Kako izgleda tek rodjeni zeka ?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Re: Kako izgleda tek rodjeni zeka ?

PostPostao/la sanjita » sri lis 06, 2010 17:54 pm

Kd osoba ne podupire sterilizaciju i kastraciju za ocekivati je ako si ostavi kunice da ce u vrlo kratkom roku imati velik broj zivotinja koje ce isto tako postati spolno aktivne.Ima tema u kojoj je opisivala u kojim uvjetima i kako bi to izvela pa su clanovi reagirali.Samo se misli na kunice,nikoga se ne zeli vrijedjati. Naravno da ce se svakome pomoci to je bez rasprave ali se treba i sam potruditi napraviti bolje uvjete i nauciti a ne odma traziti zenkicu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » sri lis 06, 2010 18:12 pm

Mary je napisao/la:
sanjita je napisao/la:Kiristinans ljudi su ti vec govorili kakve posljedice moze imati okot s obzirom na toliko toga na sto moras obratiti pozornost a ti se pitas zasto zecici kad se rode budu u dlaci? bez uvrede ali ti jos jako puno moras nauciti prije samoga okota...to sto je tebi to slatko,to nije garancija za apsolutno nista,na zeceve se treba prvenstveno misliti a ne na nase zelje i slijepo ih ispunjavati....neki puno iskusniji ljudi sa foruma su ti savjetovali da to ne radis tek tako a poznajuci veterinare oni ce ti naravno savjetovat da zasto se nebi parili a pritom vecina njih nema pojma o kunicima.

Slazem se sa tobom . To je i prevelika odgovornost . Ali , smatram da ako se edukuje u potpunosti , i uz pomoc vas , ljudi sa foruma , koji zaista jeste iskusni , moze da uspe . Uglavnom , zena rodi dete a da ne zna nista o tome , pa nauci . Ako je ona srcem spremna da ima male zekice , i ako ih zaista zeli i ako je svesna sta sve treba da nauci i koliku je odgovornost uzela na sebe , za 5 , 6 malih zivota + mama zeka , onda nije tesko nauciti . Covek samo treba imati volju . Ovaj forum je fenomenalan , pomocice joj mnogo ako se odluci za takav korak , ja sam sigurna u to . :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:

ja sam spremna na to da svakim danom sve nesto novo saznam da naucim zaista je ovaj forum sjajan!i ne bi bas tek tako dopustila da imam male zecice a da nemam pojma kako i sta treba da se uradi.dotle ima jos vremena a kada budem sigurna u sve da ce ispasti kako treba ja cu to uraditi a dotle mogu samo da ucim i trudim se da sve protekne ok. niti cu ista eksperimentisati... :nowink:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sri lis 06, 2010 23:50 pm

Uopce ne shvacam zasto ta silna zelja imati male bebe? Takve stvari nisu za igrat se..i da naucis puno to opet ne znaci da bi to trebao radit..kao mala djeca ste..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vini » čet lis 07, 2010 7:24 am

Slažem se sa sanjitom i altan. Uživajte u svojim ljubimcima i ne igrajte se, zato jer vam je to slatko :nowink: . Dovoljno možete pročitati na forumu koliko je to zahtjevno i kako se lako zakomplicira. Da ne govorim o problemima udomljavanja, ionako uvijek ima dovoljno neželjenih ili silom prilika na udomljavanju. :huh:
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la thunder » pet lis 15, 2010 14:20 pm

Moram se složiti. Ja sam svog zeca uzeo kao bebu ali sam već napisao na koju foru je došlo do toga. Žao mi je samo kaj ne mogu više zekana udomiti jer nemam uvjete za njih ali sam u jednu ruku sretan jer je bar ovaj moj dobio dobar dom i puno pažnje a mogao je završiti svakako... Ne znam, mislim da to nije za igranje ako nećeš moć zadržati dobar dio okota kod sebe... Jer nije ni toliki problem udomiti zeca kod nekoga, pitanje je kako će mu dalje biti. To je svejedno jedan život koji osjeća i bol i strah i sreću i štošta...
Pogledaj u oči našim zekama, kad u njima vidiš divan sjaj to je Cleo Johnnyeva - još je ona živa, znaj
thunder
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pet lis 15, 2010 17:18 pm

Evo vam za primjer post iz teme o udomljavanju malog zeke iz Bgd-a

Viktorija je napisao/la:Nema udomitelja, mmmmm... :sad:
Jeste meni zao da se rastanem od Lulua, ali je takodje i cinjenica da nema zainteresovanih.
Moracu da budem aktivnija, jer maleni rastu vrlo brzo, a nije jednostavno imati u kuci ovoliko zeceva...ipak...
Volim ih ja mnogo, ali necemo moci jos dugo ovako...

Nisu to stvari za igranje, velika je to odgovornost. Radije usmjerite energiju na nešto drugo
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan