quote]
ja nisam a? :rolleyes: tipicno muski... ;D

Uff... tebe sam zaboravio :wub:

mi opraštaš :rolleyes:
Roby
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan