za sve one kojima smeta miris zecjeg urina=)

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

za sve one kojima smeta miris zecjeg urina=)

PostPostao/la Emma » čet vel 03, 2011 14:11 pm

u pet shopovima se mogu nabaviti kao kristalići(plave boje) marke trixie koji se pospu u zecji wc i neugodnog mirisa nestaje...pozdrav svima :zeko8:
Emma
Zečić
Zečić

Re: za sve one kojima smeta miris zecjeg urina=)

PostPostao/la frances » čet vel 03, 2011 14:29 pm

to nije zdravo za zeceve.
ako to prozvacu radi im se gruda u zelucu.
nama je od toga gvozdenijo dobio zacep..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la cupili » čet vel 03, 2011 14:34 pm

Zdraviji način:svaki dan čišćenje :) Čupko najviše voli da mu kavez bude čist,bez korištenja nekih kristalića...
cupili
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet vel 03, 2011 14:38 pm

Peleti su zakon za te stvari. Ne smrdi uopće, naravno ako se redovito čisti, za što mislim da nije potrebno niti napominjati
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la frances » čet vel 03, 2011 15:20 pm

nama peleti, ciscenje cca 2put dnevno.
i ja nikad smrad nisam osjetila.
jedino dok su imali vodu u padelici, pa kad bi prolili po sijenu.. slika
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » čet vel 03, 2011 17:48 pm

Mi takodjer otkad koristimo Simbine pelete ;D APSOLUTNO NIŠTA se ne osjeti, cak mi i muz često zna reći da je nemoguce kako se neosjeti nista...jedino ispocetka kad smo ih poceli koristiti neki se cudan miris osjecao, ali vjerujem da je to bilo do peleta (nasla sam bila neku cudnu marku peleta tad koju vise i nedobavljaju ;D )
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bunnyema » čet vel 03, 2011 18:22 pm

Ja koristim pelete od Vitakrafta, i super su.. svaka dva dana pocistim i ocistim wc sa jabucnim octem i stavim nove pelete.. Super su stvarno.. Tek se treci dan ako ne pocistim pocne osjecati miris ali to je zato jer je do onda vec veliki kup mokrih peleta u kutu..
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Helga » čet vel 03, 2011 18:42 pm

Je l' se ti peleti koriste samo za wc ili mogu biti u celom kavezu, onako, umesto piljevine? Ja sam to jednom kupila za wc, a deluje mi prilicno tvrdo, pa se pitam da li ih zulja ili sl... :hm: Inace bi mi to koristilo jer Helga piski po citavom kavezu, nikako samo u wc-u.. :nowink:
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?
Helga
Zečić
Zečić

PostPostao/la warped » čet vel 03, 2011 18:50 pm

Vjerojatno misli da joj je cijeli kavez wc ako ima piljevinu po cijelom, a ne samo u wc-u. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Helga » čet vel 03, 2011 18:58 pm

Hm... ne znam... totalno sam zbunjena... Ona hoce da piski samo po senu, ne po piljevini samoj. Stavljala sam joj ranije piljevinu, a seno za grickanje pored, i ona piski samo po njemu. :huh: I tako sad stavim piljevinu, preko svuda seno, a sa strane ogromnu gomilu sena za grickanje, ali ne mogu da tvrdim da ona ne gricne nekad i ovo po kom piski, i zato bih da nadjem neki nacin da to ne radi vise. I ove pelete kad sam koristila za wc morala sam da stavljam malo sena po njima, ali je svakako i tad piskila po celom kavezu, i to uvek wc ostavi za kraj. Npr. wc je u levom cosku, ona piski po desnom, pa po sredini, pa onda gde je wc, onda premestim wc u levi, ona obrnuto. Ne znam vise. :hm:
-Why do you wear that stupid bunny suit?
-Why are you wearing that stupid man suit?
Helga
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mary » čet vel 03, 2011 19:47 pm

Helga je napisao/la:Hm... ne znam... totalno sam zbunjena... Ona hoce da piski samo po senu, ne po piljevini samoj. Stavljala sam joj ranije piljevinu, a seno za grickanje pored, i ona piski samo po njemu. :huh: I tako sad stavim piljevinu, preko svuda seno, a sa strane ogromnu gomilu sena za grickanje, ali ne mogu da tvrdim da ona ne gricne nekad i ovo po kom piski, i zato bih da nadjem neki nacin da to ne radi vise. I ove pelete kad sam koristila za wc morala sam da stavljam malo sena po njima, ali je svakako i tad piskila po celom kavezu, i to uvek wc ostavi za kraj. Npr. wc je u levom cosku, ona piski po desnom, pa po sredini, pa onda gde je wc, onda premestim wc u levi, ona obrnuto. Ne znam vise. :hm:

Napravi senik za seno , prosto ! Seno ce biti pored ogradjeno i nece moci da piski po njemu :zeko5: slika tako izgleda Twitov senik , i fino se navikao na njega a od skoro ga je dobio , i jako se jednostavno napravi ...
Sto se wc-a tice i Twito je manijak za to ... On pisa po krevetu i parketu od kako je dosao kod nas ... A kuglicari svuda . Sad ima krizu identiteta (pubertet) pa ne piski vise na standardnom mestu (pored shporeta) nego na jos dva tri mesta po kuci ... :lud: Ja njega nisam nikad uspela da naucim gde da piski , ali evo ti tema za wc , nadam se da ce koristiti viewtopic.php?f=7&t=1767 :zeko3:
Mary
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan