Nera nas baš ne voli.. :(

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Nera nas baš ne voli.. :(

PostPostao/la Nera » sub srp 16, 2011 18:49 pm

Pozdrav svima! :blush:

Sutra će biti tjedan dana od kad dečko i ja posjedujemo preslatku zekicu (tj. kunića ;)) Neru. Nera je crni, patuljasti, dugodlaki kunić, i navodno je curica. Uz nju smo kupili kavez, piljevinu, sijeno, hranu. U pet shopu su nam rekli da kao podlogu stavimo piljevinu i preko toga sijeno pa smo prvo tako i napravili. Onda sam pročitala da zeko treba imati wc. Stavili smo mu i wc i samo unutra piljevinu. Međutim tada je zapišala i pokakila sve samo ne u wc... :blink: Ne znam jeli možda naviknuta pišat po svuda jer su taj koncept (piljevina svuda + sijeno) i imali u pet shopu?

A stvar koja nas najviše zabrinjava je ta da ne želi uopće u ruke.. :sad: Skriva se ispod kreveta stalno, tu i tamo izađe i pronjuška okolo. Sjednem ili legnem na pod pa dože pošnjofat i mogu je na tren pogladit ali nakon par sekundi pobjegne..Ne znam jel bi ju trebali prisilit na maženje? Žao mi je gnjavit je ako neće a opet ne bih htjela da nas se boji... Probali smo je uzet u ruke par puta svaki dan ali se otima i samo gleda kud će zbrisat.. :hm: Inače, kad smo doma je stalno vani, jedino kad idemo na posao je zatvorim jer me strah da ne pregrize nešto što ne bi trebala (podstanari smo pa mi je dodatna muka)..

Mislite li da joj treba vremena ili je jednostavno takva? I čime bi je mogli nagradit kad je dobra?? Malecka je (rekli su 2-3 mjeseca) pa ne smije zeleno a ne pada mi ništa drugo na pamet..
Nera
Zečić
Zečić

Re: Nera nas baš ne voli.. :(

PostPostao/la sanjita » sub srp 16, 2011 19:13 pm

Vremena da...dosla je prije tjedan dana,nista na silu samo...ako cete na silu,zapamtit ce to pa bi to prilagodjavanje moglo trajati jos i duze....sve joj je novo,ona je jos mala pa tako ni nezna automatski kud i gdje treba pisat,mislim da je to pisanje najveci problem novih koji dodju na forum. Imate puno tema koje govore o tome sto i kako pa malo procitajte....piljevinu ovdje skoro nitko ne koristi nego drvene pelete koji em super upijaju i ne osjeti se nista em nisu skupi a dolaze u velikim vrecama,dat cu vam i taj link da vidite sto je to.
Samo vremena i strpljenja,mojoj je trebalo puno vise od tih tjedan dana kad je tek dosla a sad smo si super ;)

viewtopic.php?f=7&t=5533

viewtopic.php?f=7&t=1767

viewtopic.php?f=7&t=1325
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pon srp 18, 2011 8:21 am

Nista na silu :wink: Uradite sve sto vam je sanjita rekla, i strpljena molim :D Lezite na pod i pustite da vam ona sama pridje, ispocetka ce vas doci ponjusiti pa pobjeci, ali kako dani odmicu sve ce vise i vise osjecati sigurnost i samo ces jednog dana vidit kako te lize ili kako se ispruzila uz tebe jer zna da je tu sigurna, e onda je pocnite sto vise nosit (opet nista na silu, sve pomalo) jer ces lakse s njom poslije obavit i rezanje noktica i pregled zuba i sve one preglede koje bi trebali obavljati barem jednom mjesecno...i daj stavi slike u njenu temu da vidimo tu ljepoticu :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la reja04 » pon srp 18, 2011 14:47 pm

Ne brini, nisi jedina u problemu sa maženjem :D Oggie će sad 4 mj. a i dalje se svinja mala mazi samo kad njemu paše ili kad treba dobiti hrane. Ipak, ne silim ga. Bude se kad-tad on mene zaželio :belj:
Nije da vas ne voli nego vas ne poznaje dovoljno.
A što se tiče grickanja, evo ti popis: kabel od zvučnika, kabel od hard diska, te načeo od tv-a (sve u jednom danu!) a od tad nema pristup tom dijelu sobe dok ne nabavimo zatvoreni stol. I to je to. Tebi ako je lakše uvijek imaš ogradice u pet shopovima, pa mu ogradiš dio stana i nek je vani i kad vas nema :wink:
reja04
Zečić
Zečić

PostPostao/la Nera » pon srp 18, 2011 21:58 pm

Hvala na odgovorima i podršci! :)

Još uvijek se borimo za tren maženja, a frajerica svom silom pokušava pobjeć iz naših ruku.. Ali nadam se da će pomalo popuštati.. :blush: Ispod kreveta joj je još uvijek najdraže skrovište...Izležava se i čisti po cijele dane.. :rolleyes: Dođe nas ponjuškat, pogledat, ali čim krenemo rukom prema njoj - trk.

Više je ne zatvaramo uopće.. Dobra je, bar za sad - ne grize ništa što ne smije (za sad :D ) a piški samo u kavez. Doduše ne u wc.. :dry: Skupljam kuglice za njom i stavljam ih u wc, pokušala sam s promjenom lokacije ali ona svaki put odabere drugo mjesto - izvan wc-a.. :belj:

A slikica..Evo naše kraljice: :zeko3:

slika

Uploaded with ImageShack.us
Nera
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » pon srp 18, 2011 22:12 pm

Ajoj koje oko :D Opustit će se ona polako, ne brinite. Polako, kad vam prvi put dopusti da ju podragate na duže od 10 sekundi bez da šmugne brzinom svjetlosti probili ste led, od tad ide brzinom svjetlosti. Najteže je u početku.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pon srp 18, 2011 22:22 pm

Premedena je :zeko3:
Jadna je vjerovatno sva isplašena...u pet centru su izloženi tamo gdje svi prolaze i pod onom nesretnom lampom :lud:
...bez brige treba samo vremena i puuuuuno ljubavi i biti će sve ok :zeko8:
Damir je bio sam van sebe kada sam ga uzela...frktao je na mene i lupao nogama o pod toliko jako da sam ga se bojala. Do tada nisam ni znala da zec proizvodi takve zvukove :omg: . Rekla sam dečku koji mi ga je doneo da njemu ne treba vlasnik već egzorcist :zeko7: Čim sam ga pustila zavukao se u kut kod ormara i nije izlazio van pa sam mu tamo ostavljala vodu i hranu...tako smo živjeli tj dana kada sam (prestrašena) polako počela zavlačiti ruku u kut pod cijenu da me ugrize :D Danas da ga vidiš ne bi vjerovala da je to isti zec...tako nešto umiljato i mazno...svima se dođe maziti i više ne ispušta strahovite zvukove :belj:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » pon srp 18, 2011 22:34 pm

Ma svi su takvi u pocetku,barem vecina....samo nekima treba malo vise,nekima malo manje...mislim normalno je da imaju takve reakcije,stavite sebe u takvu situaciju :) ....kad osjete da vam mogu vjerovat,opuste se oni :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Marta » uto srp 19, 2011 9:19 am

jao čupa jedna mala!!! :ujea: još slika obavezno!
šta je to desetak dana u novom domu, znaš koliko je to novih mirisa i zvukova i stvari koje treba obeležiti njihovom bradicom da bi se oni opustili :wink: samo polako, svi smo kroz to prošli i na kraju to uglavnom završi ovako:
Top 10 pravila za zeku!

* 10. Zeki nije dozvoljen ulazak u kuću
* 09. OK, zeki je dozvoljen ulazak u kuću, ali samo u određene prostorije.
* 08. Zeko ima pristup svim prostorijama, ali se mora držati dalje od namještaja.
* 07. Zeko može samo na stari namještaj.
* 06. Dobro, zeki je dozvoljeno da se penje na sav namještaj, ali mu nije dozvoljeno da spava sa ljudima, na krevetu.
* 05. OK, zeko smije na krevet, ali samo uz poziv.
* 04. Zeko može spavati na krevetu kada god to želi, ali ne smije ispod pokrivača.
* 03. Zeko smije spavati ispod pokrivača ali samo uz poziv.
* 02. Zeko smije spavati ispod pokrivača svaku noć.
* 01. Ljudi moraju tražiti dozvolu od zeke da sa njim spavaju ispod pokrivača.
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Nera » uto srp 19, 2011 15:15 pm

Hahaha, ovih 10 pravila su super! ;D Za sad smo na 8. :P

Puno mi je lakše kad vidim da nisam jedina koja je imala problema sa zbližavanjem.. Nadam se da će i ova naša postat maza uskoro :)
E da, i počela mi je glodat šlapu.. I to samo lijevu.. haha.. I drago mi je da je izabrala staru, tako da mi nije žao. :D Nadam se da neće ići puno dalje od toga :wub:

Stavit ću još slikica, čim je uspijem poslikat :wink: Preslatka nam je.. Podsjeća nas i na psa i mačku i zeca.. Ovisi iz kojeg kuta je gledaš. Kupili smo je stvarno nenadano - ušli vidjeti životinjice u pet shop, bez ikakvih namjera i zaljubili se u nju.. :zekoo11:

p.s. što mislite o tome da joj napravimo u cijeloj gajbici piljevinu (ili te pelete koje trenutno ne mogu naći u baumaxu) kad ionako piša svud samo ne u wc? ili trebam inzistirat na wc-u? Zadnji put sam joj odvojila piljevinu u wc, hranu, vodu i sijeno na jednu stranu a na pod sam stavila mekanu krpu.. Ona je sad razbarušala to sijeno po svuda i piškila po tome i toj krpi..
Nera
Zečić
Zečić

PostPostao/la warped » uto srp 19, 2011 16:38 pm

I dalje ustrajte na wc-u. :)

Mene podsjeća na mog Pafija, isti su, samo šta se vidi da je ona ženskica. :blush:
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Nera » sub srp 23, 2011 6:40 am

mali update: wc i dalje nema nekog smisla..sve iz njega izbaci van tako da joj se pomiješaju i podloga i sijeno... :huh:

iiii, ove noći je pregrizla 2 kabla, i to naravno najskuplja, (možda otkrijem još koji) za koje sam mislila da su joj nedostupni, ali prevarila sam se :ljut: Sad smo ju uspjeli uhvatiti i zatvorila sam je u kavez za kaznu, tako da na žalost-nema više izlazaka kad nas nema a i kad spavamo :sad: Samo što sad luduje po kavezu i hoće van... nadam se da će se priviknut.. :mellow:

Tako da ćemo ju morati danas povesti na put s nama, cca sat vremena vožnje - nema nas do sutra navečer - žao mi je ostavit je samu u kavezu a puštanje van više ne dolazi u obzir bez nas.. Ne znam kako će se to odraziti na nju.. :mellow: Mislimo joj povesti cijeli kavez..

Još me muči što zbližavanje napreduje puževim korakom...neće bit u rukama nikako.. stalno se skriva ispod kreveta.. :sad:
Nera
Zečić
Zečić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sub srp 23, 2011 10:17 am

2 miša, 2 tipkovnice, 3 puta zvučnici, 4 puta kabl za mobitel i 1 produžni :D sve je bilo visoko ali se penjao rušio i radio sve da ih dohvati...onda sam kupila one šuplje cijevi jako savitljive (ne znam za što to služi) i SVE kablove obložila tim. Prerežeš po pola staviš kabl unutra i oblijepiš onom velikom trakom. Ili uzmeš til i sl. i zakamufliraš da ne vidi da je kabl. Mobitel punim na 1,5 m visine hahahaha :zeko7:
Putovanje ne bi trebalo biti problem. Mi idemo gotovo redovito relaciju Đakovo - Osijek u njegovom transporteru bez problema :zeko8:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » sub srp 23, 2011 10:18 am

i da...ovisno o kablu možda možeš nešto i spasiti...spojiti žive unutra pa obložiti izolirkom...ja sam zahvaljujući Damiru postala mini električar :zeko7:

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ina » sub srp 23, 2011 10:43 am

Vecina zekana se ne voli drzati u rukama, to je normalno. Najvise se vole maziti na podu dok se sjedi/ lezi pokraj njih.
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan