Do kad je kunić plodan?

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Re: Do kad je kunić plodan?

PostPostao/la Zec Vice » uto svi 22, 2012 13:28 pm

ako ga kastriras,moci ces mu i curu nabavit :) ja ne vidim zasto ne,stvarno.ako imas uvjete to bi svakako bilo bolje. ja da mogu,vice bi odavno bio kastriran
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » sri svi 23, 2012 7:00 am

Pa razmisljam da ga ozenim :ljubavc: Neki nasi sto zive ovde imaju zeku i misle da je zenka ali nisu sigurni ? :rolleyes: pa bi da je daju nekome jer ne mogu vise da ja paze. E sad ona ili on ima 2 godine a moj zeko 5,5 meseci ne znam jel to uopste moze da se spoji kad je tolika razlika u godinama? :zeko10: Ako nije onda bi mu potrazila drugu zenku ali zasad mi je jos mlad :zekohopc: da se zeni :wink: ili mozda gresim? :hm:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sri svi 23, 2012 10:26 am

A u tom slucaju bi ga kastrirala ako je zenka ili?

DOBNA GRANICA ZA PRVI OKOT

Ovnoliki: min. 8 pa do max. 12 mjeseci

Obični patuljasti: min. 6 pa do max. 12 mjeseci

Znači 6 mjeseci se smatra da je zekica navršila 6 mjeseci.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » sri svi 23, 2012 23:18 pm

markiza je napisao/la:Pa razmisljam da ga ozenim :ljubavc: Neki nasi sto zive ovde imaju zeku i misle da je zenka ali nisu sigurni ? :rolleyes: pa bi da je daju nekome jer ne mogu vise da ja paze. E sad ona ili on ima 2 godine a moj zeko 5,5 meseci ne znam jel to uopste moze da se spoji kad je tolika razlika u godinama? :zeko10: Ako nije onda bi mu potrazila drugu zenku ali zasad mi je jos mlad :zekohopc: da se zeni :wink: ili mozda gresim? :hm:

Razlika u godinama nije neki bitni faktor..bitno je samo da je kunic stvarno zenka jer se dva muska kunica nece slozit..ako ces zeki uzimat partnericu svakako moras malca kastrirat i dok se on ne kastrira ne smiju se druzit jer bi njihovo druzenje moglo biti kobno
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » čet svi 24, 2012 9:52 am

sanjita je napisao/la:A u tom slucaju bi ga kastrirala ako je zenka ili?

DOBNA GRANICA ZA PRVI OKOT

Ovnoliki: min. 8 pa do max. 12 mjeseci

Obični patuljasti: min. 6 pa do max. 12 mjeseci

Znači 6 mjeseci se smatra da je zekica navršila 6 mjeseci.

Epa vako posto kazem da se bojim tih kastracija :kmeee: ako je zenka uzela bi je ako su je oni vec sterilizovali ako nisu to mi je onda jos veci teret :zubo: dva zeca nositi na kastraciju/sterilizaciju sto je mnogo mnogo je. :cupkoo: Ne znam ni kako cu mog jednog da prezalim :poop: :cry: al dva, to je za moje srce vec previse, vec sad gutam knedlu iako ni ne znam kog je pola taj zeko. Morala bih onda voditi mog zvekana na kastraciju :kmeee:
A ako je taj zeko musko, svakako ga ne bih uzela, da mi se svadjaju, nema sanse.
E sad ja mislim da je moj zeko taj ovnoliki ovde ga zovu lavlji zeko sad nem pojma koji je ali uglavnom taj drugi/ ta druga je iste rase ko ovaj moj. Ali ako mislim da kastriram mog zeku onda valjda nije bitno koje je rase onaj drugi ili gresim? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » čet svi 24, 2012 9:55 am

altan je napisao/la:Razlika u godinama nije neki bitni faktor..bitno je samo da je kunic stvarno zenka jer se dva muska kunica nece slozit..ako ces zeki uzimat partnericu svakako moras malca kastrirat i dok se on ne kastrira ne smiju se druzit jer bi njihovo druzenje moglo biti kobno

Jel bi bilo kobno mislis ako dobiju male zekice tj. ako nijedno nije sterilizovano/kastrirano ili moze biti kobno i u slucaju da je zenka sterilizirana a muzjak nije kastriran? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet svi 24, 2012 12:23 pm

Morala bi svakako voditi zeca na kastraciju ako ces udomiti zenku jer je zenka prestara za porod vec sada em bi imala toliko zeceva u stanu u kratkom vremenu da se nebi ni snasla jer parenje tesko da ces moci kontrolirati osim ako nece biti konstantno odvojeni a to nije nikakav zivot.Moj savjet je da se ne upustas u to ako ne zelis kastraciju za svog zeca. Koliko vidim ne namjeravas to uciniti uopce tako da bi bilo najbolje za tvog zeca da zivi sam jer i u slucaju udomljenja i zenskog i muskog kunica,kastracija je nuzna ako zelis da imaju dobar i kvalitetan zivot.. A da samo znas koliko to zbilja nije problem,ta kastracija,steta...da ga kastriras,mogao bi imati svog zivotnog partnera do kraja zivota a ne biti sam.Izbor je tvoj naravno,samo kazem,ne mogu si pomoci. Prosurfaj malo kroz podforum "Slike,filmici i price" gdje ima puno parova sa foruma pa mozda promjenis misljenje kad vidis kako uzivaju,nikad se nezna. :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » čet svi 24, 2012 13:42 pm

markiza je napisao/la:

E sad ja mislim da je moj zeko taj ovnoliki ovde ga zovu lavlji zeko sad nem pojma koji je ali uglavnom taj drugi/ ta druga je iste rase ko ovaj moj. Ali ako mislim da kastriram mog zeku onda valjda nije bitno koje je rase onaj drugi ili gresim? :zeko10:

tvoj zeko nije lavljoglavi, vec ovnoliki..nema tu puno zabune... ako zeku kastriras nije bitno koje rase je drugi zeko..
moj savjet je da jos pricekas i sa kastracijom i sa udomljavanjem, jer, bez uvrede, cinis mi se nekako mlada za brigu o dva kunica jer jos uvijek nisi naucila "sve" o kunicima...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » čet svi 24, 2012 16:01 pm

sanjita je napisao/la:Morala bi svakako voditi zeca na kastraciju ako ces udomiti zenku jer je zenka prestara za porod ......Koliko vidim ne namjeravas to uciniti uopce tako da bi bilo najbolje za tvog zeca da zivi sam jer i u slucaju udomljenja i zenskog i muskog kunica,kastracija je nuzna ako zelis da imaju dobar i kvalitetan zivot..

Mozda nisam dobro napisala pa me nisi dobro razumela ali ja prvo nemam ni uslova a drugo ne bih mogla da gajim male zekice jer za to treba vremena a pre svega i znanja koje ja nemam. :ovca: Znaci okot ne dolazi u obzir. Nego sam mislila na to da pitam zasto je nuzna kastracija zvekana ako je vec zenka sterilisana? Ne razumem sto bi tu bio problem ako mi to mozes pojasniti malo? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet svi 24, 2012 16:10 pm

Nuzna je kastracija muzjaka iako je zenka sterilizirana jer bi njega mucili hormoni pa bi je stalno naskakivao i maltretirao..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » čet svi 24, 2012 16:13 pm

Fiffy je napisao/la:tvoj zeko nije lavljoglavi, vec ovnoliki..nema tu puno zabune... ako zeku kastriras nije bitno koje rase je drugi zeko..
moj savjet je da jos pricekas i sa kastracijom i sa udomljavanjem, jer, bez uvrede, cinis mi se nekako mlada za brigu o dva kunica jer jos uvijek nisi naucila "sve" o kunicima...

U potpunosti si upravu :iagreee: ja sam zaista neznalica i sad mi je sve to novo i zato i dramim zbog te kastracije :kmeee: ja se jos uvek ne razumem ni u mog zeku :zekohopc: a kamoli jos jednog da uzmem, pa tek onda necu znati gde sam a zamisli jos kad bi imali i male :forumaasi: pa tek onda ne bi znala sta da radim :predajaaa: Nego posto vidim da tu na forumu vecina koja ima uslove uzima parove pa ja sve mislim mozda treba i ja da uzmem sto pre, ne bi volela da mi zeko bude sam i tuzan a ne znam jel dugo cekati? i koliko mogu da ga drzim samog pre nego ga ozenim :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet svi 24, 2012 16:18 pm

nije neki akstra posao imati 2 kunica, niti su potrebni neki posebni uvjeti..jedini uvjet koji trebas ispuniti je da svog kunica odvedes na kastraciju..sterilizacija zenke nije toliko hitna, iako je dobro da se napravi zbog mogucnosti da i nju pocnu mucit hormoni te da dobije tumor maternice..pokusaj se dogovorit s tim ljudima da oni steriliziraju malenu, a ti za to vrijeme kastriras svog zeku
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Vice » čet svi 24, 2012 16:22 pm

Nema tu pravila kada moraš uzeti partnericu svom zeki.Sve što tu treba da znaš je da ako ne želiš mlade trebaš obaviti kastraciju i/ili sterilizaciju.A zeko mora imati barem 6 mj da bi se obavila kastracija/sterilizacija
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » čet svi 24, 2012 16:49 pm

Sve sam ja tebe dobro razumjela samo nisam shvatila dali ces ti onda sigurno uzimati tu zenku ili sto? jer ako ona nije sterilzirana a ti neces svoga kastrirati,mislila sam da ces je uzimati onda bez obzira na to pa sam zato rekla to za mlade. Nisi potpuno jasna sto i kako,zato sma pitala i rekla sve sto sam rekla. Ali kako god bilo,upravo to sto ljudi govore,sto god da uzmes,muzjaka ili zenku,bilo bi dobro da svoga kastriras. Ako nisi na to spremna,bolje nemoj nista uzimati poanta svega.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » čet svi 24, 2012 20:06 pm

sanjita je napisao/la:Sve sam ja tebe dobro razumjela samo nisam shvatila dali ces ti onda sigurno uzimati tu zenku ili sto? jer ako ona nije sterilzirana a ti neces svoga kastrirati,mislila sam da ces je uzimati onda bez obzira na to pa sam zato rekla to za mlade. Nisi potpuno jasna sto i kako,zato sma pitala i rekla sve sto sam rekla. Ali kako god bilo,upravo to sto ljudi govore,sto god da uzmes,muzjaka ili zenku,bilo bi dobro da svoga kastriras. Ako nisi na to spremna,bolje nemoj nista uzimati poanta svega.

Ne bih ni uzimala zenku ako nije sterilisana, nisam uopste ni pominjala okot ni mlade pa sam mislila da se iz toga moze shvatiti da o toj soluciji ne razmisljam ali svakako posto je moj zeko jos beba onda mogu sacekati jos sa zenidbom :zubko: Svakako hvala svima na savetima :zekohopc:
markiza
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan