Cuni junior nature

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Cuni junior nature

PostPostao/la Simbica » ned svi 19, 2013 21:58 pm

Megy je napisao/la:6 jušnih žlica najbolje da rasporediš u dva obroka i nemoj mu stavljat novu hranu u zdjelicu dok SVE ne pojede

Citam malo stare postove jer imamo novog dvomjesecnog, mladahnog ljubimca.
Kad sam vidjela podatak za ovih 6 jusnih zlica... :blink: Nas toliko ne pojede u 6 dana! (Cuni junior)
Valjda jer se najede sijena dovoljno, a kojeg gricka cijeki dan..
Simbica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Jura » pon svi 20, 2013 10:02 am

tako je i bolje za njega
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » uto svi 21, 2013 9:27 am

Simbica je napisao/la:
Megy je napisao/la:6 jušnih žlica najbolje da rasporediš u dva obroka i nemoj mu stavljat novu hranu u zdjelicu dok SVE ne pojede

Citam malo stare postove jer imamo novog dvomjesecnog, mladahnog ljubimca.
Kad sam vidjela podatak za ovih 6 jusnih zlica... :blink: Nas toliko ne pojede u 6 dana! (Cuni junior)
Valjda jer se najede sijena dovoljno, a kojeg gricka cijeki dan..

i to je svakako previše hrane....6 žlica,puno previše
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la ronan » sub svi 25, 2013 23:00 pm

Dragi vlasnici kunica :)

Nas zekoslav ima 2 meseca otp i hranimo ga sa cuni junior nature-om. Medjutim, primetila sam da nece da pojede sve bobice, nego ove velike ostavlja po strani. Pokusala sam da mu ne dajem ceo dan novu porciju u nadi da ce pojesti sve, medjutim on se inati pa mi bude zao jer ne znam da li je gladan, ipak je mali.
Moje pitanje je: Da li se i vama to desava i sta da radim ako nece da jede neke bobice? Da li je to ok ili da insistiram da pojede sve?
Na forumu sam dosta citala da ih u principu treba terati da pojedu svu hranu, ali ne znam koliko je to realno sa malim zekom.
I, koliko vi hranite vaseg kunica dnevno? Opet, citala sam da mali trebaju neograniceno jesti, ali to mi nesto cudno, pretpostavljam da su 3 porcije ok?

Puno pitanja za pocetak, ali nadam se da vas nece mrzeti da odgovorite :)

Pozdrav :zeko2:

PS. Naravno seno jede svakodnevno
ronan
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » ned svi 26, 2013 22:35 pm

Do 6 mjeseci zekanima mora stalno biti puna zdjelica i naravno sijeno. Tek poslije se smanjuje na jedan ili dva obroka, ovisi koja im se količina stavlja u zdjelicu. Sijena moraju uvijek imati neograničeno i stalno čistu vodu. Mnogi biraju i ostavljaju ono što im se manje sviđa. Sada nemoj na to obraćati pažnju, neka stalno ima za papati. Kasnije ga možeš probati "prisiliti" da sve pojede i napuniti mu zdjelicu tek kad bude prazna, ali ne uspjeva svaki put. Često mi popustimo jer nam je žao.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Sandrichka » sub lip 08, 2013 10:40 am

ei ljudi mozda se malo kasno ubacujem :blush:
ja imam zeku staru oko 5 mj... hranim je jos uvijek sa cuni junior hranom ali joj dajem 2 jušne žlice dnevno jer mi je tako napomenula teta u zoo cityu (tako je hranim od pocetka) :zeko10: sad tu čitam da bi trebala dobivat 6 žlica :zeko4: namjeravala sam uskoro prec na cuni nature i znam da joj ne smijem odjednom promjenit hranu nego malo po malo mjesati sa starom, pa me zanima koliko dugo traje taj prelazak i kako da je hranim i koliko da mjesam te hrane... inace hranim je ujutro i navecer.. :zeko10:
sad sam stvarno zabrinuta kad sam procitala za ovih 6 žlica ali moja jede puno sjena i dobiva one nagradice (2 komada dnevno) fruit crossy i sunny smajlice :zeko4:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned lip 09, 2013 10:32 am

Za hranu neznam ali umjesto tih nhagradica joj radije daj nesto pruirodno,vole voce i to neka joj bude nagrada...susene brusnice,bana ili nesto slicno...ovi bomboncici koji se prodaju pod vitamine su presmjesni,puni aditiva i sastojaka koji se uopce nebi trebali nalaziti u njihovoj probavi poput mlijecnih sastojaka. daj joj radije nesto prirodno sto jednako voli,za vocem su ludi
viewtopic.php?f=6&t=149
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Sandrichka » ned lip 09, 2013 12:02 pm

ali šta nije da to voce i zelenilo ne smiju do 6 mj starosti? :zeko10:
a koliko dugo treb trajat prelazak s jedne hrane na drugu i kako mjesat tu hranu? :huh:
slika
Sandrichka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lilo » čet lip 13, 2013 0:48 am

vini je napisao/la:Do 6 mjeseci zekanima mora stalno biti puna zdjelica i naravno sijeno. Tek poslije se smanjuje na jedan ili dva obroka, ovisi koja im se količina stavlja u zdjelicu. Sijena moraju uvijek imati neograničeno i stalno čistu vodu. Mnogi biraju i ostavljaju ono što im se manje sviđa. Sada nemoj na to obraćati pažnju, neka stalno ima za papati. Kasnije ga možeš probati "prisiliti" da sve pojede i napuniti mu zdjelicu tek kad bude prazna, ali ne uspjeva svaki put. Često mi popustimo jer nam je žao.

Ja se sa ovom punom zdjelom neću nikad složiti!Eto,i imam dobre argumente i razloge zašto ne puna zdjela al eto....nekako se stalno zagovara ta vražja suha hrana u neogranićenim kolićinama! ;D
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Lilo » čet lip 13, 2013 0:50 am

Sandrichka je napisao/la:ei ljudi mozda se malo kasno ubacujem :blush:
ja imam zeku staru oko 5 mj... hranim je jos uvijek sa cuni junior hranom ali joj dajem 2 jušne žlice dnevno jer mi je tako napomenula teta u zoo cityu (tako je hranim od pocetka) :zeko10: sad tu čitam da bi trebala dobivat 6 žlica :zeko4: namjeravala sam uskoro prec na cuni nature i znam da joj ne smijem odjednom promjenit hranu nego malo po malo mjesati sa starom, pa me zanima koliko dugo traje taj prelazak i kako da je hranim i koliko da mjesam te hrane... inace hranim je ujutro i navecer.. :zeko10:
sad sam stvarno zabrinuta kad sam procitala za ovih 6 žlica ali moja jede puno sjena i dobiva one nagradice (2 komada dnevno) fruit crossy i sunny smajlice :zeko4:

Hraniš totalno ok!izbaci te poslastice iz shopa ,kupi joj nešto prirodno...tipa brusnica koja i to je to!
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la dora13 » uto lip 18, 2013 13:04 pm

E sad vec imamo problemcic.kad gospon nema cunija na raspolaganju hoce rasturit kavez,grize stelju i zice kaveza.a prva dva dana nije ni htio ponjusiti.
Koliko jenonda dobro davati dnevno.
On je u 24 sata pojeo recimo za jednu saku, to mi se cini mnogo?
I usput pitanje za sijeno,dali treba i to svaki dan mijenjat da bude svjeze ili dok pojede. Ja sam ove dane samo dodavala malo po malo prije nego sto je sve pojeo....
dora13
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto lip 18, 2013 13:46 pm

Zasto ima stelju?
Za doziranje hrane je Lilo napisala koliko, a sto se tice sijena oni cesto ne zele jesti ono koje je "dugo stajalo" u sjenalici
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dora13 » uto lip 18, 2013 14:09 pm

Nije li stelja ona posudica za obavljanje nuzde? :huh:
Nesto krivo skuzila onda,ups :zeko10:
dora13
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto lip 18, 2013 20:05 pm

stelja je podloga koja se stavlja na dno kaveza..posudica je wc
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » sri lip 19, 2013 6:50 am

Ja sijeno isto nadodajem na već postojeće, zamiriši joj i više voli tako. Nekad ne želi uopće jest sijeno ako je stajalo duže, npr. od jutra. Iako ga dosta i bacim ovo mi je bolja varijanta jer češće jede.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan