Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini
markiza je napisao/la:Pa razmisljam da ga ozenimNeki nasi sto zive ovde imaju zeku i misle da je zenka ali nisu sigurni ?
pa bi da je daju nekome jer ne mogu vise da ja paze. E sad ona ili on ima 2 godine a moj zeko 5,5 meseci ne znam jel to uopste moze da se spoji kad je tolika razlika u godinama?
Ako nije onda bi mu potrazila drugu zenku ali zasad mi je jos mlad
da se zeni
ili mozda gresim?
sanjita je napisao/la:A u tom slucaju bi ga kastrirala ako je zenka ili?
DOBNA GRANICA ZA PRVI OKOT
Ovnoliki: min. 8 pa do max. 12 mjeseci
Obični patuljasti: min. 6 pa do max. 12 mjeseci
Znači 6 mjeseci se smatra da je zekica navršila 6 mjeseci.
altan je napisao/la:Razlika u godinama nije neki bitni faktor..bitno je samo da je kunic stvarno zenka jer se dva muska kunica nece slozit..ako ces zeki uzimat partnericu svakako moras malca kastrirat i dok se on ne kastrira ne smiju se druzit jer bi njihovo druzenje moglo biti kobno
markiza je napisao/la:
E sad ja mislim da je moj zeko taj ovnoliki ovde ga zovu lavlji zeko sad nem pojma koji je ali uglavnom taj drugi/ ta druga je iste rase ko ovaj moj. Ali ako mislim da kastriram mog zeku onda valjda nije bitno koje je rase onaj drugi ili gresim?
sanjita je napisao/la:Morala bi svakako voditi zeca na kastraciju ako ces udomiti zenku jer je zenka prestara za porod ......Koliko vidim ne namjeravas to uciniti uopce tako da bi bilo najbolje za tvog zeca da zivi sam jer i u slucaju udomljenja i zenskog i muskog kunica,kastracija je nuzna ako zelis da imaju dobar i kvalitetan zivot..
Fiffy je napisao/la:tvoj zeko nije lavljoglavi, vec ovnoliki..nema tu puno zabune... ako zeku kastriras nije bitno koje rase je drugi zeko..
moj savjet je da jos pricekas i sa kastracijom i sa udomljavanjem, jer, bez uvrede, cinis mi se nekako mlada za brigu o dva kunica jer jos uvijek nisi naucila "sve" o kunicima...
sanjita je napisao/la:Sve sam ja tebe dobro razumjela samo nisam shvatila dali ces ti onda sigurno uzimati tu zenku ili sto? jer ako ona nije sterilzirana a ti neces svoga kastrirati,mislila sam da ces je uzimati onda bez obzira na to pa sam zato rekla to za mlade. Nisi potpuno jasna sto i kako,zato sma pitala i rekla sve sto sam rekla. Ali kako god bilo,upravo to sto ljudi govore,sto god da uzmes,muzjaka ili zenku,bilo bi dobro da svoga kastriras. Ako nisi na to spremna,bolje nemoj nista uzimati poanta svega.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.