Ja imam:

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Kako vam se sviđaju moji ljubimci?

Predivni su!
16
55%
Lijepi su!
6
21%
Sviđaju mi se!
3
10%
pa...
2
7%
ne sviđaju mi se uopće!
2
7%

Ukupno glasova : 29

Re: Ja imam:

PostPostao/la Charlie » sub sij 30, 2010 20:09 pm

odi u vet. ljekarni ili kod veterinara i kupi mu Drontal ili Pratel tablete - reci koliko je težak i neka ti daju točno koliko mu treba (košta oko 20 kn)

a mami možeš reći da i ljudi mogu dobiti trakavicu ako se psi redovito ne čiste (što je barem 2 puta godišnje, a ne samo 1 kod cijepljenja protiv bjesnoće)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la donattello » sub sij 30, 2010 20:12 pm

ne znam..pitati ću je svakako,a ovo za ljude kako mogu dobiti trakavicu,to će je sigurno potjerati :D
♥ Falit ces mi mala ludo :( Donattello ♥♥
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la donattello » sub sij 30, 2010 20:13 pm

jeeeej pristala je!!u ponedjeljak idemo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jupi jupi jej
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kiara » ned sij 31, 2010 19:42 pm

A preko zime ga ne šećeš jer je tebi zima??
Ma da bilo najhladnije vani uvijek bi,kada bi me cure žicale, išla u šetnju s njima,ma koliko god meni bilo zima...

Ako mama kaže da je ravnopravni član obitelji,zašto se onda ne odnosi tako prema njemu..Trakavica se neće sama izlječiti..
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la donattello » ned sij 31, 2010 20:23 pm

Kiara je napisao/la:A preko zime ga ne šećeš jer je tebi zima??
Ma da bilo najhladnije vani uvijek bi,kada bi me cure žicale, išla u šetnju s njima,ma koliko god meni bilo zima...

Ako mama kaže da je ravnopravni član obitelji,zašto se onda ne odnosi tako prema njemu..Trakavica se neće sama izlječiti..

Eto mama je danas dokazala da ga voli..Lux je(nije on neki drugi pas je ali nema veze) zaklao kokoš.Donio ju je ovamo i pozvao čopor pasa,dva velika crna i još dva goniča,i pobjegao je u šumu,kasnije se vratio,mama je izletila van skup samnom i vidjela sam nešto što me šokiralo,mama je čučala i grlila Luxy-a,mazila ga,gladila,davala mu puse,a ovaj se pokušavao izmaknuti jer je htjeo po lopticu...E sad da je to napravila bezveze ne vjerujem jer, da je to napravila zbog mene(lažno),kada bih ja ušla u kuću prestala bi ga maziti,no ja sam otišla u kuću,i pravila se da idem u dnevnu sobu,ali sam škicnula kroz prozor a ona je i dalje ga gladila po glavi...
Što se tiče šetnje,ja ga odem šetati,ali ga manje šećem,jer...ima jedna biljka koja je otrovna,usto i bodljikava,ne znam kako se zove,po snijegu se ne vidi,ako se lux poreže,može uginuti.Onda,ja ga NE MOGU voditi sama u park,jer tko bi mene vodio u park??Ne mogu sama,vani je em snijeg,em po parku(jedino mjesto gdje se mogu šetati) često idu auti,a ne mogu ga voditi samo po dvorištu jer je tamo još veći snijeg i već mu je dosadilo ići stalno po istom području...
A isto tako,imam užasno puno obaveza što se tiče škole,moram pisati zadaće i učiti,no ja kada iskopam vremena,uzmem povodac,stavim luxu ogrlicu,zabundam se,i odem van trčati s njim...
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kunić Leopold » ned sij 31, 2010 20:28 pm

donattello je napisao/la:...
Donio ju je ovamo i pozvao čopor pasa
...

E za ovo ste vi krivi, zakaj ste mu mobitel dali.
I kaj je ova otrovna biljka po cijelom dvorištu?
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la donattello » ned sij 31, 2010 20:37 pm

Kunić Leopold je napisao/la:
...

Je'l ovo neka šala ili...?Ne nije biljka po ciijelom dvorištu...ma zaboravi biljku...
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kiara » ned sij 31, 2010 20:47 pm

donattello je napisao/la:Eto mama je danas dokazala da ga voli..Lux je(nije on neki drugi pas je ali nema veze) zaklao kokoš.Donio ju je ovamo i pozvao čopor pasa,dva velika crna i još dva goniča,i pobjegao je u šumu,kasnije se vratio,mama je izletila van skup samnom i vidjela sam nešto što me šokiralo,mama je čučala i grlila Luxy-a,mazila ga,gladila,davala mu puse,a ovaj se pokušavao izmaknuti jer je htjeo po lopticu...E sad da je to napravila bezveze ne vjerujem jer, da je to napravila zbog mene(lažno),kada bih ja ušla u kuću prestala bi ga maziti,no ja sam otišla u kuću,i pravila se da idem u dnevnu sobu,ali sam škicnula kroz prozor a ona je i dalje ga gladila po glavi...
Što se tiče šetnje,ja ga odem šetati,ali ga manje šećem,jer...ima jedna biljka koja je otrovna,usto i bodljikava,ne znam kako se zove,po snijegu se ne vidi,ako se lux poreže,može uginuti.Onda,ja ga NE MOGU voditi sama u park,jer tko bi mene vodio u park??Ne mogu sama,vani je em snijeg,em po parku(jedino mjesto gdje se mogu šetati) često idu auti,a ne mogu ga voditi samo po dvorištu jer je tamo još veći snijeg i već mu je dosadilo ići stalno po istom području...
A isto tako,imam užasno puno obaveza što se tiče škole,moram pisati zadaće i učiti,no ja kada iskopam vremena,uzmem povodac,stavim luxu ogrlicu,zabundam se,i odem van trčati s njim...

Ma kakva je to biljka,i baš raste ondje gdje ti živiš?
Nije bitno bilo to dvorište ili neko staro mjesto,pas treba protegnuti noge,istrčati se,uživati u slobodi...Kada je ljeto svoje curke vodim na kanal svaki dan..Nikad im ne dosadi to mjesto..Zašto? Zato što su ondje bez povodca,trče do mile volje,igraju se...
Ja isto kao i ti idem u školu,i moram puno učiti..Ali uvijek,ali UVIJEK nađem vremena za svoje ljubimce...Imam dva psa koje preko lijepih dana redovito šećem,preko zime rjeđe jer su lijene i spavaju po cijele dane u kući...Imam dva mačka koja i nisu toliko zahtjevna,ali i oni traže pažnju..Imam dvije zekice koje me svaki dan sve više i više uveseljavaju,koje mi svaki dan donose osmijeh na lice,koje također zahtijevaju puno odgovornosti i pažnje...A tu su i ribice kojima također ja čistim akvarije...Sada bih ti mogla pričati u beskonačnost o svojim ljubimcima...Kada sam uzimala svoje ljubimce bila sam spremna brinuti se o njima i znala sam dobro što me čeka...
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kunić Leopold » ned sij 31, 2010 20:48 pm

donattello je napisao/la:
Kunić Leopold je napisao/la:
...

Je'l ovo neka šala ili...?Ne nije biljka po ciijelom dvorištu...ma zaboravi biljku...

Ma di bi bila... Ja sam potpuno ozbiljan -.-
..
Da, šala je...
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la donattello » ned sij 31, 2010 21:11 pm

Ono što vi najčešće zaboravite jest to da imam 11 godina i da ne odlučujem ja o svojim životinjma.A Kiara,ti si sigurno dosta starija od mene i tebe mama smatra odgovornijom,e pa mene moja ne smatra jer misli da će sve spasti na nju(briga).Jel to loše što ja želim imati životinje i pružiti im onakve uvjete kakve mogu?Jeli loše to što uopće volim životinje i želim se baviti njima?Je li loše to pružam svojim životinjama ikakvu njegu nego nikakvu?A je li loše to što ih volim kao svoju djecu i moja ljubav je prema njiima neizmjerna??
NE
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kiara » ned sij 31, 2010 21:22 pm

donattello je napisao/la:Ono što vi najčešće zaboravite jest to da imam 11 godina i da ne odlučujem ja o svojim životinjma.A Kiara,ti si sigurno dosta starija od mene i tebe mama smatra odgovornijom,e pa mene moja ne smatra jer misli da će sve spasti na nju(briga).Jel to loše što ja želim imati životinje i pružiti im onakve uvjete kakve mogu?Jeli loše to što uopće volim životinje i želim se baviti njima?Je li loše to pružam svojim životinjama ikakvu njegu nego nikakvu?A je li loše to što ih volim kao svoju djecu i moja ljubav je prema njiima neizmjerna??
NE

Starija sam od tebe 4 godina,ali nisu mi ovo prvi ljubimci...Majka me smatra odgovornom zato što ona ne brine o mojim ljubimcima,nego ja..Voli ih jednako,ali ona mi nije htjela nabaviti ljubimca sve dok ja nisam bila spremna brinuti o njima...A zapravo sam i sama još uvijek dijete...Sve je to slatko i lijepo,ali ima ono i drugu stranu,a to je briga...
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la siga » pon vel 01, 2010 11:17 am

Draga donatello.
Ja nemam 11 godina, ali sam imala.. moji u kući nikada nisu bili veliki ljubitelji životinja, tako da sam ljubimce "nabavila" tek kada sam se samostalno mogla brinuti za njih.
Životinja je malo biće, i zaslužuje najbolju moguću brigu. Ti se moraš žrtvovati za njih a ne oni za tebe.
Da ti dam primjer. Mi trenutno imamo susjede koji imaju dva psa. Nisu na lancu nego su slobodni da trče po dvorištu. Imaju i slobodan izlaz iz dvorišta, a i gazde ih vole povesti sa sobom u šetnju. Njih dvoje su sretni psi. Nimalo agresivni, ništa ne rade drugim životinjama, naprotiv. Jednastavno je stvar odgoja i odnosa vlasnika prema njima. Ovi su se samo naučili maziti i uživati u svojoj slobodi.
Jasno mi je da se u manjim sredinama drugačije gleda na odnos prema životinji.. i da se pas drži na lancu i on je tu da čuva kuću! I sjećam se slučajeva da su psa ubili jer je "susjedu ukrao kokoš" i slično.
Ali evo kad si već tu.. ako ne možeš promijeniti stavove svojih ukućana - napravi što i ja: čekaj da odrasteš i onda uživajte i ti i tvoji budući ljubimci. Imaš dovoljno godina, nisi mala beba koja ništa ne razumije. Imam seku i nećake tvojih godina i ako oni mogu shvatiti onda možeš i ti. Po slici zeko ima premalu gajbicu. Razmisli malo kakve uvjete imaju kod tebe i kako bi tebi bilo da si na njihovom mjestu. Nije dovoljno "voliti" životinje, što god da pod tim podrazumijevaš. Oni traže puno brige i pažnje i jednake uvjete kakve imaš i ti. Ne da žive zatvoreni i da im se 3 puta na dan baci malo hrane. (ovo sam namjerno malo pretjerala) ali molim te razmisli i moraš znati da su zapravo tvoji stariji ukućani ti koji moraju voditi brigu o tim ljubimcima.. ako nisu spremni na to, nemoj ih tražiti ljubimce

I nemoj molim te trošiti djetinjstvo po inernetu i po forumima, uzmi tog svog zekana i igrajte se!
Sve ovo sam ti napisala u najboljoj namjeri i sa najljepšim željama..
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la donattello » pon vel 01, 2010 13:53 pm

Lux nije na lancu,a to što "krade" kokoši,on je lovački pas i to mu je u genima da lovi.Dalje,on se voli igrati,jako,voli se šetati,kanimo sad na proljeće raditi finalnu ogradu oko cijelog dvorišta da može biti stalno slobodan,nitko se ne usudi ući u dvorište,piše na ogradi tabla OVDJE ČUVAM JA, i tko god dođe,vidi tablu,pretvara se da je ne vidi,pokuša ući i vidi,iako u boksu,Luxa kako laje,ovaj se odmah odmakne od ograde i zove nas...Još kada se ogradi dvorište će biti stalno slobodan pa će tjerati svakome strah u kosti :) On je čuvar...jedan susjed,bratov prijatelj(20 godina ima) veli da je jednom kada smo bili na moru,on je dolazio hraniti luxa i voditi ga u šetnje,rekao da je Lux svakoga "analizirao" tj. lajao na svakoga tko je prošao tuda..onda...kada sam jedno došla do boxa,bio je otvoren box(vrata boxa su bila otvorena) došla sam sa ručnom svjetiljkom da ga vidim,da dođem vidjeti ima li svježe vode,nije me prepoznao jer nisam ništa rekla,prepao se baterije i režao je na mene!Mislio je da netko nepoznat ulazi u njegov teritorij,ali kada je Ivan Glazer(potrčkalo haha..lik,muž od žene koja je mamina prijateljica)on je popravljao luxov box i radio nam šupu bla bla bla...i kada je došao do luxa,ovaj je bio ljut na njega,sad ga mrzi,ali kada je lux bio slobodan,došao je do njega i lajao na njega,a ovome se na licu vidilo da se "khm" khm us*** u gaće...Lux obožava moju nećakinju,jednom je moja nećakinja uzela kandirano voće,u paketiću i Lux je došao,i ona je mislila da se htjeo maziti,a ovaj ju je gurnul pa je pala na guzu na tepih,i uzeo joj kandirano voće,a ova mala ga gleda: "Luxo,di je moje kandirano voće" A ovaj se pokunjio i vratio joj voće :) i obožava ju lickati!
Malo sam se raspisala,odoh ja učit,ajde bok judi!
donattello
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tinka » pon vel 01, 2010 14:11 pm

donattello, nakon svega što sam pročitala, moram ti i ja napisati neke stvari... cijelo vrijeme pišeš o nekim planovima za proljeće, ljeto, iduću godinu itd... bitno je što je sada, a to je da se ne brinete dobro o životinjama... na kraju će opet donattello biti zatvoren u toj nekoj sobici preko puta kuće u premalenom kavezu, pas će i dalje biti zatvoren u boxu, na lancu i još uz to bolestan... cijelo vrijeme se opravdavaš, a i sama znaš da je tako, jer inače ne bi i ti sama tražila savjete od nas... nitko sretniji od nas ovdje ako stvarno bude tako, da zečić dobije veći kavez i bude stalno kraj tebe i da se luxa napokon odvede veterinaru i makne iz tog boxa u kojem je očito konstantno zatvoren i kao i zeko, nema mjesta ni ispružiti se...

nisam ti ni mama, ni starija sestra niti itko tko se treba petljati u ovo sve, ali moram ti napisati da mislim da si premalena da vrijeme trošiš cijele dane po forumima, blogovima, mailovima itd... malo se više okreni školi i učenju, i nemoj visiti do ponoći na internetu svaki dan, jer tek ti je 11 godina...

a što se životinja tiče, ja se nadam da shvaćaš da to ljubimci jednostavno nisu za vas...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon vel 01, 2010 14:44 pm

Meni je samo smjesna ova hrpa nepotrebnih informacija tipa imena i prezimena susjeda,njihove godine i u tanane opisane neke situacije koje nemaju veze sa temom previse :nowink: a nista se konkretno ne govori :wink: ..inace potpisujem sve vec receno.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan